1 enkele array met meerdere resultaten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G P

G P

20/10/2014 14:42:23
Quote Anchor link
Hi,

ik heb 2 tabellen. 1 tabel met vragen en 1 tabel met antwoorden
Tabel 1: Vragen bestaat uit id | vraag
Tabel 2: Antwoorden bestaat uit id | vraagId | antwoord

Tabel 1 heeft bijvoorbeeld
1 | Welke kleuren heeft de nederlandse vlag?
Tabel 2 heeft dan:
1 | 1 | blauw, rood, wit
2 | 1 | rood, wit, blauw
3 | 1 | wit, blauw, rood
4 | 1 | rood, blauw, wit

De query bestaat uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
 vragen.vraag AS vraag,
 antwoorden.antwoord AS antwoord
FROM
 vragen
INNER JOIN
 antwoorden.vraagId=vragen.id
WHERE
 vragen.id=1

Dit geeft mij 4 resultaten terug, is het mogelijk om 1 resultaat te krijgen met de 4 antwoorden: vraag, antwoord[0], antwoord[1], antwoord[2], antwoord[3]

Zelf heb ik al geprobeerd met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
SELECT
 vragen.vraag AS vraag,
 antwoorden.antwoord AS antwoord[]
FROM
 vragen
INNER JOIN
 antwoorden.vraagId=vragen.id
WHERE
 vragen.id=1
GROUP BY
 antwoorden.vraagId

maar dit geeft een dikke foutmelding...
Gewijzigd op 20/10/2014 14:43:26 door G P
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 04:14:11
 
Peter K

Peter K

20/10/2014 14:50:01
Quote Anchor link
Je kunt dit met PHP bijvoorbeeld doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$antwoorden
[$vraag_id][$antwoord_id] = $antwoord;

?>


Op deze manier kun je zelf zoveel vragen en antwoorden als je wenst opvragen.
Je kunt dus ook makkelijk uitbreiden.

Als je dan het totaal aantal vragen + antwoorden ook weer meegeeft kun je daar loops op bouwen.
 
G P

G P

20/10/2014 15:02:38
Quote Anchor link
Zo doe ik het nu ook maar op deze manier krijg ik natuurlijk ook de vraag 4 keer en dat wil eigenlijk niet. Maar als het niet anders kan... Uiteindelijk ben ik met het resultaat wel tevreden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.