2 items uit foreach niet doorsturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/04/2014 16:31:23
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Waarschijnlijk is de titel niet heel duidelijk maar kon het niet echt beter uitleggen.
Ik gebruik ckeditor om via ajax data te versturen naar de server.
Dit gebeurt allemaal zoals het hoort alleen nu stuur hij ook 2 items door die ik juist niet wil opslaan in de database maar wel nodig heb om alle andere data op te slaan.

Dus wil ik die items met waardes niet door laten naar de foreach die ik gebruik om de data op te slaan.
Hier mijn code om alle gegevens op te slaan nu.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    public function save_data($data){
        $merc = R::dispense('merc', TRUE);

        foreach ($data as $item => $value) {
            // Wil het item "table" en "get_title" niet doorsturen.
            if (($item == "table") && ($item == "get_title")) {
                continue;
            }

            $merc->$item = "$value";
        }

        R::store($merc);
    }

?>


Aangezien ik slecht weet hoe ik dit moet uitleggen kan ik nauwlijks een werkend voorbeeld vinden.
Hopelijk kan iemand hier me helpen.

MVG,
wouter.
Gewijzigd op 19/04/2014 16:31:46 door Wouter Van Marrum
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 03:56:23
 
Pipo Clown

Pipo Clown

19/04/2014 17:41:26
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
            if (($item == "table") && ($item == "get_title")) {


Item is een key, ik geloof nooit dat die 2 verschillende waarden tegelijk kan hebben en dat is wel wat je hier af vraagt met &&.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/04/2014 18:22:56
Quote Anchor link
Klopt je hebt gelijk,
Dan zal ik toch op een andere manier de data moeten verzenden denk ik.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

19/04/2014 18:49:44
Quote Anchor link
De vraag is waar $data vandaan komt.
Niet rechtstreeks van CKEditor toch?
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/04/2014 18:58:42
Quote Anchor link
Voor nu komt data voort uit alle informatie uit een serie met divs ect.
Deze wordt aangestuurd via een ckeditor plugin.

Deze ga ik eerst nog door GUMP heen halen om alles te filteren en eventueel nog aangeef of er nog iets nodig is ja of nee.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2014 19:01:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (($item == "table") && ($item == "get_title")) {
    continue;
}

?>

wijzigen in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if ($item === "table" || $item === "get_title") {
    continue;
}

?>
Gewijzigd op 19/04/2014 19:02:25 door Ozzie PHP
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/04/2014 19:09:45
Quote Anchor link
Sorry Ozzie,

Maar hierdoor krijg ik een lege array die wordt opgeslagen.
Heb het al wel werkend, Heb de array die naar de server wordt gestuurd aangepast.
Hierdoor wordt de data die ik appart nodig heb niet doorgestuurd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.