2 keer SELECT op zelfde pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fth lalala

Fth lalala

05/07/2015 18:30:24
Quote Anchor link
Beste Leden,

Ik zit met een vraagje. Wat is de beste manier om 2 SQL SELECT statements op één pagina te plaatsen?

Stel ik wil alle gegevens van tabel 1 en alle gegevens van tabel 2 laten zien.

Opmerking: de twee tabellen hebben geen connectie met elkaar (dus ik denk niet met een inner join o.i.d.)!

Ik hoor graag van jullie?



Mvg,

Fth
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:48:41
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

05/07/2015 19:07:54
Quote Anchor link
Dan zijn twee losse queries de enige mogelijkheid.
 
Fth lalala

Fth lalala

05/07/2015 22:31:00
Quote Anchor link
- Aar - op 05/07/2015 19:07:54:
Dan zijn twee losse queries de enige mogelijkheid.


Hey Aar,

Dus zo onder elkaar?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

    $sql
= "SELECT * FROM users;";
    $result = $conn->query($sql);

    if ($result->num_rows > 0) {
        while($row = $result->fetch_assoc()) {
        $username = $row['username'];
        }
    }
else {
        echo "Geen resultaten";
    }

    $conn->close();


    $sql2 = "SELECT * FROM comments;";
    $result2 = $conn->query($sql2);

    if ($result2->num_rows > 0) {
        while($row2 = $result2->fetch_assoc()) {
        $comment = $row2['comment'];
        }
    }
else {
        echo "Geen resultaten";
    }

    $conn->close();
?>


- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 05/07/2015 23:08:59 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/07/2015 22:46:13
Quote Anchor link
Niet helemaal maar wel close.

De connectie verbreken doe je natuurlijk niet voordat beiden queries uitgevoerd zijn.
Tevens hoef je niet overal een 2 achter te plakken. Andere variabelen zijn alleen nodig als je ze beiden DOOR ELKAAR nodig hebt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users;";
$result = $conn->query($sql);

if($result) {
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        $username = $row['username'];
    }
}
else {
    echo "Geen resultaten";
}


$sql = "SELECT * FROM comments;";
$result = $conn->query($sql2);

if ($result) {
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        $comment = $row['comment'];
    }
}
else {
    echo "Geen resultaten";
}


$conn->close();

?>


Toevoeging op 05/07/2015 22:49:02:

Maar nu even een vraag aan jou:

Over wat voor comments (opmerkingen) hebben we het? Zijn dit opmerkingen gemaakt door users?

Kortom: Als je echt hulp wilt dan moet je ons wel even vertellen wat je wilt gaan maken. (Ook de hele slimme mensen op dit forum hebben geen glazen bol :p)
 
Fth lalala

Fth lalala

05/07/2015 22:49:15
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 05/07/2015 22:46:13:
Niet helemaal maar wel close.

De connectie verbreken doe je natuurlijk niet voordat beiden queries uitgevoerd zijn.
Tevens hoef je niet overal een 2 achter te plakken. Andere variabelen zijn alleen nodig als je ze beiden DOOR ELKAAR nodig hebt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$sql
= "SELECT * FROM users;";
$result = $conn->query($sql);

if($result) {
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        $username = $row['username'];
    }
}
else {
    echo "Geen resultaten";
}


$sql = "SELECT * FROM comments;";
$result = $conn->query($sql2);

if ($result) {
    while($row = $result->fetch_assoc()) {
        $comment = $row['comment'];
    }
}
else {
    echo "Geen resultaten";
}


$conn->close();

?>


Hey Frank,

Uiteraard! Had even haast, sorry.
Helemaal top! Thanks, ik kan verder!

Mvg,

Fth
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2015 23:12:00
Quote Anchor link
In beide while() loops overschrijf je steeds de variabele die je daarin gebruikt
Het uiteindelijke resultaat zal dus 1 username en 1 comment geven.
 
Fth lalala

Fth lalala

05/07/2015 23:13:01
Quote Anchor link
- SanThe - op 05/07/2015 23:12:00:
In beide while() loops overschrijf je steeds de variabele die je daarin gebruikt
Het uiteindelijke resultaat zal dus 1 username en 1 comment geven.


Hey SanThe,

Dat heb ik zojuist inderdaad opgemerkt, hoe kan ik dat fixen?

Mvg,
Fth
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2015 23:16:08
Quote Anchor link
Of in de while direct in een echo zetten of in de while in een array zetten die je dan later ergens kunt doorlopen en echoen.
 
Fth lalala

Fth lalala

05/07/2015 23:30:31
Quote Anchor link
Thanks SanThe! Het is me gelukt.
 
Johan de wit

johan de wit

06/07/2015 04:29:04
Quote Anchor link
Als je ook kan schrijven wat je precies hebt gedaan dat de andere ook kunnen proberen.
 
Fth lalala

Fth lalala

06/07/2015 18:09:35
Quote Anchor link
Johan de wit op 06/07/2015 04:29:04:
Als je ook kan schrijven wat je precies hebt gedaan dat de andere ook kunnen proberen.


Hey Johan,

Ik heb meteen in de while loop een echo geplaatst.


Mvg,
Fth
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.