2 objecten in if statement

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Racoon smasher

racoon smasher

13/06/2014 15:21:56
Quote Anchor link
Weet iemand hoe je 2 objecten in een if statement doet?

Ik heb van alles geprobeerd, maar het werkt niet, maar het werkt er als ik er maar 1 doe?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
// 2 objecten
<?php
if($_SESSION['r_id'] == 1 && $_SESSION['r_id'] == 2)
{

    echo "<td>Wijzigen</td><td>Actief maken</td>";
}

?>


// 1 object
<?php
if($_SESSION['r_id'] == 1)
{

    echo "<td>Wijzigen</td><td>Actief maken</td>";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:29:40
 
Erik Rijk

Erik Rijk

13/06/2014 15:25:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$a
= 1;

if( $a == 1 && $a == 2 )
{

    // Dit wordt nooit uitgevoerd
}
?>


Begrijp je aan de hand van dit korte voorbeeld wat je 'verkeerd' doet?
Gewijzigd op 13/06/2014 15:27:58 door Erik Rijk
 
Racoon smasher

racoon smasher

13/06/2014 15:32:33
Quote Anchor link
Ja dat ik dubbele content er in doe, terwijl het met variabel korter kan, thanks daarvoor.

Ik zit nog wel met het probleem dat die het nog niet doet, want mijn r_id is 2 en toch zie ik de melding hoi

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

$a
= $_SESSION['r_id'];

if($a == 1 && $a == 2)
{

    echo "<td>Wijzigen</td><td>Actief maken</td>";
[

else
{
    echo "hoi";
}


?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/06/2014 15:40:08
Quote Anchor link
>> Ik zit nog wel met het probleem dat die het nog niet doet, want mijn r_id is 2 en toch zie ik de melding hoi

Dat klopt, want de eerste conditie zegt: "als r_id 1 is én r_id 2 is". Daaraan wordt niet voldaan als r_id alleen maar 2 is.

Daarom moet hier dus geen "én" maar een "of": || of or.
 
Racoon smasher

racoon smasher

13/06/2014 15:44:39
Quote Anchor link
Thanks, kan ik verder met me cms, hopelijk is die vandaag af x]
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.