2 submit buttons in 1 form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan Vels

Johan Vels

17/11/2014 12:34:47
Quote Anchor link
Hallo Allemaal,

Zit met het volgende. Gebruik de volgende code om een emailadres te verify via emailCheck.php. Dit opent dan een popup waarin vermeld wordt emailadres geldig of niet geldig.

Echter zit deze form in een andere form die data invoert in een db. Hoe is dit op te lossen kan ik bijvoorbeeld Verifeer emailadres knop aanroepen met enkel javascript? Hoe zou ik dit kunnen oplossen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
    <form id="popup" method="post" enctype="multipart/form-data" action="emailCheck.php">
        <input type="text" name="address" /><br/>
        <input type="submit" value="Verifeer emailadres"></input><br/>
    </form>
<script>

    $('#popup').form({
    success:function(data){
    $.messager.alert('Info', data, 'info');
    }
    });


</script>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:12:04
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/11/2014 12:52:24
Quote Anchor link
Moet er op een knop gedrukt worden om het e-mailadres te verifiëren?
Of anders gezegd: is die extra handeling van de gebruiker gewenst?

Je kunt namelijk ook bij het verlies van de focus het e-mailadres verifiëren. Het kan zelfs al terwijl het e-mailadres wordt ingevoerd. Dan heb je vervolgens nog maar één knop nodig: die voor het verzenden van het formulier inclusief geverifieerd e-mailadres.
 
Johan Vels

Johan Vels

17/11/2014 15:53:39
Quote Anchor link
Hi Wardt,

Denk dat een onfocus eigenlijk nog mooier is.

Hoe zou ik dit uitvoeren? krijg momenteel json terug.

Toevoeging op 17/11/2014 16:29:20:

Nvm, heb het zelf al weten op te lossen. Thanks voor de inbreng!
Gewijzigd op 19/11/2014 14:59:51 door Johan Vels
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.