achtergrond afbeelding juiste maat

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin

martin

30/10/2008 15:44:00
Quote Anchor link
hallo,
ik ben bezig met het oefenen van een site enzo, op mijn pc was hij redelijk goed, maar toen ik heb keek op een ander beeldscherm/resolutie ect, was de achtergrond niet meer goed en tekst op verkeerde plaats..
wat ik dus eigenlijk wil is een achtergrondafbeelding die zich aanpast aan het beeldschermgroote/resolutie
daarnaast had ik de links op een bepaalde plek in de afbeelding die natuurlijk niet meer goed staan
hoe fix ik dit?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:13:14
 
- SanThe -

- SanThe -

30/10/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Een link is meestal wel handig.
 
Tamara

Tamara

30/10/2008 15:46:00
Quote Anchor link
achtergrondafbeelding met %....

laat is wat relevante code zien?
 
Martin

martin

30/10/2008 15:47:00
Quote Anchor link
hij staat nog niet online...
 
Henk PHP

Henk PHP

30/10/2008 15:48:00
Quote Anchor link
martin schreef op 30.10.2008 15:44:
hoe fix ik dit?

door ons iets te geven waar we wat mee kunnen
 
Martin

martin

30/10/2008 15:55:00
Quote Anchor link
oke:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<
title>titel</title>
<
/head>
<
body>
<
div id="container">
 <
link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />

[
code]<?php
$rootdir
="";
// dit is de home page


    <table>
  
      <
tr>
  
      <
td height='290' width='400'>
  <
center> <img src="logo.gif"> </center>      </td>
      
      <
/tr>
    <
/table>
      
[
code]<?php
include("navigatie.php");


<
table height='106' width='700'></td>>
<
tr>

<
td height='106' width='400'></td>
<
td height='106' width='400'></td>
<
td height='106' width='400' ALIGN=RIGHT VALIGN=BOTTOM> <a href="info.php"><B>link</B></a>      </td>
<
/tr>
<
/table>
<
/div>

<
/body>
<
/html>

?>

bij de <? php , include enzo, moet er nog wel ? > achter maar kreeg iets vaags net met script dus ff weggehaalt

met als css

body {
background-image: url("achter.jpg");
font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; /*font type*/
font-size: 12px;/*font grootte*/ color: #000; /*font kleur*/


}

#container {
width: 400px; height: 300px; /*vaste breedte en hoogte*/
background: #DC143C;/*achtergrond kleur*/
padding:20PX;
margin: 100PX auto;
border-radius: 5px;/*ronden hoeken*/
-moz-border-radius: 5px;/*ronden hoeken*/
-webkit-border-radius: 5px;/*ronden hoeken*/
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door martin
 
Tamara

Tamara

30/10/2008 16:00:00
Quote Anchor link
tabellen!!! O_o

probeer is met DIVjes te gaan werken....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Martin

martin

30/10/2008 16:01:00
Quote Anchor link
:), laatste keer dat ik dat probeerde ging het goed fout
 
Tamara

Tamara

30/10/2008 16:05:00
 
Martin

martin

30/10/2008 16:13:00
Quote Anchor link
(met die divjes kan ik dus ook de achtergrond juiste voormaat voor iedere beeld krijgen?)
 
Tamara

Tamara

30/10/2008 16:17:00
Quote Anchor link
martin schreef op 30.10.2008 15:44:
hallo,
ik ben bezig met het oefenen van een site enzo, op mijn pc was hij redelijk goed, maar toen ik heb keek op een ander beeldscherm/resolutie ect, was de achtergrond niet meer goed en tekst op verkeerde plaats..
wat ik dus eigenlijk wil is een achtergrondafbeelding die zich aanpast aan het beeldschermgroote/resolutie
daarnaast had ik de links op een bepaalde plek in de afbeelding die natuurlijk niet meer goed staan
hoe fix ik dit?


wat was er precies niet goed aan? wat ging er goed en wat ging er fout?
verspong het plaatje? versprong de hele site/gedeelte van de site? was het ineens weg?

ik kan je zo niet goed helpen...


edit:

je moet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />


niet in je body zetten, maar in je head.

en zet dit ff helemaal bovenaan (boven <html>):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tamara
 
Martin

martin

30/10/2008 16:28:00
Quote Anchor link
het plaatje moet ten alle tijden over het hele beeld passen, met dus een link op een bepaalde plaats in het plaatje
probleem 1: plaatje zie je niet volledig bij kleine schermen, en je ziet een klein plaatje bij grote schermen
probleem 2: daardoor verplaatst de link niet naar het goede gedeelte in het plaatje
die onderst staat er,had t voor dit weggehaalt
en hij staat nu op wamp in de head maar haalt weinig uit
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door martin
 
--

--

30/10/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Ik denk dat jij op zoek moet naar basis html.
 
Reforced

Reforced

31/10/2008 10:57:00
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp wil je de tekst boven een plaatje laten weergeven in een bepaald vak; en bij elke computer dit plaatje automatisch vergroten (aanpassen aan het beeldscherm) en de tekst dan ook automatisch verplaatsen?

Enige wat ik zo kan bedenken is dat je dan ipv vaste pixelgroottes met procenten gaat werken (net als tamara zegt: achtergrondafbeelding met %..)

Je krijgt dan het volgende script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>titel</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
</head>

<body>

<div id="container">
<?php
$rootdir
="./homepagename";

$hoogte = '100%';
$breedte = '80%';
?>


    <table width="100%" height="100%" align="center">
      <tr>
      <td height='<?php echo $hoogte; ?>' width='<?php echo $breedte; ?>'><center><img src="logo.gif" height="<?php echo $hoogte; ?>" width="<?php echo $breedte; ?>"></center></td>
      
      </tr>
    </table>


Enzovoort; dit is wel heel erg amateuristisch overigens. Je kunt beter gewoon een 1024x800 site inelkaar zetten, dit is de meest gebruikte resolutie en doorgaans goed te bekijken; wat je als je persé voor elke resolutie een andere pagina wil beter kunt doen is 3 verschillende indexen maken (index1.php, index2.php en index3.php) en dan d.m.v. javascript de grootte van een beeldscherm te bepalen en aan de hand daarvan te laten redirecten naar index1, 2 of 3. Snap?

Wil je alleen de achtergrond vergroten, gebruik hier voor google (hier staan kant en klare scriptjes die dit kunnen doen).

Groet!

P.s.
Met tables is helemaal niks mis!! (ik gebruik ze ook i.c.m. css (classes))
Universeel en handig.
 
Martin

martin

31/10/2008 15:40:00
Quote Anchor link
Reforced schreef op 31.10.2008 10:57:
Als ik het goed begrijp wil je de tekst boven een plaatje laten weergeven in een bepaald vak; en bij elke computer dit plaatje automatisch vergroten (aanpassen aan het beeldscherm) en de tekst dan ook automatisch verplaatsen?

.....

Groet!

P.s.
Met tables is helemaal niks mis!! (ik gebruik ze ook i.c.m. css (classes))
Universeel en handig.



he bedankt :), ik ga aan de slag
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door martin
 
Tamara

Tamara

31/10/2008 15:43:00
Quote Anchor link
@Reforced

waarom zet je de hoogte en breedte in een variable terwijl je die ook gewoon als html kan zetten... ( ikz ie wel dat je ze allebei 2x gebruikt, maar dan nog)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.