Array vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 01:47:23
Quote Anchor link
Ik heb de volgende gegevens:

auto1 kan geleverd worden in geel, groen en blauw
auto2 kan geleverd worden in oranje
auto3 kan geleverd worden in paars, rood en zwart.

Hoe zet ik deze gegevens nu in een array (naar ik aanneem een 2 dimensionele array) en hoe lees ik deze array weer uit ?

Volgende vraag:

Hoe zet ik deze 2D-array dan in de database ?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:33:32 door Paco de Wulp
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:34:13
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 02:43:26
Quote Anchor link
database:

tabel kleuren
id > kleur
1 > 'geel'
2 > 'groen'
3 > 'blauw'

tabel autos
id > auto
1 > 'auto1'
2 > 'auto2'
3 > 'auto3'

tabel auto_kleur

auto_id > kleur_id
1 > 1
1 > 2
1 > 3
2 > 3

dus 1 lijst met kleuren
1 lijst met auto's
en een koppeltabel om de auto's en kleuren te koppelen.
Dat opent ook de mogelijkheid dat de kleur geel niet alleen voor auto1, maar ook voor een andere auto gebruikt kan worden
 
Johan de wit

johan de wit

30/06/2015 02:57:56
Quote Anchor link
Ivo je bedoelt MySQL joinen?
Gewijzigd op 30/06/2015 02:58:30 door johan de wit
 
Ivo P

Ivo P

30/06/2015 04:46:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

30/06/2015 21:07:22
Quote Anchor link
Dank je Ivo, maar hoe zit het nu met die array.

Kan ik zoiets doen:

array [auto] [kleuren] =
[auto1][geel, groen, blauw]
[auto2][oranje]
[auto3][paars, rood, zwart]
Gewijzigd op 30/06/2015 21:08:28 door Paco de Wulp
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 09:17:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$aArray
= array(); // leeg array klaar zetten
//  voer query uit

while($row = xxx_fetch()) { // fetch van jouw keuze
   $aArray[$row->auto][] = $row->kleur;  
}


var_dump($aArray);
?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

01/07/2015 11:15:21
Quote Anchor link
Gewoon print_r gebruiken of var_dump zoals ivo al aangaf om die arrays te bestuderen. Ik denk dat dat wel heel belangrijk is om het te leren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

// array van auto's
$cars = array(
    // associatieve array met kenmerken van één auto
    array(
        'id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        // array met kleuren
        'colors' => array(
            'geel',
            'groen',
            'blauw'
        ),
    ),

    array(
        'id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'colors' => array(
            'wit'
        ),
    ),
);


foreach($cars as $car)
{

    echo $car['brand'] . " leverbaar in de kleuren:\n";

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        echo $color . "\n";
    }
}


?>


Toevoeging op 01/07/2015 11:44:04:

Dit kan dus met arrays maar met een database is het anders. In de database moet je gewoon gaan opsplitsen in verschillende tabellen.

Je hebt in ieder geval een tabel cars nodig en een tabel colors. Dan zou ik kiezen voor een koppeltabel.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
tabel colors:
(color_id, color)
- 1, wit
- 2, groen
- 3, geel
- 4, blauw

tabel cars:
(car_id, brand)
- 1, Volvo
- 2, BMW

tabel cars_colors:
(car_id, color_id)
1, 3
1, 2
1, 4
2, 1


Om die kleuren weg te schrijven gewoon weer de foreach gebruiken als in bovenstaand voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

foreach($cars as $car)
{

    foreach($car['colors'] as $color)
    {

        // INSERT INTO cars_colors (car_id, color_id) VALUES ($car['car_id'], $color['color_id'])
    }
}

?>


Het probleem komt bij het selecteren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
SELECT
    ca.car_id, ca.brand, co.color
FROM
    cars ca
JOIN
    cars_colors cc
ON
    ca.car_id=cc.car_id
JOIN
    colors co
ON
    cc.color_id=co.color_id


levert op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
array(
    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'geel',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'groen',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 1,
        'brand' => 'Volvo',
        'color' => 'blauw',
        ),
    ),

    array(
        'car_id' => 2,
        'brand' => 'BMW',
        'color' => 'wit',
        ),
    ),
)

?>

dan moet je dat ALS JE DAT WILT zelf omzetten naar een multi array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$cars
= array();
while($row = mysqli_fetch_assoc())
{

    $cars[$row['car_id']]['brand'] = $row['brand'];
    $cars[$row['car_id']]['colors'][] = $row['color']; // let op de extra []
}

echo '<pre>';
print_r($cars);
?>
Gewijzigd op 01/07/2015 12:02:11 door Frank Nietbelangrijk
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 13:28:52
Quote Anchor link
Ivo P op 30/06/2015 04:46:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT autos.auto, kleuren.kleur
FROM autos
JOIN auto_kleur ak ON ak.auto_id = autos.id
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id




Ik denk dat je ak bent vergeten: JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id (JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id)
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

01/07/2015 14:39:09
Quote Anchor link
Wauw! geweldig. Ik ga hiermee aan de slag. Ik moet nog zoveel leren.
Dank.
 
Ivo P

Ivo P

01/07/2015 14:54:12
Quote Anchor link
@Johan

Nee toch?
Of snap ik gewoon niet wat je bedoelt?
 
Johan de wit

johan de wit

01/07/2015 23:40:38
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker dus vandaar dat ik naar vroeg hahaha jij weet zowiezo beter dan mij.

Ik dacht dat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ON kleuren.id = ak.kleur_id
moest zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
JOIN kleuren ak ON kleuren.id = ak.kleur_id
Gewijzigd op 01/07/2015 23:42:29 door johan de wit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.