Auto open Lightbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brent

Brent

11/02/2008 00:40:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een site, en wil het script "lightbox" integreren.

Echter wil ik lightbox niet gebruiken wanneer er op een link geklikt wordt (dit is me in ieder geval wél gelukt), maar wil ik dat er automatisch een foto wordt geopend met lightbox zodra de site bezocht wordt.

Mensen zien dus eerst een foto met daaromheen een transparante laag over de website heen, en wanneer ze op [CLOSE] drukken kunnen ze pas van de site gebruik maken...

Ik hoop dat iemand mij kan helpen :)
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 02:48:09
 
Jan geen

Jan geen

11/02/2008 00:53:00
Quote Anchor link
onload() ?
 
Brent

Brent

11/02/2008 03:12:00
Quote Anchor link
Ik heb nu het volgende gedaan:


onLoad="MM_preloadImages('images/pressed (7).jpg','images/pressed (8).jpg','images/pressed (9).jpg','images/pressed.jpg','images/pressed (2).jpg','images/pressed (3).jpg','images/pressed (4).jpg','images/pressed (5).jpg','images/pressed (6).jpg','images/pressed (10).jpg'); lightbox();" >


Alles van 'preload' stond al in mijn html. "lightbox();" toegevoegd.

en in de <head> staat nu:

function lightbox() {
open('"http://partyflock.nl/images/upload/140992_original.jpg", rel=lightbox')

}


Het is vrij laat, en ik weet (te) weinig van 'functions' en 'onload' .. dus ik vergeet waarschijnlijk een hoop. Echter kon ik ook niet echt bruikbare uitleg vinden...
 
- -

- -

11/02/2008 06:53:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je beter de nieuwe versie, versie 2 kunt gebruiken. Ik denk dat dit de handigste oplossing is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<html>
  <head>
    <script type="text/javascript">
      function openHomeImage()
      {
        eImage = document.getElementById('homeImage');
        myLightbox.start(eImage);
      }
      
      window.onload = openHomeImage;
    </script>
    <style type="text/css">
      #homeImageBox
      {
        display: none;
        visibility: hidden;
      }
    </style>
  </head>
  <body>
    <div id="homeImageBox">
      <img src="jouw_plaatje.jpeg" id="homeImage" rel="lightbox" />
    </div>
  </body>
</html>

Als het goed is werkt het. Je moet natuurlijk wel nog even de linkjes naar de code van Lightbox toevoegen.
 
Brent

Brent

11/02/2008 10:47:00
Quote Anchor link
zoals op http://www.party-crew.infote zien is, laad lightbox mijn image niet. Ik zou graag willen weten waar dit aan kan liggen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script type="text/javascript">
<!--
function openHomeImage()
      {
        eImage = document.getElementById('homeImage');
        myLightbox.start(eImage);
      }
window.onload = openHomeImage;
      
...
    </script>
<script src="Scripts/AC_RunActiveContent.js" type="text/javascript"></script>
<script type="text/javascript" src="js/prototype.js"></script>
<script type="text/javascript" src="js/scriptaculous.js?load=effects"></script>
<script type="text/javascript" src="js/lightbox.js"></script>
  


... staan voor andere 'functions' van het preLoaden van een paar images.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<body onLoad="MM_preloadImages('images/pressed (5).jpg','images/pressed (6).jpg','images/pressed (10).jpg'); openHomeImage();" >

moet er nog iets tussen de (..) worden ingevoegd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<div id="homeImageBox">
      <img src="http://partyflock.nl/images/upload/140412_original.jpg" id="homeImage" rel="lightbox" />
    </div>

deze <div> staat gelijk onder de <body><center> tag, nog vóór het html gedeelte van de daadwerkelijke site begint -> <table> ....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Brent
 
Brent

Brent

13/02/2008 20:24:00
Quote Anchor link
Eindeijk doet ie het!

met behulp van een Engels Forum.

zie www.party-crew.info voor het resultaat :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.