background-image ophalen vanaf andere locatie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

SQL beheerder / ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een klant in omgeving Tiel zijn wij op zoek naar een SQL beheerder met affiniteit met technisch applicatiebeheer. Je krijgt een fijne in-house werkplek waar je gaat werken aan diverse projecten. Dit bedrijf doet het beheer van databases voor een aantal bancaire klanten. Op dit momenten hebben zij ruim 1500 databases in beheer. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat de development afdeling ondersteunen bij het ontwikkelen van MS SQL Scripts. Je zal zowel zelfstandig als in teamverband MS SQL databases installeren & beheren. Je monitort en onderzoekt incidenten en de achterliggende oorzaken. Je

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer React Sportsoftw

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van onze stack; Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »
Ralph M

ralph M

10/10/2015 17:24:08
Quote Anchor link
De titel dit topic legt niet precies uitwat ik bedoel, ik zal het daarom wat verder uitleggen.
Ik heb 3 menu's met elk 3 submenu's. Elk submenu heeft zijn eigen afbeelding. Wat ik wil is dat elk submenu zijn afbeelding ophaald vanuit een andere locatie.
De theorie is is dat 'background-image' kijkt welke categorie wordt aangeroepen en dan de bijbehoorende afbeelding ophaalt.
Na veel trial/error ben ik niet verder gekomen. Ik hoop dat jullie mij de juiste richting op kunnen duwen.

Wat ik heb ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
{if $aProductCategorySubCategories|@count > 0}
    <style type="text/css">
  
    .customlayout-subcategory-container {
      width:100%;
      padding:10px;
      }
      
    
    .customlayout-subcategory-item {
      float:left;
      display:block;
        
      background-image: url(<?php echo $ProductCategorySubCategory;?>);
      
      padding:5px;
      margin-right:10px;
      margin-bottom:10px;
      border:1px solid #ccc;
      width: 260px;
      height: 185px;
      text-decoration:none;}
    
    .customlayout-subcategory-item:hover {
      background:#f1c40f;
      }
    </style>
  
 <div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
      {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
      
      <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}
      </a>
    {/section}
  </div>
{/if}


De code resulteert in:
Afbeelding

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 10/10/2015 17:38:46 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:11:14
 
Willem vp

Willem vp

10/10/2015 17:58:12
Quote Anchor link
Je code suggereert dat het <style>-element in je body staat. Dat is niet toegestaan. <style> is een metadata-element en hoort dus in de <head>-sectie.
 
Ralph M

ralph M

10/10/2015 18:05:27
Quote Anchor link
Oh ja, inderdaad. Ik heb het inmiddels aangepast.
 
Eddy E

Eddy E

10/10/2015 18:05:59
Quote Anchor link
Ondanks dat het niet is toegestaan, werkt het perfect.
Zelfs ná het element wat gestyled moet worden, kan je dit later toevoegen.

Om Raplh beter te helpen:
- maak voor elke categorie een class aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
.background-for-category--voertuigen { background-image: url('img/voertuig.jpg');
.background-for-category--vaartuigen { background-image: url('img/vaartuig.jpg');
.background-for-category--vliegtuigen { background-image: url('img/vliegtuig.jpg');


En uiteraard voeg je gewoon deze class toe:
(= regel 33 van code hierboven)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
     <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
 
Ralph M

ralph M

12/10/2015 13:45:09
Quote Anchor link
Ik heb de code aangepast maar zonder gewenst resultaat. De code die ik nu heb ziet er alsvolgt uit. Als de code zo klopt dan moet het probleem toch elders liggen..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<style type="text/css">

    .background-for-category--lijsta { background-image: url('images/pictogramlijst1.jpg')};
    .background-for-category--lijstb { background-image: url('images/pictogramlijst2.jpg')};
    .background-for-category--lijstc { background-image: url('images/pictogramlijst3.jpg')};

.customlayout-subcategory-container {
    width:100%;
    padding:10px;
}

.customlayout-subcategory-item {
    float:left;
    display:block;
    padding:5px;
    margin-right:10px;
    margin-bottom:10px;
    border:1px solid #ccc;
    width: 260px;
    height: 185px;
}

</style>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
        {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
        
        <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
    {/section}
</div>
 
Eddy E

Eddy E

12/10/2015 20:57:28
Quote Anchor link
Welke HTML geef je php-code uiteindelijk?
 
Ralph M

ralph M

13/10/2015 11:28:40
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?
 
Eddy E

Eddy E

13/10/2015 21:43:52
Quote Anchor link
Dit is geen HTML:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="customlayout-subcategory-container">
    {section loop=$aProductCategorySubCategories name=i}
        {$oProductCategorySubCategory = $aProductCategorySubCategories[i]}
        
        <a href="{$oProductCategorySubCategory->Deeplink}" class="customlayout-subcategory-item background-for-category--{$oProductCategorySubCategory->Name}">
        {$oProductCategorySubCategory->Name}</a>
    {/section}
</div>


Dat is (denk ik) Smarty of een andere template-builder-ding.
Wat is de gegenereerde HTML, zoals bezoekers van je website hem gaan zien? Want daarop werkt CSS, niet op je Smarty-template...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.