Beveiliging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features implementeren; Werken met technieken als C# .NET en (REST) API's webservices; Ontwikkelen van koppelingen middels API's; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een klein team van professionals ben je als C# .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van één van de applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

PHP Developer - medior functie

Functieomschrijving Ben jij innovatief en wil jij je kennis graag delen met jouw nieuwe collega's? Lees dan snel verder! Voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Roosendaal zoeken wij een Symfony developer. Of je nou junior, medior of senior bent, je krijgt hier alle vrijheid en verantwoordelijkheid om jouw eigen loopbaan te ontwikkelen. Je gaat je hier bezig houden met en inspelen op de actualiteiten van jouw vakgebied. Techstack: Symfony, PHP, mySQL. Kennis van Svelte is helemaal mooi meegenomen. Bedrijfsprofiel Al sinds '99 is dit webbureau actief. De kernwaarden binnen het bedrijf zijn integer, dienstbaar en deskundig. Je komt

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »
John De Zon

John De Zon

05/05/2015 21:27:12
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb de code voor m'n website helemaal klaar. Het enige dat ik nog niet heb is een goede beveiliging.
Welke beveiligingen zou ik moeten installeren? Ik ben nu al bezig met SQL Injection.

Ik las ook dat Md5 niet meer zo veilig was. Wat is een alternatief?

Mvg
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:36:21
 
Peter  Flos

Peter Flos

05/05/2015 21:35:03
Quote Anchor link
Als je Shared Hosting hebt is de beveiliging als het goed is al op orde, hetzelfde geld voor een managed dienst (Managed VPS/Managed Dedicated Server).

Als je zelf een VPS of Dedicated Server hebt afgenomen ben je als het goed is bekend met Linux. En dat ben ik niet, dus daarvoor moet je niet bij mij zijn.

MD5 is inderdaad niet zo veilig meer. Gebruik password functie van PHP daarvoor.

Tevens heeft MD5 weer niks met SQL Injection te maken. SQL Injection is mysql(i)_real_escape_string en een correcte afhandeling van je Query's.
Gewijzigd op 05/05/2015 21:35:23 door Peter Flos
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

05/05/2015 22:10:18
Quote Anchor link
sha1 is beter dan md5. Is CRYPT_BLOWFISH (password) weer beter dan sha1 ?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/05/2015 22:37:15
Quote Anchor link
Peter Flos op 05/05/2015 21:35:03:
Als je Shared Hosting hebt is de beveiliging als het goed is al op orde

Op een van mijn shared hosting accountjes (niet eens zo goedkoop of slecht) was de sessie-directory gedeeld. Nadat ik hier navraag over had gedaan zei men dat ze dat om technische redenen niet anders konden inrichten en dat er al een hele tijd een upgrade ingepland stond... of iets dergelijks. Toch maar even een eigen persoonlijke sessie-directory ingericht met session_save_path().

Daarnaast: pas op alles de volgende regel toe: filter input, escape output. Maak alle invoer onschadelijk of controleer expliciet op een correcte vorm, maar maak ook vooral alle uitvoer onschadelijk. Omdat iets in je database zit wil dat niet zeggen dat je deze data kunt vertrouwen.

Peter Flos op 05/05/2015 21:35:03:
als het goed is

Assumption is the mother of all f*ckups.

Paco de Wulp op 05/05/2015 22:10:18:
sha1 is beter dan md5. Is CRYPT_BLOWFISH (password) weer beter dan sha1 ?

Hangt van je toepassing af. Iets (wat dan ook) is niet op voorhand "beter" dan iets anders.
Gewijzigd op 05/05/2015 22:53:04 door Thomas van den Heuvel
 
John De Zon

John De Zon

06/05/2015 08:06:36
Quote Anchor link
Wat moet ik dus installeren om mijn wachtwoorden naar de database te sturen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 08:17:31
Quote Anchor link
je moet gewoon password_hash en password_verify gebruiken.
Draait je server geen PHP 5.5 maar lager, gebruik dan deze compatibility:
https://github.com/ircmaxell/password_compat
Gewijzigd op 06/05/2015 08:19:07 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

06/05/2015 11:42:12
Quote Anchor link
Mijn server draait PHP 5.3.29. Welke password-encrypt-methode kan ik dan toepassen ?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/05/2015 11:59:13
Quote Anchor link
Zoiets zou kunnen onder (PHP 5 >= 5.1.2, PHP 5 < 5.5.0)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

$salt
= 'willekeurigeReeksMetTekens';

// password aanmaken
$password = 'mijnPaswoord';
$encrypted_password = hash('sha512' , $salt . $password);
// encrypted_password sla je in de tabel Users op


// dan als een gebruiker inlogt:

$encrypted_password = hash('sha512' , $salt . $_POST['password']);
// vergelijk $enrypted_password met het password dat uit de database komt
if($encrypted_password == $row['password'])
{

    // inloggen maar
}

?>
Gewijzigd op 06/05/2015 12:03:28 door Frank Nietbelangrijk
 
John De Zon

John De Zon

06/05/2015 12:22:26
Quote Anchor link
@Frank: die code is dus veiliger dan md5?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

06/05/2015 12:27:42
Quote Anchor link
**knip** op 06/05/2015 12:22:26:
@Frank: die code is dus veiliger dan md5?


Ja een stuk veiliger dan md5 maar het beste is om het advies van Aar op te volgen ALS DAT KAN. En of dat kan dat hangt dus van je PHP versie af. In de volgorde van beste oplossing naar minst best:

a) PHP >= 5.5 Gebruik password_hash en password_verify
b) PHP < 5.5 maar >= 5.3.7 dan password_compat
c) PHP < 5.3.7: (iets als) mijn oplossing.
Gewijzigd op 03/04/2017 18:42:58 door - Ariën -
 
Paco de Wulp

Paco de Wulp

06/05/2015 14:56:41
Quote Anchor link
Ok!
Thx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/05/2015 14:59:15
Quote Anchor link
Dan kom je op keuze 'b' uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.