bon printen uit DB

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:03:09
Quote Anchor link
hallo ik heb al vaker voor deze opdracht om hulp gevraagd op phphulp en er was altijd goede hulp van de mensen hier, dus nu weer een vraag!

ik wil graag voor de klant die gegeten heeft een bon weergeven om deze vervolgens uit te printen nu heb ik dit maar krijg ik de volgende foutmelding:

Parse error: syntax error, unexpected $end in /Applications/XAMPP/xamppfiles/htdocs/italianrestaurant/admin.php on line 341

bon maken <br/>
<label>klant nummer</label><input type="text" name="klant"/><br/>
<input type="submit" name="bon" value="bon maken" />
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE klant='$reservering_id'");

$bon=0;

while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
  print "$datum, klant_ID: $klant tafel: $tafel <br/> gerechten: $gerecht, $gerecht2, $gerecht3, $gerecht4, $gerecht6, $gerecht7, $gerecht8 <br/><br/>";
  
  $bon++;
        
        }

    
    ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:30:36
 
Roel -

Roel -

12/01/2012 21:04:57
Quote Anchor link
Je hebt je if op regel 4 niet afgesloten. Zet nog een } op regel 32 en hij doet het weer. Overigens heb je veel te veel variabelen aangemaakt, dat is nergens voor nodig.
 
Reshad F

Reshad F

12/01/2012 21:28:47
Quote Anchor link
dankjewel ik keek er helemaal overheen, en zag ook dat de while helemaal niet erin hoeft.

ja ik zal vast wel teveel variabelen hebben maar ik ben php nog maar aan het leren zit op school en weet nog niet alles makkelijk op te schrijven :)

ik heb nu dit en ik krijg als error resource id #4...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {
        
        $result = mysql_query("SELECT * FROM reservering WHERE reservering_id='$klant'");
    
  $datum = $row['datum1'];
  $tijd = $row['tijd'];
  $aantal = $row['aantal'];
  $tafel = $row['tafel'];
  $klant = $row['reservering_id'];
  $gerecht = $row['gerecht'];
  $gerecht2 = $row['gerecht2'];
  $gerecht3 = $row['gerecht3'];
  $gerecht4 = $row['gerecht4'];
  $gerecht5 = $row['gerecht5'];
  $gerecht6 = $row['gerecht6'];
  $gerecht7 = $row['gerecht7'];
  $gerecht8 = $row['gerecht8'];

  
echo  $result;
  
        
        
    }

    
    ?>
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

12/01/2012 21:43:47
Quote Anchor link
Waarom echo je $result?
Ik zou verwachten dat je bv echo $datum doet of echo $gerecht.
Waarom maak je al die variabelen aan?
Gebruik geen *
Bouw foutafhandeling in.
Variabelen buiten quotes.
 
Erwin H

Erwin H

12/01/2012 22:59:02
Quote Anchor link
Je krijgt die error denk ik omdat je na het verwijderen van je while loop geen fetch meer doet. Dus "$row = mysql_fetch_assoc($result)" heb je nog wel nodig voor je die $row kunt aanspreken.
 
Reshad F

Reshad F

13/01/2012 09:26:09
Quote Anchor link
ik heb het even opnieuw opgebouwd met foutafhandelingen d.m.v een tut op phphulp, en heb het zover nodig al aangepast maar nu krijg ik alles heel lelijk achter elkaar...

hier de code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
    include ("connect.php");
    
    if (isset($_POST['bon'])) {

# de query | bij input: let op sql-injectie -> mysql_real_escape_string()
$sql_get_user =    "SELECT *
                    FROM reservering
                    WHERE reservering_id='"
.mysql_real_escape_string($_POST['reservering_id'])."'
                   "
;

#  Check of query is gelukt    
if (($result_get_user = mysql_query($sql_get_user)) === false)
{

    # als de query fout is -> foutafhandeling
    echo showSQLError($sql_get_user,mysql_error(),'Fout met het ophalen van de gebruiker.');
}

elseif (mysql_num_rows($result_get_user) == 0)
{

    # De query is gelukt en we hebben net gekeken met _num_rows of er een rij is:
    
    # -> Als er geen rij is echoën we hier:

    echo 'Er is geen klant met dit klanten id!';
}

else
{
    # Hier is er wel een rij dus ->
    
    #we kunnen onze naam uit de database halen d.m.v. mysql_fetch_assoc

    $row_user = mysql_fetch_assoc($result_get_user);
    
    echo $row_user['reservering_id'];
    echo $row_user['datum1'];
    echo $row_user['tijd'];
    echo $row_user['aantal'];
    echo $row_user['tafel'];
    echo $row_user['gerecht'];
    echo $row_user['gerecht2'];
    echo $row_user['gerecht3'];
    echo $row_user['gerecht4'];
    echo $row_user['gerecht5'];
    echo $row_user['gerecht6'];
    echo $row_user['gerecht7'];
    echo $row_user['gerecht8'];
}
    }

?>


en nu zal deze vraag denk ik hier niet meer thuis horen maar iemand enig idee hoe ik dit gelijk in een nieuwe pagina krijg als een bon? om het uit te printen
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 13:06:20
Quote Anchor link
En om een beetje offtopic te gaan. Je database ziet er niet bepaald genormaliseerd uit, gerecht1 gerecht2 etc. Hier zou ik ook eens naar kijken als ik jou was. Denk dan bijv aan een tabel die uit de kolommen klant en gerecht bestaat. Hier kunnen dan een variabel aantal gerechten per klant in komen.
 

13/01/2012 16:22:18
Quote Anchor link
Ik zou m'n tabellen er zo uit laten zien...
Tabel gerechten
- Uniek id
- Naam van het gerecht
- Prijs

Tabel met de klant
- Gerecht (Uniek id)
- Naam v/d personen
- Datum

- Eventueel een reserveer datum die je dan update als je de bon uitprint

En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!

Ook zou ik wel nog kijken of $klant wel bestaat, want dit is waarschijnlijk een invoerveld.

Dan kun je met HTML de bon tonen (opmaak) en die dan uitprinten (misschien met JavaScript of jQuery).
Gewijzigd op 13/01/2012 16:24:57 door
 
Jurgen B

Jurgen B

13/01/2012 16:42:37
Quote Anchor link
Aaron - op 13/01/2012 16:22:18:
En dan kun je gemakkelijk met een query de prijzen en dergelijke ophalen. Natuurlijk als ze meerdere gerechten kunnen eten zul je de ID's in het veld moeten scheiden met een spatie en dan voor elk ID de prijs ophalen enzo.

Dan kun je gemakkelijk in de toekomst prijzen updaten enzo!


Tenzij ik je verkeerd begrijp, maar volgens mij niet, is dit een slecht voorbeeld. Hetgeen ik eerder zei is precies wat jij hier nog een keer doet en zeker geen genormaliseerd database model. Elke kolom uit een rij bevat 1 (één) gegeven en nooit meer dan dat.

Het idee zou als volgt kunnen zijn (ik zie originele voorbeeld bij de reply niet dus het gaat om het idee)

Reservering
id (uniek id voor de reservering)
naam (wie heeft de reservering geboekt)
aantal personen (spreekt voor zich)
datum (voor wanneer en welke tijd is deze reservering geboekt)

Gerecht
id (uniek id voor het gerecht)
naam (naam van het gerecht)
prijs (prijs van het gerecht)

reservering_gerecht (sorry weet even geen betere naam)
reservering id
gerecht id

De laatste tabel koppelt de reserving met bestelde gerechten. Een reservering komt er dus meerdere keren in te staan met al dan niet dezelfde gerechten. Een paar simpele queries geven de gewenste gegevens zoals een lijst met bestelde gerechten met hun individuele prijs en een totaal prijs.

Deze tabellen zijn uiteraard aan te passen om missende gegevens te plaatsen maar het idee mag duidelijk zijn. Op deze manier splits je gegevens, en is alles goed en duidelijk beheerbaar.
Gewijzigd op 13/01/2012 16:45:28 door Jurgen B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.