Centen naar euro's

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Matsko

Bart Matsko

26/05/2015 14:56:55
Quote Anchor link
Ik heb in PHP een functie die centen naar euro's omzet, omdat ik in mijn database centen opsla. Nu zoek ik eigenlijk ook zo iets in Javascript, bestaat dat?

PHP code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    public static function formatPrice($data)
    {
        $price = ($data / 100);
        return "€" . number_format($price, 2, ",", ".");
    }
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 06:18:46
 
Johan de wit

johan de wit

26/05/2015 15:07:53
Quote Anchor link
Bart Matsko op 26/05/2015 14:56:55:
Ik heb in PHP een functie die centen naar euro's omzet, omdat ik in mijn database centen opsla. Nu zoek ik eigenlijk ook zo iets in Javascript, bestaat dat?

PHP code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    public static function formatPrice($data)
    {
        $price = ($data / 100);
        return "€" . number_format($price, 2, ",", ".");
    }


Vast wel maar iedereen maakt gebruik van PHP (of de meeste).
 
Daan Slagter

Daan Slagter

26/05/2015 15:12:07
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script language="JavaScript"><!--
function cent(amount) {
// returns the amount in the .99 format
    amount -= 0;
    return (amount == Math.floor(amount)) ? amount + '.00' : (  (amount*10 == Math.floor(amount*10)) ? amount + '0' : amount);
}
document.write(cent(0)+'<br>');
document.write(cent(1)+'<br>');
document.write(cent(1.00)+'<br>');
document.write(cent(.5)+'<br>');
document.write(cent(.99)+'<br>');
document.write(cent('5.50')+'<br>');
//--></script>
 
Bart Matsko

Bart Matsko

26/05/2015 17:06:15
Quote Anchor link
Daan Slagter op 26/05/2015 15:12:07:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<script language="JavaScript"><!--
function cent(amount) {
// returns the amount in the .99 format
    amount -= 0;
    return (amount == Math.floor(amount)) ? amount + '.00' : (  (amount*10 == Math.floor(amount*10)) ? amount + '0' : amount);
}
document.write(cent(0)+'<br>');
document.write(cent(1)+'<br>');
document.write(cent(1.00)+'<br>');
document.write(cent(.5)+'<br>');
document.write(cent(.99)+'<br>');
document.write(cent('5.50')+'<br>');
//--></script>


Dat werkt niet helemaal, want als ik ik het volgende doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
document.write(cent(2200)+'<br>');


komt er 2200,00 uit en de bedoeling is: 22,00
 
Randy vsf

Randy vsf

26/05/2015 18:27:43
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var centen = 3000
var euro = (centen2/100).toFixed(2).toString().replace(".", ",");
alert(euro);
Gewijzigd op 26/05/2015 18:32:12 door Randy vsf
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/05/2015 19:02:18
Quote Anchor link
Johan de wit op 26/05/2015 15:07:53:
Bart Matsko op 26/05/2015 14:56:55:
Ik heb in PHP een functie die centen naar euro's omzet, omdat ik in mijn database centen opsla. Nu zoek ik eigenlijk ook zo iets in Javascript, bestaat dat?

PHP code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
    public static function formatPrice($data)
    {
        $price = ($data / 100);
        return "&euro;" . number_format($price, 2, ",", ".");
    }


Vast wel maar iedereen maakt gebruik van PHP (of de meeste).

Er blijft een groot verschil tussen het gebruik van JavaScript en PHP.
 
Ivo P

Ivo P

26/05/2015 22:37:38
Quote Anchor link
misschien http://www.w3schools.com/jsref/jsref_tofixed.asp

ipv een heel stuk code om 2 decimalen te houden. (dus toFixed(2) na het delen)

Toevoeging op 27/05/2015 01:14:20:

Ah, Randy's post had ik gemist
 
Bart Matsko

Bart Matsko

27/05/2015 08:52:54
Quote Anchor link
Randy Flujowa op 26/05/2015 18:27:43:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var centen = 3000
var euro = (centen2/100).toFixed(2).toString().replace(".", ",");
alert(euro);



Super, bedankt!
 
Randy vsf

Randy vsf

27/05/2015 09:34:38
Quote Anchor link
Bart Matsko op 27/05/2015 08:52:54:
Randy Flujowa op 26/05/2015 18:27:43:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
var centen = 3000
var euro = (centen2/100).toFixed(2).toString().replace(".", ",");
alert(euro);



Np, had hem nog aangepast. Zag dat je een comma ipv een punt wou.
Als het toch met een punt moet, haal je toString en replace weg.

Super, bedankt!
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 09:58:34
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk ook even kijken naar een jQuery plugin.
Zorg dan natuurlijk wel dat je jQuery en deze plugin in de header laad.

https://plugins.jquery.com/money/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var cost = $('<span>')

$cost.money((300.234 + 34.234324),{ commas: true, symbol: "$" });

cost.appendTo("#total");


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$('<span>').money((300.234 + 34.234324),{ commas: true, symbol: "$" }).appendTo("#total");


Output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="total"><span>$334.47</span></div>
Gewijzigd op 27/05/2015 10:00:01 door Johan K
 
Randy vsf

Randy vsf

27/05/2015 10:03:23
Quote Anchor link
Johan K op 27/05/2015 09:58:34:
Je kan natuurlijk ook even kijken naar een jQuery plugin.
Zorg dan natuurlijk wel dat je jQuery en deze plugin in de header laad.

https://plugins.jquery.com/money/



Een hele library includen voor 2 regels code?
Gewijzigd op 27/05/2015 10:03:51 door Randy vsf
 
Johan K

Johan K

27/05/2015 10:11:43
Quote Anchor link
Randy Flujowa op 27/05/2015 10:03:23:
Een hele library includen voor 2 regels code?


Ik zeg niet dat hij het moet doen, misschien wilt hij nog veel meer doen met 'currency' dan alleen dit. Wie weet, het is een extra toevoeging op een bestaand antwoord.
Gewijzigd op 27/05/2015 10:15:16 door Johan K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.