Check radiobutton bij laden van pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jop B

Jop B

06/03/2015 14:56:23
Quote Anchor link
Beste Leden,


Mijn vraag heb ik al eens gesteld maar nog geen goed antwoord voor gekregen.
Wat ik wil is dat jquery of een andere soort script kijkt bij het laden van de pagina welke radiobutton checked is.
Vervolgens moet er een class aan de parent worden toegevoegd.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
//als document klaar is
$(document).ready(function() {
//als input met id way is checked
 if($('input#way').is(':checked')){
//Voeg class selected toe aan moeder element van deze input
$(this).parent().addClass('selected');
};
});


Dit werkt op een of andere manier niet.

Kan mij iemand hierbij hulp bieden?

Gr. Jop
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:23:56
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/03/2015 15:14:53
Quote Anchor link
Als je een radiobutton gebruikt zijn dit meestal meerdere buttons.

In je "selector" gebruik je echter een id (#way).

Verschillende elementen in hetzelfde document zouden nooit hetzelfde id mogen hebben.

Misschien kun je de controle beter op de naam doen? Of een klasse? EDIT: of het type?
Gewijzigd op 06/03/2015 15:16:19 door Thomas van den Heuvel
 
Jop B

Jop B

06/03/2015 16:41:29
Quote Anchor link
Beste Thomas,


Zelfs als ik de code maak met input name werkt het niet.
Hier is mijn fiddle https://jsfiddle.net/joppieb/xpw4dwhj/

Gr. Jop
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/03/2015 19:28:36
Quote Anchor link
$('input[name=way]') (hier ontbrak een ]) levert een lijst van elementen op, waar je doorheen moet lopen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
$().ready(function() {
    $('input[name=way]').each(function() {
        if ($(this).is(':checked')){
            $(this).parent().addClass('selected');
        }
    });
});
 
Jop B

Jop B

09/03/2015 14:48:46
Quote Anchor link
Beste Thomas,


Bedankt voor de hulp :-) mijn code is nu compleet, en werkt zoals ik hem graag had gehad!

gr. Jop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.