Checkbox waarden in mysql-tabel

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

25/07/2014 14:02:58
Anchor link
Hallo allemaal

Ik loop al enkele dagen te rommelen met een issue en ik kom er niet uit. Stackflow en andere sites geraadpleegd maar niets boodt de oplossing die ik wilde/werkte.
Nu zijn jullie mijn laatste hoop!

Issue:
CMS met een gallery. achter elke foto zijn er 3 checkboxen. 1ste checkbox: toon op homepage. 2de checkbox: toon in gallery en de 3rde is dat je hem kan verwijderen. checkbox 1 en 2 kunnen ook beide geselecteerd zijn.
Ik krijg het niet werkend om de waarde van de check in mijn database te krijgen. Of ik krijg het helemaal niet werkend, of enkel bij het 1ste record, ookal vink ik de 9de record aan.

Mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);

ob_start();

require('../../lib/dbconnection.php');
require("../../lib/checklogin.php");
require("includes/upload.inc.php");

$query = 'SELECT * FROM gallery where image_deleted != 1 order by id desc';
$result=$conn->query($query);
$count=$result->num_rows;

?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Classic Nails - CMS</title>
<meta charset="utf-8">
<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1">
<meta name="description" content="ClassicNails">
<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
<link rel="stylesheet" href="../css/screen.css">
<link rel="stylesheet" href="../css/libs/magnific-popup.css">
<script src="../js/libs/min/jquery-min.js" type="text/javascript"></script>
<script src="../js/min/custom-min.js" type="text/javascript"></script>
<script src="js/jquery.magnific-popup.js"></script>
<script>
$(document).ready(function() {
$('.image-link').magnificPopup({
type:'image',
gallery:{
enabled:true
}
});
});
</script>
</head>
<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('includes/header.inc.php'); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('includes/nav.inc.php'); ?>

<div class="wrapper">
<article class="content">
<h1>Foto gallery</h1>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
                if (isset($uploadResult)) {
                echo "<p><strong>$uploadResult</strong></p>";
                }

                ?>

<form action="" method="post" enctype="multipart/form-data" name="uploadImage" id="uploadImage">
<p>
<label for="image">Upload image:</label>
<input type="hidden" name="MAX_FILE_SIZE" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo MAX_FILE_SIZE; ?>
" />
<input type="file" name="images" id="imagesd" />
</p>
<p>
<input type="submit" name="upload" id="upload" value="Upload" />
</p>
</form>
<div id="maincontent">
<h2>Foto informatie</h2>
<form name="FotoInformatie" id="fotoInformatie" method="post" action="">
<table>
<tr>
<td align="center"><strong>Foto<strong></td>
<td align="center"><strong>Titel</strong></td>
<td align="center"><strong>Beschrijving</strong></td>
<td align="center"><strong>Homepage</strong></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                                while ($rows=$result->fetch_assoc()) {
                                ?>

<tr>
<td class="hide" align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $id[]=$rows['id']; ?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $rows['id']; ?>
</td>
<td><a href="../img/uploads/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $rows['filename'];?>
" class="image-link"><img src="../img/thumbs/
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $rows['filename']; ?>
"></a></td>
<td align="center"><input name="title[]" type="text" id="title" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $rows['title']; ?>
"></td>
<td align="center"><input name="caption[]" type="text" id="caption" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $rows['caption']; ?>
"></td>
<td><input type="checkbox" name="checkboxHome[]" id="checkBoxHome" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $rows['home']?>
"/></td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
                                }
                                ?>

<tr>
<td colspan="4" align="center">
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</tr>
</table>
</form>
</div>
</article> <!-- end of content -->
</div> <!-- end of container -->
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include('includes/footer.inc.php'); ?>

</body>
</html>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

if(isset($_POST['submit'])) {
    $title = $_POST['title'];
    $caption = $_POST['caption'];
    var_dump($_POST['$checkboxHome']);
    if ('$checkboxHome' == "" xor NULL) {
        $checkboxHome = '0';
    }
else {
        $checkboxHome = '1';
    }
            
    for($i=0;$i<$count;$i++){
    $result1=mysqli_query($conn, "UPDATE gallery SET title='$title[$i]', caption='$caption[$i]', home='$checkboxHome[$i]' WHERE id='$id[$i]'");
//                    header("location:/admin/foto-admin.php");
        }
}

?>


Nu is enkel 1 checkbox aanwezig. Het gaat mij om het principe.

ben bekend met de prepare statements die mogelijkerwijs ontbreken. dat is van latere zorg..

Hoop dat iemand mij kan helpen.

alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 10:29:19
 
- SanThe -

- SanThe -

25/07/2014 15:45:32
Anchor link
Ik zie al een hoop id="..." staan met dezelfde naam en dat in een loop.
Dat kan niet.

Geef in de name="...[hier_het_ID_mee]".
Dan weet je wat bij wat hoort.


Dubbelpost.
Zie http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/inhoud-checkbox-in-mysql-db/95526/1/

Deze kan weg.
Gewijzigd op 25/07/2014 15:50:50 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/07/2014 20:00:31
Anchor link
En dicht...
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.