CI Core Controller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Cena

John Cena

05/03/2013 16:44:45
Quote Anchor link
heren, dames,

Ik snap er de balloz meer van..

Volgens CI User Guide
Moet ik één en ander op de manier doen zoals ik het gedaan heb, toch krijg ik constant een foutmelding:

Quote:
Fatal error: Class 'JD_MainController' not found in C:\USBWebserver\root\TIK\New\application\controllers\Front.php on line 9


Front.php (application/controllers)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
class Front extends JD_MainController
{
    function index()
    {
        //
    }
}


JD_MainController (application/core)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
class JD_MainController extends CI_Controller
{
    function __construct()
    {
       exit('BOEM');
    }
}


Config.php (application/config/config.php)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$config['subclass_prefix'] = 'JD_';


Ik ben een beetje de weg kwijt. Iemand die enig idee heeft?
Gewijzigd op 05/03/2013 16:47:38 door John Cena
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:28:33
 
Reshad F

Reshad F

05/03/2013 17:12:48
Quote Anchor link
Moet jou custom klasse niet in een ander mapje?

application/libraries/JD_MainController.php
 
Bart V B

Bart V B

05/03/2013 18:43:02
Quote Anchor link
Quote:
Moet jou custom klasse niet in een ander mapje?
application/libraries/JD_MainController.php

Neu, het is een extent op een controller dus geen library. :)

Chi vergeet jij niet om het parent::__construct() mee te geven?

EDIT vergeet even wat hierboven stond.
Heb het net zelf even getest, en dat werkt gewoon hoor.
Die 404 doet mij vermoeden op een typfoutje.

EDIT 2
Hmm... strainge..
Als ik JD_Controller als naam geef, dan gaat het goed.
Als ik JD_MainController doe niet.
Het lijkt erop dat je echt niets tussen JD_ en Controller mag zetten.
Dit is vaag.
Gewijzigd op 05/03/2013 18:58:34 door Bart V B
 
John Cena

John Cena

06/03/2013 09:07:39
Quote Anchor link
Bart, je hebt gelijk. Nu werkt het dus wel.
 
Michael Beers

Michael Beers

16/03/2013 14:03:26
Quote Anchor link
Hier is niks vaags aan hoor... in de user guide staat duidelijk uitgelegd dat wanneer je CI_Controller gebruikt je de complete klasse overschrijft, en wanneer je de prefix MY_ of in jouw geval JB_ gebruikt een extensie schrijft voor deze klasse.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.