Code genereert heel veel foutmeldingen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Geert Michiels

Geert Michiels

24/01/2015 10:20:01
Quote Anchor link
Beste forum

ik heb volgend probleem aan de hand
in de error log van mijn server (draait php 5.4) krijgt ik tonnen foutmeldingen

ik heb me al suf gezocht naar de oorzaak maar kan niets vinden
kan iemand van jullie me verder helpen?
onze vriend google heeft me ook al laten weten dat ik met een probleem zit

hieronder de foutmeldingen : dit gaat dus 104 mb aan 1 stuk door



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
Sat Jan 24 10:14:17 2015] [error] [client 157.55.39.88] File does not exist: /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving1088-promo_Voetdimmer_tci__cd
 [Sat Jan 24 10:14:21 2015] [warn] [client 207.46.13.81] mod_fcgid: stderr: PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 990
 [Sat Jan 24 10:14:22 2015] [warn] [client 207.46.13.81] mod_fcgid: stderr: PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 990
 [Sat Jan 24 10:14:31 2015] [warn] [client 207.46.13.56] mod_fcgid: stderr: PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 990
 [Sat Jan 24 10:14:33 2015] [warn] [client 207.46.13.56] mod_fcgid: stderr: PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 990
 [Sat Jan 24 10:14:34 2015] [warn] [client 66.249.78.106] mod_fcgid: stderr: PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 990
 [Sat Jan 24 10:14:34 2015] [warn] [client 207.46.13.56] mod_fcgid: stderr: PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 990
 [Sat Jan 24 10:14:36 2015] [warn] [client 207.46.13.56] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
 [Sat Jan 24 10:14:36 2015] [error] [client 207.46.13.56] Premature end of script headers: beschrijving.php
 [Sat Jan 24 10:14:37 2015] [warn] [client 207.46.13.81] mod_fcgid: stderr: PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 990
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 862
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: sort() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 870
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:42 2015] [warn] [client 207.46.13.106] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903
 [Sat Jan 24 10:14:46 2015] [warn] [client 207.46.13.106] (104)Connection reset by peer: mod_fcgid: error reading data from FastCGI server
 [Sat Jan 24 10:14:46 2015] [error] [client 207.46.13.106] Premature end of script headers: beschrijving.php
 [Sat Jan 24 10:14:46 2015] [warn] [client 157.55.39.88] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 862
 [Sat Jan 24 10:14:46 2015] [warn] [client 157.55.39.88] mod_fcgid: stderr: PHP Warning: sort() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 870
 [Sat Jan 24 10:14:46 2015] [warn] [client 157.55.39.88] mod_fcgid: stderr: PHP Notice: Undefined variable: productsIntoCategory in /var/www/vhosts/onderdelenvoorhuishoudtoestellen.be/httpdocs/beschrijving.php on line 903



hieronder de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
<?php
if($displayProductsList=="oui" AND $displayProductsListNum>0) {
    $productsIntoCategory2 = $productsIntoCategory;
    if(!isset($_GET['i'])) $_GET['i']=0;
    if(isset($_GET['i']) AND $_GET['i']<0) $_GET['i']=0;
    
    
    
    
    $addToQuery2Z = "";
    sort($productsIntoCategory2);
    $productsNum = count($productsIntoCategory2);
    if($productsNum > 0) {
        $addToQuery2Z.=" pr.products_id IN(";
        $uu = 1;
        foreach($productsIntoCategory2 AS $elem) {
            $addToQuery2Z.= "'".$elem."',";
            $prodId[$uu++] = $elem;
        }

        $addToQuery2Z.= ") ";
    }

    else {
        $addToQuery2Z= 1;
    }

    $addToQuery2Z = str_replace(",)",")",$addToQuery2Z);
    ## Carousel request
    $CarQuery = mysql_query("SELECT pr.products_id, pr.products_image, pr.products_name_".$_SESSION['lang'].", pr.products_forsale, pr.products_price, sp.specials_new_price, sp.specials_last_day, sp.specials_first_day, sp.specials_visible,
                            IF(sp.products_id<>'null'
                            AND TO_DAYS(sp.specials_first_day) <= TO_DAYS(NOW())
                            AND TO_DAYS(NOW()) <= TO_DAYS(sp.specials_last_day) , 'oui','non') as toto
                            FROM products as pr
                            LEFT JOIN specials as sp
                              ON (pr.products_id = sp.products_id)
                            WHERE "
.$addToQuery2Z."
                            AND pr.products_visible='yes'
                            ORDER BY pr.products_id DESC LIMIT "
.$_GET['i'].",".$displayProductsListNum."") or die (mysql_error());
    $tototalZ = mysql_num_rows($CarQuery);
    if($tototalZ>0) {
        $productList="";
        $i=100;
        $theme = array("C0C0C0", $backGdColorListLine);
        $e = 0;
        while($carResult = mysql_fetch_array($CarQuery)) {
              if(count($productsIntoCategory) > 1) {
                  ## products IDs
                $productsIds[] = $carResult['products_id'];
                ## Display product image
                $displayProductInfo = "<div align='center'><img src='im/zzz.gif' width='1' height='15' border='0'></div>";
                $displayProductInfo.= "<div align='center'>- ".array_search($carResult['products_id'], $prodId)." ".strtolower(DE)." ".$productsNum." -</div>";
                $displayProductInfo.= "<div align='center'><img src='im/zzz.gif' width='1' height='5' border='0'></div>";
                $displayProductInfo.= "<div align='center'>";
                if($gdOpen == "non") {
                      $images_widthDesc2 = abs($ImageSizeDesc-70);
                    $hZ = @getimagesize($carResult['products_image']);
                    if(!$hZ) $carResult['products_image']="im/zzz_gris.gif";
                    $image_desc2 = resizeImage($carResult['products_image'],$ImageSizeDesc,$images_widthDesc2);
                    $displayProductInfo.= "<img src='".$carResult['products_image']."' border='0' width='".$image_desc2[0]."' height='".$image_desc2[1]."' alt='".$carResult['products_name_'.$_SESSION['lang']]."'>";
                }

                else {
                    $images_widthDesc2 = abs($ImageSizeDesc-70);
                    $hZ = @getimagesize($carResult['products_image']);
                    if(!$hZ) $carResult['products_image']="im/zzz_gris.gif";
                    $image_desc2 = infoImageFunction($carResult['products_image'],$images_widthDesc2,$ImageSizeDesc);
                    $displayProductInfo.= "<img src='mini_maker.php?backColor=".$backGdColor."&extension=".$image_desc2[0]."&imageSource=".$carResult['products_image']."&largeurOrigin=".$image_desc2[1]."&hauteurOrigin=".$image_desc2[2]."&largeur=".$image_desc2[3]."&hauteur=".$image_desc2[4]."' alt='".$carResult['products_name_'.$_SESSION['lang']]."' title='".$carResult['products_name_'.$_SESSION['lang']]."' border='0'>";
                }

                $displayProductInfo.= "</div>";
                  $displayProductInfo.= "<div align='center'><img src='im/zzz.gif' width='1' height='5' border='0'></div>";
  
                  $displayProductInfo.= "<div align='center'><u>".$carResult['products_name_'.$_SESSION['lang']]."</u></div>";
 
                if($carResult['toto']=='oui') {
                    $priceZ = $carResult['specials_new_price'];
                    $displayPriceZ = "<div align='center'><img src='im/zzz.gif' width='1' height='10' border='0'></div>";
                    $displayPriceZ.= "<div style='font-size:11px'><b><s>".$carResult['products_price']." ".$symbolDevise."</s></b></div>";
                    $displayPriceZ.= "<div class='PromoFontColorNumber' style='font-size:11px'><b>".$priceZ." ".$symbolDevise."</b></div>";
                }

                else {
                    $priceZ = $carResult['products_price'];
                    $displayPriceZ = "<div align='center'><img src='im/zzz.gif' width='1' height='10' border='0'></div>";
                    $displayPriceZ.= "<div style='font-size:11px'><b>".$priceZ." ".$symbolDevise."</b></div>";
                }

                if($priceZ=="0.00") $displayPriceZ="";
                if((isset($_SESSION['account']) OR $displayPriceInShop=='oui') AND $carResult['products_forsale']=="yes") {
                    $displayProductInfo.= "<div align='center'>".$displayPriceZ."</div>";
                    if(isset($_SESSION['reduc']) AND $_SESSION['reduc'] > 0) {
                        $displayProductInfo.= ($priceZ!=="0.00")? "<div align='center'>".VOTRE_PRIX.": <span class='PromoFontColorNumber' style='font-size:11px'><b>".newPrice($priceZ,$_SESSION['reduc'])."&nbsp;".$symbolDevise."</b></span></div>" : "";
                    }

                    if($devise2Visible=="oui" AND $priceZ>0) $displayProductInfo.= curPrice($priceZ,$symbolDevise2,"center");
                }

                $displayProductInfo.= "<div align='center'><img src='im/zzz.gif' width='1' height='10' border='0'></div>";
 
                $boxWidth = ($gdOpen == "non")?  $boxWidth = $image_desc2[0]+35 : $boxWidth = $image_desc2[3]+35;
 
                $boxposition = $boxWidth/2;
  
                $urlBox = str_replace("id=".$_GET['id'], "id=".$carResult['products_id'] ,$_SERVER["QUERY_STRING"]);
 
                $top = "top:10px; ?top:10px;";
 
                $productList.= "<a href='beschrijving.php?".$urlBox."' class='tooltip2'>";
                if(isset($_GET['id']) AND $_GET['id']==$carResult['products_id']) {
                    $productList.= "<b><span class='fondSelectedProduct'>";
                }

                else {
                    $e = $e+1;
                    if(($e%2) == 0) $ooo=1; else $ooo=0;
 
                    $productList.= "<b><span style='background-color:#".$theme[$ooo]."'>";
                }

                $productList.= "<img src='im/zzz.gif' width='8' height='10' border='0'>";
                $productList.= "</b></span>";
                $productList.= "<em style='width:".$boxWidth."px; left:-".$boxposition."px; ".$top.";'><div align='left'>".$displayProductInfo."</div></em>";
                $productList.= "</a>";
            }
        }

        
        if(isset($productsIds) AND count($productsIds)>0 AND isset($productsIntoCategory2)) {
            sort($productsIds);
            $_SESSION['ActiveUrl'] = redirectionZ("i",$_GET['i']);
            if(isset($_SERVER["QUERY_STRING"])  AND $_SERVER["QUERY_STRING"]!=="" AND strstr($_SESSION['ActiveUrl'],"?")) $slash2 = "&"; else $slash2 = "?";

 
                $lastProductsIds = $displayProductsListNum;
                if(isset($_GET['i']) AND $_GET['i']>0) $lastProductsIds = $lastProductsIds+$_GET['i'];
                $previousLastProductsIds = $lastProductsIds-$displayProductsListNum;
                $nextCarousel = "<img src='im/zzz.gif' width='5' height='1' border='0'><a href='".$_SESSION['ActiveUrl'].$slash2."i=".$lastProductsIds."'>";
                $nextCarousel.= "<img src='im/next.png' alt='".SUIVANTTT."' title='".SUIVANTTT."' border='0'>";
                $nextCarousel.= "</a>";
                if($lastProductsIds>=$productsNum) $nextCarousel="";
  
                $numProductsInList = end(array_keys($productsIds))+1;
                $previousProductsIds = $previousLastProductsIds-$displayProductsListNum;
                if($nextCarousel=="") $previousProductsIds = $productsNum-$displayProductsListNum-$numProductsInList;
                if($previousProductsIds<0) $previousProductsIds=0;
                $prevCarousel = "<a href='".$_SESSION['ActiveUrl'].$slash2."i=".$previousProductsIds."'>";
                $prevCarousel.= "<img src='im/prev.png' alt='".PRECEDENT."' title='".PRECEDENT."' border='0'>";
                $prevCarousel.= "</a><img src='im/zzz.gif' width='5' height='1' border='0'>";
                if($previousLastProductsIds<=0) $prevCarousel="";
        }

        
        
        if(isset($productList) AND $productList!=="") {
            if($activeRoundedCornersDesc=='yes') $tableCenter="center"; else $tableCenter="right";
            print "<table width='100%' border='0' cellspacing='0' cellpadding='0'><tr><td align='".$tableCenter."' valign='bottom'>";
            print $prevCarousel.$productList.$nextCarousel;
            print "</td></tr></table>";
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 24/01/2015 10:44:45 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:43:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2015 10:23:55
Quote Anchor link
Zou je willen aangeven waar de bewuste regels zijn, en kan je de code tussen [code] en [/code]-tags plaatsen, dan is alles beter leesbaarder.


Die 'Undefined variable' is makkelijk af te vangen d.m.v. http://php.net/isset
Verder zouden een aantal tab's zeker niet misstaan in deze 'code-brei'.
Gewijzigd op 24/01/2015 10:25:26 door - Ariën -
 
Geert Michiels

Geert Michiels

24/01/2015 10:35:33
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2015 10:43:30
Quote Anchor link
Gelukkig hebben we ook code-tags, zoals ik net uitlegde. Ik zal ze wel even plaatsen.
Gewijzigd op 24/01/2015 10:47:47 door - Ariën -
 
Geert Michiels

Geert Michiels

24/01/2015 10:47:10
Quote Anchor link
waarvoor dank
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/01/2015 10:51:18
Quote Anchor link
Ik vind dit een beetje apart:
$productsIntoCategory2 = $productsIntoCategory;

Wat is nou het verschil tussen beide variabelen die je gebruikt?
Je kan verder met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(isset($productsIntoCategory2,$productsIntoCategory)) {
 //voer hier je script uit
}
?>


Controleren of deze variabelen bestaan.
Gewijzigd op 24/01/2015 10:52:41 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/01/2015 11:20:13
Quote Anchor link
Je 1e regel van de foutmelding lijkt me duidelijk ;) Een bepaalde file bestaat niet.

Veel foutmeldingen zou je met Google toch echt info over moeten kunnen vinden.

Undefined variable: productsIntoCategory --> variabele bestaat niet/is onbekend.

Warning: sort() expects parameter 1 to be array, null given --> Kennelijk is $productsIntoCategory2 geen array.
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2015 13:51:35
Quote Anchor link
Passed by reference: je geeft een functie als argument iets mee dat geen var is.

Bijv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $x = end(range(1,100)); ?>


Ipv
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$a
= range(1,100);
$x = end($a);
?>


dit omdat hier bij niet alleen $x een waarde krijgt, maar ook het laatste array element current wordt.

(Iets waar ik de afgelopen 10 jaar nog geen toepassing voor had, masr zo werkt die functie)
Gewijzigd op 24/01/2015 15:09:48 door Ivo P
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/01/2015 15:38:48
Quote Anchor link
Het lijken veel foutmeldingen, maar ik tel er maar 7 verschillende in je fragment. Als je 1 fout oplost scheelt dit vervolgens meerdere errorlog-regels (mogelijk zelfs per request).

Errorlogs zijn enorm leerzaam, en bij PHP wijzen ze meestal direct naar de plek waar er dingen misgaan dus ik vermoed dat er problemen zijn met de interpretatie ervan?

Mijn eerste vraag zou zijn: heb je deze code zelf geschreven, heb je dit door iemand anders laten doen of heb je deze ergens vandaan geplukt?

Iets wat mij opvalt: er zit nagenoeg geen annotatie in deze code. Als je code niet zelf schrijft kan dit een handig aanknopingspunt zijn, maar ja, hier zul je dus door de code heen moeten ploeteren.

Deze code lijkt ook enigszins gedateerd (gebruik van mysql_query?) en onveilig (script lijkt vatbaar voor SQL-injectie). Daarnaast kan enige refactoring ook geen kwaad:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$addToQuery2Z
.=" pr.products_id IN(";
$uu = 1;
foreach($productsIntoCategory2 AS $elem) {
    $addToQuery2Z.= "'".$elem."',";
    $prodId[$uu++] = $elem;
}

$addToQuery2Z.= ") ";
?>


-->

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$addToQuery2Z
= ' pr.products_id IN ('.implode(',', $productsIntoCategory2).')';
$prodId = array_values($productsIntoCategory2); // maar dan vanaf index 0
?>


Je zou je ook kunnen afvragen waarom je de informatie in $productsIntoCategory2 (die zelf ook al een kopie is) weer wilt kopieren :/.

Tijd voor een grondige opschoon-ronde?
 
Geert Michiels

Geert Michiels

24/01/2015 15:47:00
Quote Anchor link
de code heb ik niet zelf geschreven. ze is aangekocht als webshoppakket in 2012.
de ontwerper is jammer genoeg overleden, op hem kan ik dus geen beroep meer doen.

de code is nog geschreven voor een oudere versie van php. kan dit daar iets mee te maken hebben?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/01/2015 16:12:50
Quote Anchor link
Hm, ik vermoed dat het toch iets meer in de hoek zit van "in hoog tempo geschreven" en/of "niet goed getest", PHP-versie heeft er niet eens zoveel mee te maken denk ik.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.