Contact.php verstuurd niet naar email wel bevestiging

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

- SanThe -

- SanThe -

26/11/2014 03:14:32
Quote Anchor link
En de html moet dan ook wel valid zijn.


// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = '[email protected]';

Lijkt mij geen geldig adres.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:34:46
 
Johan de wit

johan de wit

26/11/2014 04:43:23
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/11/2014 03:14:32:
En de html moet dan ook wel valid zijn.


// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = '[email protected]';

Lijkt mij geen geldig adres.

Ik denk dat hij dit expres heeft gedaan om geen spams te krijgen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2014 08:39:45
Quote Anchor link
Het kan bovendien geen kwaad om op lijn 55 een else in te bouwen, die aangeeft dat er niet gemaild kan worden.
 
Johan de wit

johan de wit

02/12/2014 04:33:24
Quote Anchor link
Is het nog gelukt?
 
Robbert B

Robbert B

05/12/2014 17:24:03
Quote Anchor link
Afgelopen dagen erg druk gehad, met een sinterklaas cadeau's en verjaardagen
Vandaag er wel even aan gezeten!

Graag jullie feedback hierop!

Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
<?php
session_start(); //Altijd bovenaan!

// Speciale checks voor naam en e-mailadres

if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') //Controleert of op de knop is gedrukt!
{      
  // set datum
  $datum = date('d/m/Y H:i:s');
    
  $email = "===================================================\n";
  $email .= "Ingevulde formulier " . $_SERVER['HTTP_HOST'] . "\n";
  $email .= "===================================================\n\n";
  
  $email .= "Emailadres: " . htmlspecialchars($_POST['email']) . "\n";
  $email .= "Bericht: " . htmlspecialchars($_POST['bericht']) . "\n";
  $email .= "Question: " . htmlspecialchars($_POST['question']) . "\n\n";
    
  $email .= "Verstuurd op " . $datum . " via het IP adres " . $_SERVER['REMOTE_ADDR'] . "\n\n";
    
  $email .= "===================================================\n\n";
  
  //Headers
  
  // Een korte benaming voor jouw website

  $website_naam = 'Mijn site';
  // Jouw eigen geldige emailadres
  $eigen_emailadres = '[email protected]';
  // Een geldig emailadres voor errors
  $error_emailadres = '[email protected]';
  // De naam van de verzender
  $naam_verzender = 'Afzender';
  // Het geldige emailadres van de afzender
  $email_verzender = '[email protected]';
  // Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
  $bcc_emailadres = '';
  // HTML mail? True/False
  $html = true;

// De headers samenstellen
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . "\r\n" : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';
  
  if (mail($eigen_emailadres, $_POST['onderwerp'], $email, $headers))
  {

  
      echo '<h1>Bedankt</h1>
      
      <p>U ontvangt zo spoedig een reactie op u e-mail.</p>'
;
  }

   else
  {
      echo '<h1>Het contactformulier is niet verzonden</h1>
      
      <p><b>Onze excuses.</b> Het contactformulier kon niet verzonden worden. Excuses voor het ongemak</p>'
;
  }
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/12/2014 17:34:30
Quote Anchor link
Ik mis enkel de validatie nog. En waarom maak je het formulier niet onder aan dit bestand?

Kun je direct het formulier nog een keer tonen als niet alles (goed) is ingevuld. Zo kun je bijvoorbeeld testen of er wel een geldig mailadres is ingevuld.

Beetje deze opzet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php

function validate()
{

    // ............

    return true;
}


if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
    if(validate())
    {

        // ... email versturen
        
        // nu naar een andere pagina sturen

        header('Location: index.php');
    }

?>

<html>
    <head>
        <title>Contact</title>
        <meta charset="UTF-8">
    </head>
    <body>
    <form action="" method="post">

        <!-- formuliervelden -->

    </form>
    </body>
</html
 
- SanThe -

- SanThe -

05/12/2014 17:48:54
Quote Anchor link
Dit kan op false want het is bij jou geen html.
$html = true;
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.