controle email adress

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Front-end developer (medior/senior)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Tony Tony

Tony Tony

03/03/2015 01:20:51
Quote Anchor link
Zit hier vast. ik voer eerst een controle uit of het email adres al bestaat in mijn databank. ik zou ook willen controleren of het email adres willen valideren. naar mijn denken doe ik dat best eerst vooraleer ik kijk of het email adres al bestaat. heb op het web een scriptje gevonden om email adres te valideren, (heb het als commentaar ingevoegd), maar ik krijg dit niet goed ertussen gevlochten. iemand een tip?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php

include("inc_connect_mysql.php");

if (!empty($_POST)){
    // Eerst controleren of inlognaam (= e-mailadres) al bestaat in database
    $email = $_POST["email"];
    $wachtwoord = $_POST["wachtwoord"];
    $query = "SELECT email FROM users WHERE email='" . $email . "'";
    $result = mysqli_query($conn,$query) or die ("FOUT: " . mysqli_error($conn));
    
    /*if (preg_match("/^[A-Za-z0-9._\-]+\@[A-Za-z0-9._\-]+\.[A-Za-z]{2,4}$/", "$email")
    echo "Het email adres is goed";
    else
    echo "Het email adres is fout"; */

    
    
    if (mysqli_num_rows($result) > 0) {
        // e-mailadres al aanwezig in de database, foutmelding tonen
        $tekst = "Dit e-mailadres (<b>$email</b>) bestaat al\n.
            <a href=\""
. $_SERVER["PHP_SELF"] ."\">Opnieuw registreren</a>\n";
        die($tekst);    
    }
else{
        // OK, Query opbouwen
        $query="INSERT INTO users (email, wachtwoord) ";
        $query .= "VALUES ('$email', '$wachtwoord');";
        $result = mysqli_query($conn,$query) or die ("FOUT: " . mysqli_error($conn));
        $tekst = "Bedankt voor uw aanmelding.<br>
            U kunt nu <a href=\"login.php\">inloggen</a>"
;
        die ($tekst);
    }
}

?>


<html>
<head>
<title>Registreren</title>
</head>

<body>
<h2>Registeren</h2>
Welkom, u kunt zich hier registreren. Als inlognaam wordt uw e-mailadres gebruikt.
<hr><br>
<form name="form1" method="post" action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo($_SERVER["PHP_SELF"]);?>
">
E-mailadres: <input name="email" type="text" placeholder="[email protected]"
size="30" maxlength="40"> (maximaal 40 tekens)<br><br>
Wachtwoord: <input name="wachtwoord" type="password" placeholder="paswoord"
size="10" maxlength="8"> (maximaal 8 tekens)<br><br>
<input type="submit" name="submit" value="Registeren">
<input name="reset" type="reset" value="Leegmaken">
</form>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:46:11
 
Ivo P

Ivo P

03/03/2015 02:12:24
Quote Anchor link
Regel 5 t/m 7 vervangen Door

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($email = filter_input (INPUT_POST,'email')) {
?>


Toevoeging op 03/03/2015 02:15:19:

Ivo P op 03/03/2015 02:12:24:


Regel 5 t/m 7 vervangen Door

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if ($email = filter_input (INPUT_POST,'email', FILTER_VALIDATE_EMAIL )) {
?>




Toevoeging op 03/03/2015 02:17:36:

En je vergeet je password te hashen
en een limiet van max 8 tekens in een password ???
Gewijzigd op 03/03/2015 02:13:56 door Ivo P
 
Kevin J

Kevin J

03/03/2015 06:04:31
Quote Anchor link
1 manier die ik vaak gebruik bij e-mail is de input type aanpassen dus zo:
<input type="email" name="email">
 
Ivo P

Ivo P

03/03/2015 08:54:46
Quote Anchor link
Dat is een manier om aan de invoerkant vast een filter aan te brengen.
Helaas herkennen niet alle browsers dit type input.
Daarnaast moet je ook rekening houden met data die buiten een form wordt aangeleverd, of forms die worden aangepast.

Een eindcontrole aan de php-kant zal altijd uitgevoerd moeten worden.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/03/2015 09:00:45
Quote Anchor link
Kevin Jager op 03/03/2015 06:04:31:
1 manier die ik vaak gebruik bij e-mail is de input type aanpassen dus zo:
<input type="email" name="email">


Bovenstaande geldt voor HTML5 en is een client-side validatie en kan makkelijk omzeild worden. Validatie in PHP blijft een must.
 
Tony Tony

Tony Tony

03/03/2015 10:55:52
Quote Anchor link
Bedankt iedereen voor de reactie, @ Ivo, heb de regels vervangen zoals je voorstelde, en dat lukt. Maar wat gebeurt er nu, enkel als men een input geeft in de vorm van een email adres , dan kan je verder. indien niet, springt het scriptje terug naar naar het invullen van de gegevens. Ik ga deze avond eens proberen om daar een waarschuwing naar de gebruiker toe tussen te krijgen, vb " er word een foutief email adres ingevuld, probeer het opnieuw."
mochten er hieromtrent tips zijn, zijn ze steeds welkom. Ik post het even als het al dan niet lukt.
-wat betreft hashen van het paswoord, dit komt later in de cursus aan bod.
-inderdaad wat naïef om tevreden te zijn met 8 tekens voor het paswoord.

bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/03/2015 17:21:10
Quote Anchor link
Om je op weg te helpen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

// functie die de formuliervelden valideert en foutmeldingen aanmaakt
function validate($email)
{

    $errors = [];
    
    if(!strlen($email))
        $errors[] = 'U heeft geen email adres ingevuld.';
    else if(!filter_var($email, FILTER_VALIDATE_EMAIL))
        $errors[] = 'U heeft een ongeldig email adres ingevuld.';
        
    return $errors;
}


// initialisatie
$email = '';
$errors = [];

// indien het formulier verstuurd is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    $email = $_POST['email'];
    
    // valideer de ingevulde gegevens
    $errors = validate($email);
    
    // als er dan geen fouten zijn stuur de gebruiker door naar een bedank pagina
    if(!count($errors))
    {

        // hier kun je nog een email versturen en/of de gegevens opslaan in de database
        
        header('Location: bedankt.html');
        exit;
    }
}

?>

<!doctype html>
<html>
    <head>
        <meta charset="UTF-8">
        <title>een titel</title>
    </head>
    <body>
        <ul id="errors">
        <?php
            foreach($errors as $error)
            echo '<li>' . $error . '</li>';
        ?>

        </ul>
        <form action="" method="post">
            <input type="email" name="email" value="<?php echo $email; ?>" />
            <button type="submit">Verzenden</button>
        </form>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 03/03/2015 17:24:27 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.