Controleren of coordinaten in een ruit vallen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan terhuijzen

jan terhuijzen

07/07/2015 23:40:27
Quote Anchor link
Ik heb in mijn PHP applicatie het volgende probleem.
Ik wil in een stuk data controleren of coördinaten in een ruitvormig vlak vallen.
Hier een afbeelding om het duidelijker te maken.
Afbeelding
De vakjes zijn allemaal een locatie in het coördinaten stelsel.
Links boven is (0, 0)
Als ik nu bijvoorbeeld (3, 5) als "invoer" heb, dan moet worden gecontroleerd of dit in de rode ruit is, of op de rode lijn is.
Het moet dus een soort functie worden die true of false geeft.
als (x, y) op een rood vakje is, of in het gebied van de ruit --> true
anders --> false

(de grijze streep aan de bovenkant van de afbeelding is een meetlat en doet niet mee aan het coördinatenstelsel).

Ik denk eigenlijk dat dit nog best een simpele wiskundige vraag is. Het is een soort verhouding: 2 naar rechts of naar links, 1 omhoog of omlaag
Gewijzigd op 07/07/2015 23:45:04 door Jan terhuijzen
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 17:03:34
 
- SanThe -

- SanThe -

08/07/2015 01:08:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$x
=INPUTX+1;
$y=INPUTY+1;

if($x>16) $x=16-floor(($x+1)/2);
else $x=floor(($x+1)/2);

if($y>8) $y=16-$y;

$kleur=($x+$y == 9) ? 'Rood' : 'Wit';
echo '<br/>Kleur='.$kleur;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.