Controleren of vandaag grote is dan waarde database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

27/08/2014 10:25:58
Quote Anchor link
Ik wil dat mij script een update maakt wanneer de datum in mijn database kleiner is dan de datum vandaag.

Hiervoor heb ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
//laadpagina[send] geeft als echo 2014/07/08 10:00
$dt = new DateTime();
        
if($laadpagina[send] < $dt->format('Y-m-d')){

echo 'nu is kleinere dan vandaag';

}


De output van $laadpagina[send] geeft als echo 2014/07/08 10:00. Dit is kleiner dan vandaag. Toch wordt de ECHO nu is kleiner dan vandaag niet getoond.

Wie kan mij hiermee helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:22:09
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/08/2014 10:28:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE tabel SET kolom=waarde WHERE datum < CURRENT_DATE
 
Enrique Gervaso

Enrique Gervaso

27/08/2014 10:54:57
Quote Anchor link
Dank je wel. Maar hoe kan ik het deel CURRENT_DATE in mijn bovenstaande voorbeeld verwerken?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

27/08/2014 11:15:40
Quote Anchor link
Zorg er voor dat de schrijfwijze in beide gevallen hetzelfde is.

2014/07/28 is iets anders dan 2014-07-28

Haal ook de tijd weg uit wat er uit de SEND komt, 2014-07-28 10:00 is later dan 2014-07-28
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

27/08/2014 11:19:27
Quote Anchor link
Nee dat is allemaal niet nodig, je hoeft niet iets toe te wijzen aan CURRENT_DATE want in MySQL houdt dat de datum van vandaag in.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.