Controleren op undefined

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

08/07/2014 14:36:47
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil controleren of een variabele undefined is.

Dit doe ik aan de hand van de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(searchValueSession !== null && searchValueSession != "") { ... }


Als ik via google chrome debug zie ik dat de waarde van searchValueSession: undefined is...
toch voert hij de code uit in het if-statement...

ik heb ook dit geprobeerd maar hier gebeurt hetzelfde:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if(searchValueSession !== 'undefined' && searchValueSession != "") { ... }


Wie weet wat ik fout doe?
Bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:01:33
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/07/2014 14:44:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
if (typeof searchValueSession != 'undefined')   // Met aanhalingstekens
if (window['searchValueSession'] != undefined)  // Zonder aanhalingstekens
 
Shamrock Modelbouw

Shamrock Modelbouw

08/07/2014 14:47:02
Quote Anchor link
Super! dat werkt, wat is verschil tussen boven en onderste, en wat kan ik wanneer beter gebruiken?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

08/07/2014 14:50:29
Quote Anchor link
De scope is anders. Voor een uitgebreide vergelijking van varianten:

http://stackoverflow.com/questions/858181/how-to-check-a-not-defined-variable-in-javascript
 
Pipo Clown

Pipo Clown

08/07/2014 16:11:03
Quote Anchor link
Wijzig die && eventjes in || Ik denk dat het dan beter gaat.

Een variabele kan nooit tegeijkertijd null zijn en een lege string.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.