Cookie waarschuwing maken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Traineeship Front-end developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Koen Hollander

Koen Hollander

27/11/2012 20:00:29
Quote Anchor link
Hallo PHPhulp,

Ik heb gisteren mijn eerste echte klant te pakken die een website wilt. Ik ben al een heel eind. Ik heb nu het volgende probleem:

Ik wil graag dat er een Javascript alert in het scherm verschijnt. Hij controleert aan de hand van een cookie of dat moet. De pagina stuurt echter geen alert naar hem scherm. Wie weet wat ik dan fout doe?

Relevante code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (!isset($_GET['cookie'])) {
setcookie("cookie", 'false');
Header ('Location: index.php?page=index&cookie='. $_COOKIE['cookie'] .'/#'); }

if ($_GET['cookie'] == false) {
?>

<script>
alert('Deze website bewaard uw gegevens via cookies. Klik op Oke om verder te gaan')
</script>
<?php
setcookie("cookie", 'true');
Header ('Location: index.php?page=index&cookie='. $_COOKIE['cookie'] .'/#'); }
?>
Gewijzigd op 27/11/2012 20:02:46 door Koen Hollander
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:21:00
 
Wouter J

Wouter J

27/11/2012 20:06:37
Quote Anchor link
Je gaat dit hopelijk niet doen via een get parameter? Kijk eens naar echte tools voor dit, dat werkt stukken beter.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

27/11/2012 20:07:39
Quote Anchor link
Ik moet nu naar een verplichte :( personeel bijeenkomst. Ik lees de berichten wel als ik thuis kom!

@Wouter. Dankje. Ik heb er al 1 gevonden:
http://www.daisycon.com/nl/tools/cookietool/
Gewijzigd op 27/11/2012 20:08:21 door Koen Hollander
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/11/2012 21:54:22
Quote Anchor link
Ikzelf heb een implementatie geschreven in jQuery waarmee ik kijk of er een cookie geset is, zo niet, dan laat ik onderaan de site de waarschuwingsbalk zien. In deze balk wordt een functie aangeroepen die de cookie plaatst. Helemaal geen PHP voor nodig dus. ;-)

En er is niet zo vervelend als een alert() of een complete popup, dus toon liever een vriendelijk balkje.
Gewijzigd op 27/11/2012 21:59:19 door - Ariën -
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

28/11/2012 01:35:49
Quote Anchor link
@ Koen,

Kijk hier eens naar dit is eigenlijk waar Aar het over heeft. (met Jquery)

Maar deze zijn een heel stuk gebruikersvriendelijker en mooier dan een javascript alert()...
Kijk maar of er 1 voor je tussen zit die je kan of wilt gebruiken.

Linkje Cooky
 
Wouter J

Wouter J

28/11/2012 07:59:49
Quote Anchor link
Ook ik heb de populairste eens opgenoemd: http://wouterj.nl/development/de-koekjes-wet/391/
 
Koen Hollander

Koen Hollander

28/11/2012 08:31:09
Quote Anchor link
Even naar de linkjes kijken
 
John D

John D

29/11/2012 20:14:51
Quote Anchor link
Op 27-11 schreef Koen: Ik heb gisteren mijn eerste echte klant te pakken die een website wilt. Ik ben al een heel eind. Ik heb nu het volgende probleem
Mijn persoonlijke mening: Koen zou je dat nou wel doen??? Enne je klant WILT geen website maar jet klant WIL een website.
Gewijzigd op 29/11/2012 20:15:29 door John D
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/11/2012 20:21:41
Quote Anchor link
Mijn klant wil een website. ik neem moeilijke delen over uit andere scripts. Het gaat me wel lukken. Ik doe die cookie controle later wel.

Toevoeging op 29/11/2012 20:22:04:

Mijn klant wil een website. ik neem moeilijke delen over uit andere scripts. Het gaat me wel lukken.
Ontopic: Ik doe die cookie controle later wel.
 
Reshad F

Reshad F

29/11/2012 20:49:20
Quote Anchor link
Ik zou me eerder geen zorgen maken om de cookie controle, maar om de beveiliging en de basis van je website. Verder zou ik je aanraden om geen delen van andere websites over te nemen als je niet weet wat ze doen want dit is alleen maar slecht. Denk hierbij aan beveiligingen lekken en eventuele uitbreiding in de toekomst. :)
 
- Raoul -

- Raoul -

29/11/2012 20:59:30
Quote Anchor link
Koen Hollander op 29/11/2012 20:21:41:
ik neem moeilijke delen over uit andere scripts.


Weet je zeker dat dat wel een goed idee is? Als ik zo eens naar een stukje code van je kijk zie ik gewoon één rommeltje. Je zou beter zelf eens wat leren over PHP (tutorials, ..) en als je dan toch code wilt zien kijk dan eens naar goede code zoals bijvoorbeeld code die in frameworks gebruikt wordt.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/11/2012 22:03:21
Quote Anchor link
Ik zie mensen vaak praten over JS, jQuery, OOP. Noem maar op, en ik voel me zo alleen als PHP, HTML en wat CSS. Ik vind PHP echt leuk. ik leen de bieb plat over PHP. Ik word langzaam beter.

Toevoeging op 29/11/2012 22:04:40:

Ik zie mensen vaak praten over JS, jQuery, OOP. Noem maar op, en ik voel me zo alleen als PHP, HTML en wat CSS. Ik vind PHP echt leuk. ik leen de bieb plat over PHP. Ik word langzaam beter. Punt: Is het genoeg om de 3 bovenstaande talen (half) te begrijpen, als ik echt van het programmeren mijn werk wil maken?
 
Eddy E

Eddy E

29/11/2012 22:07:47
Quote Anchor link
JS = Javascript.
jQuery = Javascript-programma waarbij je veel minder Javascript hoeft te kennen.
OOP = moeilijke techniek van PHP waarbij je veel standaard-dingen gaat gebruiken.

Valt wel mee dus.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

29/11/2012 22:10:56
Quote Anchor link
Dus je punt zal kunnen zijn. goed boék, veel tutorials lezen. en dan zal het me wel lukken?
 
LEDfan nvt

LEDfan nvt

29/11/2012 22:20:58
Quote Anchor link
Een boek is handig. (Zo leer ik het ook) Maar de boeken uit de bieb kunnen zwaar verouderd zijn. Let daar goed mee op.
 
Wouter J

Wouter J

29/11/2012 22:21:35
Quote Anchor link
Het is natuurlijk altijd beter om je te focussen op 1 ding tegelijk: Wat vind je leuker: De back-end (php en sql) of de front-end (html en css)? Die ga je als eerst echt goed onder de knie krijgen. Dan ga je je verdiepen in de andere kant, weer echt goed. Na een jaar heb je dan beide talen goed onder de knie en dan kan je het gaan uitbouwen met leuke dingetjes zoals JavaScript. Als je dan vertrouwen hebt dat je denkvermogen goed is, wat ik eerlijk gezegd nu nog lang niet vind bij jou, kun je ook aan OOP beginnen. En daarnaast kun je nog 'frameworks' of beter gezegd 'libraries' als jQuery of MooTools leren om wat dingen sneller te maken in JavaScript, je kan gaan werken met PHP frameworks en OOCSS leren. Maar denk er wel aan: 1 ding tegelijk, anders leer je van alles wat en dus van alles niks.
 
John D

John D

29/11/2012 22:22:33
Quote Anchor link
Ga je ook aan de slag met MySQL? Zoek en lees dan ook over datamodelleren en normaliseren. Meestal is dit maar een stiefkindje en maken de developers de meest bizarre tabellen en wordt informatie dubbel opgeslagen. Voorkom ook het ophalen van bakken met data en zoeken in php while loops naar het juiste gegeven....
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 09:19:05
Quote Anchor link
Ik zie dat niemand dit nog aangehaald heeft maar dit is (nog) niet volgens de Nederlandse wet!

alert('Deze website bewaard uw gegevens via cookies. Klik op Oke om verder te gaan')

Je dient een ondubbelzinnige goedkeuring/toestemming te krijgen van de gebruiker om cookies te mogen gebruiken, mits dit geen functionele cookies zijn.

Als je het doet, hou dan de Nederlandse wet aan, en vraag expliciet om toestemming. Je wil niet dat je eerste klant een waarschuwing van de OPTA kan krijgen, wellicht wordt hier nog niet al te streng op gecontroleerd maar het is de wet.
 
Koen Hollander

Koen Hollander

30/11/2012 12:33:30
Quote Anchor link
Dus het zal beter zijn als ik dit er aan plak: Als u verder gaat accepteert u de cookies
 

30/11/2012 12:36:32
Quote Anchor link
Gewoon met jQuery een melding tonen met een kruisje. Dat is het mooist.
 
Chris PHP

Chris PHP

30/11/2012 12:38:35
Quote Anchor link
Koen Hollander op 30/11/2012 12:33:30:
Dus het zal beter zijn als ik dit er aan plak: Als u verder gaat accepteert u de cookies


Dat is idd wel verplicht, ze moeten weten dat ze toestemming hebben gegeven.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.