Cookieprobleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-End Developer

Als Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Front-End Developer bij Coolblue? Als Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Je krijgt energie van het bedenken van creatieve oplossingen en presenteert dit graag binnen het team. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer begint jouw dag na een bak koffie met een stand up. De vorderingen worden tijdens de stand up besproken en de doelen worden opgesteld waar jullie als team in de volgende sprint naartoe gaan werken. Onze backend is geschreven in .NET Core en onze Front-end in Angular. Bij ons ga jij dan ook Fullstack aan de slag. Jij wordt hier opgeleid om zelfstandig te kunnen programmeren en applicaties te kunnen implementeren. Er wordt op projectbasis gewerkt, dit bied leuke uitdagingen omdat elke klant een andere visie heeft over de applicatie die wij maken. Je gaat

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »
D B

D B

31/08/2014 21:19:58
Quote Anchor link
Ik probeer op mijn website in een cookie het id van een persoon op te slaan.
Als ik mijn formulier invul word er netjes een cookie aangemaakt.
Als ik deze echter uitlees zie ik niet terug wat hierin weggeschreven werd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['submit'])){
    echo $id; //Uit de POST gehaald... geeft 29 terug
    setcookie("id",$id);
}

?>


Ergens onder in mijn HTML lees ik deze uit met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
print_r($_COOKIE); //Geeft Array ( [_ga] => GA1.2.1327290029.1409511335 )
if ( $_COOKIE['id'] != '' ) { $id = $_COOKIE['id'];}
    echo $id; //Geeft niets terug
?>


Kan iemand mij vertellen wat ik hier verkeerd doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:00:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 21:36:17
Quote Anchor link
Als je een setcookie() uitvoert, is deze pas na een refresh van je pagina actief.
 
D B

D B

31/08/2014 21:48:23
Quote Anchor link
Dat had ik inderdaad ook ergens gelezen.

Maar als ik hem refresh lijkt het wel of hij de cookie niet meer kan vinden, terwijl de cookie er wel degelijk is.

De pagina waar ik dit op doe wordt geinclude, kan het hier wat mee te maken hebben?
Als ik het namelijk op een losse pagina uitprobeer lijkt het wel te werken.
Gewijzigd op 31/08/2014 21:48:42 door D B
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2014 21:48:32
Quote Anchor link
D B op 31/08/2014 21:19:58:
Ergens onder in mijn HTML lees ik deze uit met:


Van php.net:
Cookies will not become visible until the next loading of a page that the cookie should be visible for. To test if a cookie was successfully set, check for the cookie on a next loading page before the cookie expires. Expire time is set via the expire parameter. A nice way to debug the existence of cookies is by simply calling print_r($_COOKIE);.
 
D B

D B

31/08/2014 21:54:31
Quote Anchor link
Ja daar had ik al aan gedacht SanThe, maar wat ik bedoel te schrijven is dat ik in hetzelfde php bestand de cookie ook weer uitlees (nadat ik de pagina opnieuw geopend heb.)

Dus iets van

if ( POST ) { setcookie }
else { lees de cookie uit }
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 21:57:08
Quote Anchor link
Staat er geen output (zoals HTML) voor je setcookie()?

Als je dan nog een errors onderdrukt, dan wordt het even lastig debuggen, omdat je geen "Headers already sent"-melding krijgt.
 
D B

D B

31/08/2014 22:06:10
Quote Anchor link
Aar: Dat is inderdaad het probleem. Nu zit ik even hardop aan een oplossing te denken....

Als ik mijn formulier submit naar een andere pagina, deze even de cookie laat setten en dan op 1 of andere manier weer terug zien te komen. (met een meta refresh) , of zou je het anders aanbevelen?

Ik heb namelijk meerdere stappen in mijn formulier zitten, als er namelijk 2 dezelfde namen voorkomen vraagt hij als 2de de geboortedatum. Hoe zou ik dit dan het beste weer terugkoppelen in mijn refresh? (want een session blijft niet bestaan of wel?
Gewijzigd op 31/08/2014 22:41:36 door D B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/08/2014 22:36:23
Quote Anchor link
Hoelang wil je de data tijdelijk bewaren, want dan zou een sessie wel kunnen voldoen.
Na 28 minuten inactiviteit wordt deze weer verwijderd.
 
D B

D B

31/08/2014 22:49:02
Quote Anchor link
Het uiteindelijke resultaat (id) moet lang opgeslagen blijven.

Maar mijn formafhandeling doe ik nu in hetzelfde geinclude php bestand als waar het form in staat. Maar dan krijg ik dus een header already send, als ik daar de setcookie in zet. Hoe kan ik dit dan afhandelen dat ik die cookie toch kan setten, want dat moet dus eigenlijk op een pagina die even tussendoor geladen wordt of op de indexpagina, nog boven de html gebeuren?

Toevoeging op 31/08/2014 23:54:44:

Ik heb het nu zo aangepast dat de setcookie bovenin mijn index wordt geladen, hij lijkt nu ook te werken,
als ik namelijk mijn gegevens invul en ik kijk in de print_r($_COOKIE) zie ik hem nog niet staan. Vernieuw ik de pagina met F5 zie ik hem wel.

Maar, als ik de browser helemaal sluit lijkt het alsof de cookie weer verdwijnt....
Volgens mij staan mijn instellingen niet zo dat hij telkens cookies verwijdert, dus misschien dat jullie me nog aan een oplossing kunnen helpen.

Voor een test:
http://www.zscwesterhoven.nl/
Voornaam: zsc
Achternaam: westerhoven
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2014 00:24:37
Quote Anchor link
- SanThe - op 31/08/2014 21:48:32:
Van php.net:
.... Expire time is set via the expire parameter. ....


Lees nou eens wat er op php.net staat.

Ook van php.net:
expire

The time the cookie expires. This is a Unix timestamp so is in number of seconds since the epoch. In other words, you'll most likely set this with the time() function plus the number of seconds before you want it to expire. Or you might use mktime(). time()+60*60*24*30 will set the cookie to expire in 30 days. If set to 0, or omitted, the cookie will expire at the end of the session (when the browser closes).
 
D B

D B

01/09/2014 16:50:53
Quote Anchor link
Natuurlijk :)

Bedankt voor het meedenken Aar en SanThe!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.