Css opmaak probleem tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaimy A

Jaimy A

27/11/2014 13:33:34
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Ik ben momenteel bezig met onze openingsuren tabel opnieuw te schrijven, zodat deze duidelijker en makkelijker in gebruik is nu bots ik echter op een CSS probleem die ik met veel moeite niet opgelost krijgt

het gaat over deze pagina -> http://tinyurl.com/n33gm4v

als je kijkt naar de "huidige dag" (met een zwarte kader rond de dag) zie je dat deze niet mooi gecentreerd staat. de kader zou een aantal pixels naar rechts moeten zodat deze mooi in het midden staat. heeft iemand een idee waar ik de mist in ga?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<style>
#containerOpening {
    width: 530px;
}
body {background:#fff;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:100%;line-height:1.9em;color:#4e4e4e;}
 .actief {  font-weight: 700; font-size: 1.4em; border: 2px solid; color: #71FF00; padding: 17px 11px;
 outline: thin solid black; }
 .nietactief {  font-weight: 700; font-size: 1.4em; border: 2px solid; color:#FF0004; padding: 17px 11px; }
 .rowWeekdag { color: rgba(0,0,0,1.00); font-size: 12px; float: left; width: 70px; }
 .rowUurLeft { color: rgba(0,0,0,1.00); font-size: 12px; float: left; width: 70px; }
 .rowUurImageOpen { background:url(http://fietsendezwaluw.be/images/openingsuren/new_tijdlijn.gif) no-repeat; width: 240px; vertical-align: middle;}
 .rowUurImageVerlof { background:url(http://fietsendezwaluw.be/images/openingsuren/new_tijdlijn_sluiting_verlof.gif) no-repeat;  width: 240px; }
  .rowUurImageFeest { background:url(http://fietsendezwaluw.be/images/openingsuren/new_tijdlijn_sluiting_feest.gif) no-repeat;  width: 240px; }
 .rowUurRight { color: rgba(0,0,0,1.00); font-size: 12px; float: left; width: 70px; }
</style>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:01:23
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 13:41:16
Quote Anchor link
De omlijnde (donderdag) staat exact onder de woensdag en boven de vrijdag in dezelfde uitlijning.
Dus ik zie geen probleem.
Gewijzigd op 27/11/2014 13:41:41 door - SanThe -
 
Jaimy A

Jaimy A

27/11/2014 14:27:54
Quote Anchor link
verticale spacing is goed het gaat me eerder om de horizontale spacing
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 14:35:04
Quote Anchor link
Dat staat dus ook goed.

Plaatje
Gewijzigd op 27/11/2014 14:47:11 door - SanThe -
 
Jaimy A

Jaimy A

27/11/2014 15:08:49
Quote Anchor link
de zwarte kader staat links tegen de shaduw en rechts niet
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/11/2014 15:57:02
Quote Anchor link
Lastig, krijg het ook niet echt voor elkaar.

Ik zou sowieso even die groene kleur eruit halen, en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
table{
    border-collapse: collapse;
}


Toevoegen.

Daarna die outline verwijderen en een border toevoegen van 1px solid black ofzoiets.

Dan lijkt het er al wat meer op, alleen heeft hij links geen border.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 16:00:21
Quote Anchor link
#containerOpening {
width: 516px;
}
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

27/11/2014 16:09:25
Quote Anchor link
Ik dacht dat je hem links juist van de rand af wilde hebben.
 
Jaimy A

Jaimy A

27/11/2014 17:22:49
Quote Anchor link
eventjes een voorbeeld plaatsen van wat juist het probleem is, as er voor op mijn mobiel dus kon ik dit niet eerder doen
Afbeelding
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 17:25:26
Quote Anchor link
Met mijn bovenstaande oplossing staat ie hier aan beide kanten tegen de zijlijn.
 
Jaimy A

Jaimy A

27/11/2014 17:31:58
Quote Anchor link
EDIT: Heb dit probleem opgelost maar had het toch leuk gevonden dat de zwarte omlijning links en rechts een paar pixels ruimte hadden dus als iemand hier een oplossing voor heeft hoor ik het graag ;-)

heb ik naar gekeken maar zit nogaltijd met probleem :

Afbeelding

doe ik iets fout met de opmaak van mijn tabel ofzo ? normaal moet je het toch mooi gecenterd krijgen ?
Gewijzigd op 27/11/2014 17:38:05 door Jaimy A
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 18:23:17
Quote Anchor link
.rowUurRight { color: rgba(0,0,0,1.00); font-size: 12px; float: left; width: 70px; margin-right:7px; }
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.