Data als kolomnamen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

17/09/2014 12:11:39
Quote Anchor link
Volgende query
SELECT id, ploeg, training, naam, opties FROM `lx59p_chronoengine_chronoforms_datatable_Aanwezigheid` WHERE `ploeg` = 40 AND `training` = '2014-09-04' ORDER BY naam
geeft dit resultaat

id ploeg training naam opties
15 40 2014-09-04 An Vandeperre aanwezig
17 40 2014-09-04 Anja Moyson aanwezig
18 40 2014-09-04 Dirk Bonné aanwezig
16 40 2014-09-04 Dirk De Waele afwezig
19 40 2014-09-04 Dorien Vandevoort afwezig
20 40 2014-09-04 Els Brioen aanwezig
21 40 2014-09-04 Guido Verlinden aanwezig
22 40 2014-09-04 Ive Van Cleemput aanwezig

maar ik zou dit als resultaat willen hebben

training An Vandeperre Anja Moyson Dirk Bonné Dirk De Waele (dit zijn dan kolomnamen)
2014-09-04 aanwezig aanwezig aanwezig afwezig

Hoe is dit mogelijk?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:31:19
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/09/2014 12:24:16
Quote Anchor link
Zo je me geloven als ik zeg dat je dat echt niet wil :P?

Ik zou dit in je code doen (ik neem aan dat dit gaat om tonen van de informatie?)
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

17/09/2014 12:25:58
Quote Anchor link
Inderdaad, informatie moet getoond worden maar heb geen idee hoe ik dit dus moet doen.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/09/2014 12:40:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT naam, opties FROM `lx59p_chronoengine_chronoforms_datatable_Aanwezigheid` WHERE `ploeg` = 40 AND `training` = '2014-09-04' ORDER BY naam


Ik ga er hier voor het gemak van uit dat ploeg en training dynamische argumenten zijn die je in je code opgeeft. Deze hoef je dus niet opnieuw op te halen want die weet je al.

Stukje voorbeeldcode (gaat niet 1 op 1 werken)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$query
= "SELECT naam, opties FROM `lx59p_chronoengine_chronoforms_datatable_Aanwezigheid` WHERE `ploeg` = 40 AND `training` = '2014-09-04' ORDER BY naam" ;
$result = mysqli_query($sql , $db_connection) ;
$playerString = '' ;
$aanwezigString = '' ;
while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
    $playerString .= '<td>'.$row["naam"].'</td>' ;
    $aanwezigString .= '<td>'.$row["opties"].'</td>' ;
}

?>

<table>
    <tr>
        <td>Training</td>
        <?php
            echo $payerString;
        ?>

    </tr>
    <tr>
        <td><?php echo $trainingVar; ?></td>
        <?php
            echo $aanwezigString;
        ?>

    </tr>
</table>


Ik ben mij er terdege van bewust dat dit geen perfecte code is maar voor iets wat in minder dan 10 min geklopt is zou het een goede indicatie moeten geven
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

17/09/2014 12:54:28
Quote Anchor link
Het moet gebruikt worden in een joomla article
Enig idee hoe ik het dan werkend krijg?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

17/09/2014 13:11:50
Quote Anchor link
Nee sorry :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2014 15:08:23
Quote Anchor link
En als ik tabelnamen als dit zie: lx59p_chronoengine_chronoforms_datatable_Aanwezigheid, dan vraag ik me af of er ook een lx60p_chrono(...)_Aanwezigheid, en een lx61p_chrono(...)_Aanwezigheid bestaat.

In dat geval mist er goede normalisering, want je zou al voldoende hebben aan 1 tabel, die Aanwezigheid heet.
Gewijzigd op 17/09/2014 15:08:46 door - Ariën -
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

17/09/2014 15:11:33
Quote Anchor link
Er is ook maar één tabel.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/09/2014 15:12:46
Quote Anchor link
Wel een vreemde naam dan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.