data lezen uit mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert Jansen

Robert Jansen

23/11/2014 20:49:01
Quote Anchor link
Beste mensen,

ik heb in mysql een tabel aangemaakt met de naam accounts2.
Daarbij heb ik onderstaande code om data te kunnen lezen vanuit de tabel. Maar de gegevens worden niet zichtbaar uit de tabel.
krijg verder geen foutmelding.

mijn vraag is: wat moet ik veranderen aan de code om de gegevens wel uit de database te kunnen halen?
alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$accounts
= mysql_connect("localhost", "root")
or die(mysql_error());

mysql_select_db("accounts", $accounts);

$sql = "SELECT * FROM accounts2";

$result = mysql_query($sql, $accounts);

while($row = mysql_fetch_array($result)){

$username = $row('username');
$first = $row['first'];
echo $username . " first name is " . $first . "<br />";
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:44:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2014 21:03:16
Quote Anchor link
Gebruik op regel 13 brackets [] i.p.v. ronde haakjes ( ).
Nog beter is om geen extra onnodige variabelen aan te maken op lijn 13 en 14, omdat je in je echo al je $row['first'] en $row['username'] kan gebruiken.

Nog een paar goede tips:
- Zorg voor goede foutafhandeling zonder die(), want bij een fout hoort er niets dood te gaan
- Gebruik de functies van MySQLi omdat de functiebibliotheek van mysql_*() verouderd zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.