Data uit HTML tabel in database zetten.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Furio Scripting

Furio Scripting

06/07/2015 15:50:46
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een HTML tabel als volgt:

Reparatie - Iphone 4 - Iphone 4S - Iphone 5 - Iphone 5S - Iphone 5C

Beeldscherm prijs.... prijs... - prijs... - prijs.... - prijs.....
Behuizing prijs.... prijs... - prijs... - prijs.... - prijs.....
Homeknop prijs.... prijs... - prijs... - prijs.... - prijs.....
Vergrendelknop prijs.... prijs... - prijs... - prijs.... - prijs.....
nog wat reparaties. prijs.... prijs... - prijs... - prijs.... - prijs.....

Nu wil ik voor iedere mobiel+type reparatie een reparatie prijs invullen.
Dus uiteindelijk Behuizing - Iphone 4 - 12,95 euro.

Ik heb al 3 tabellen gemaakt in de database, namelijk reparatie_types, Mobiele_types en prijzen. In reparatie_types en Mobiele_types heb ik handmatig de namen erin gezet en weet ik hiervan dus de id's.
In prijzen wil ik dus opslaan de ingelogde klant_id, reparatie_id, mobiel_id en de prijs.

Hoe moet ik dit aanpakken?
Gewijzigd op 06/07/2015 15:51:05 door Furio Scripting
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:56:08
 
Eddy E

Eddy E

06/07/2015 17:57:15
Quote Anchor link
Formulier maken met behulp van PHP, zodat je ID's goed worden ingevuld.

ID van mobiel: <input type="text" name="mobiele_types" value="1"> = iPhone 4
ID van reparatie: <input type="text" name="reparatie_types" value="1"> = Beeldscherm
Prijs bij ID-mobiel 1, ID-repratie 1 = <input type="text" value="" name="prijs">

Bij verzenden/verwerken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
INSERT INTO prijzen
    (
     mobiele_type_id,
    reparatie_type_id,
    prijs
    )
VALUES
    (
    $_POST['mobiele_types'],
    $_POST['reparatie_types'],
     $_POST['prijs');
    )


Uiteraard even snel, dus mooi/werkend zal het nog niet zijn.
Maar dit is het idee.
Je maakt voor elke prijs dus een formuliertje aan, zodat je niet zelf de combinatie hoeft te maken.
 
Furio Scripting

Furio Scripting

06/07/2015 19:23:26
Quote Anchor link
Eddy E op 06/07/2015 17:57:15:
Formulier maken met behulp van PHP, zodat je ID's goed worden ingevuld.

ID van mobiel: <input type="text" name="mobiele_types" value="1"> = iPhone 4
ID van reparatie: <input type="text" name="reparatie_types" value="1"> = Beeldscherm
Prijs bij ID-mobiel 1, ID-repratie 1 = <input type="text" value="" name="prijs">

Bij verzenden/verwerken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
INSERT INTO prijzen
    (
     mobiele_type_id,
    reparatie_type_id,
    prijs
    )
VALUES
    (
    $_POST['mobiele_types'],
    $_POST['reparatie_types'],
     $_POST['prijs');
    )


Uiteraard even snel, dus mooi/werkend zal het nog niet zijn.
Maar dit is het idee.
Je maakt voor elke prijs dus een formuliertje aan, zodat je niet zelf de combinatie hoeft te maken.


Dus het is niet mogelijk om alle data in 1 x weg te schrijven naar de db? Liever dus 1 voor 1, dan zou ik misschien nog beter 2 select boxes kunnen doen en een prijs text field.
 
Eddy E

Eddy E

07/07/2015 13:55:40
Quote Anchor link
Ja, je moet het toch één voor éen intypen.
Of je moet het direct in een kruistabel zetten, maar dan doe je hetzelfde als hierboven, maar met veel hidden-inputs.
En of dat makkelijker/sneller is... hoe vaak komt het voor?

Werken met twee SELECTs is inderdaad beter, want dan kan je later ook (met dezelfde querie/bestanden) een update doen.
Dat is denk net zo gemakkelijk.
Je query wordt dan iets als: INSERT INTO ... ON DUPLICATE ...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.