Databases periodiek synchroniseren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »
Ruud van der Woude

Ruud van der Woude

05/06/2015 07:51:47
Quote Anchor link
Ik opzoek naar een mogelijkheid om twee databases (en later 4 databases) met elkaar de synchroniseren. Dit moet dan ook periodiek plaatsvinden. Zonder tussen komst van een programmeur.
Wat ik tot op heden ben tegengekomen zijn allemaal losse tools die extern draaien en het niet periodiek aansturen.

Heeft iemand een idee hoe ik het zou kunnen aanpakken?

thx
Ruud
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 21:50:55
 
Bart V B

Bart V B

05/06/2015 08:00:16
Quote Anchor link
Je maakt een stukje script dat dit kan doen.
Om het periodiek te maken gebruik je op een Linux systeem een cronjob.
Volgens mij heet dat op een Windows systeem taak planner maar dat weet ik niet zeker.
 
Ruud van der Woude

Ruud van der Woude

05/06/2015 08:08:06
Quote Anchor link
Dank je Bart,
Hier had ik ook al over nagedacht. Maar is er geen mogelijkheid om dat op de mysql server zelf te regelen. De databases staan op de zelfde server. Maar moeten afzonderlijk beschikbaar zijn voor de gebruikers.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

05/06/2015 09:29:03
Quote Anchor link
Ruud van der Woude op 05/06/2015 08:08:06:
Dank je Bart,
Hier had ik ook al over nagedacht. Maar is er geen mogelijkheid om dat op de mysql server zelf te regelen. De databases staan op de zelfde server. Maar moeten afzonderlijk beschikbaar zijn voor de gebruikers.


Zie Ward zijn reactie
Gewijzigd op 05/06/2015 09:30:07 door Frank Nietbelangrijk
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/06/2015 09:29:06
Quote Anchor link
>> Maar is er geen mogelijkheid om dat op de mysql server zelf te regelen. De databases staan op de zelfde server.

Jawel, de Event Scheduler van MySQL. Aangezien de databases zelfs op dezelfde server staan, zou ik daar eerder naar kijken dan naar een cron.

Wat ik me wel afvraag: waarom moet je twee en later vier databases synchroniseren als ze toch op dezelfde server staan? Dan kunnen ze toch gewoon data delen?
 
Ruud van der Woude

Ruud van der Woude

05/06/2015 09:46:01
Quote Anchor link
Dank je Ward, Ik ga hier naar kijken.


>> Dan kunnen ze toch gewoon data delen?
Ze willen niet dat een extern in de huidige database kijkt maar in een gestripte versie daarvan.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/06/2015 10:38:40
Quote Anchor link
>> Ze willen niet dat een extern in de huidige database kijkt maar in een gestripte versie daarvan.

Dan kun je misschien nog een andere architectuur overwegen:

• Je kunt één database gebruiken en die voorzien van een API die beperkt toegang verschaft tot geselecteerde data op basis van de API-key van de gebruiker of client.

• Je kunt uiteenlopende rechten instellen op het niveau van tabellen. Daarmee kun je dan opnieuw één database gebruiken, waarin bepaalde tabellen niet voor derden toegankelijk zijn.

Is maar een suggestie, want er leiden meerdere wegen naar Rome.

Nadeel van synchroniseren is altijd dat de slaven achterlopen, waardoor ze hetzij te weinig data, hetzij verouderde data gebruiken. In plaats van synchroniseren kun je dan beter repliceren. Bijvoorbeeld met triggers, het andere alternatief van MySQL voor geplande taken. Bijvoorbeeld een belangrijke UPDATE kun je dan automatisch "pushen" naar andere databases.
 
Ruud van der Woude

Ruud van der Woude

05/06/2015 11:33:41
Quote Anchor link
thanx Ward. Ik ga ernaar kijken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/06/2015 13:04:25
Quote Anchor link
Uit de bovenstaande reacties blijkt al een beetje dat een mogelijke oplossing mede bepaald wordt door de volgende factoren:

- wat voor verschillende typen gebruikers heb je
- welke verschillende bewerkingen mogen deze uitvoeren op de data (create/read/update/delete)

Oftewel hoe gaan de verschillende partijen om met deze database

Zonder deze informatie lijkt het mij toch een beetje koffiedik kijken...

EDIT: Ik vind het wel grappig dat iedereen meteen denkt in oplossingen terwijl de probleemstelling (voor mij iig) nog helemaal niet duidelijk is :).
Gewijzigd op 05/06/2015 13:06:20 door Thomas van den Heuvel
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

05/06/2015 14:55:50
Quote Anchor link
>> Ik vind het wel grappig dat iedereen meteen denkt in oplossingen terwijl de probleemstelling (voor mij iig) nog helemaal niet duidelijk is :).

Voor mij ook niet, maar dan kun je natuurlijk uiteenlopende oplossingen aandragen. ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.