de betekenis van deze teken # in php

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johannes davidian

johannes davidian

26/11/2015 10:49:48
Quote Anchor link
hallo , ik wil weten wat deze teken (#) betekent precies in deze rules
# BEGIN Enable Gzip #
AddOutputFilterByType DEFLATE image/x-icon
AddOutputFilterByType DEFLATE text/plain
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html
AddOutputFilterByType DEFLATE text/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE text/css
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/xhtml+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/rss+xml
AddOutputFilterByType DEFLATE application/javascript
AddOutputFilterByType DEFLATE application/x-javascript


# Or, compress certain file types by extension:
<files *.html>
SetOutputFilter DEFLATE
</files>
# END Enable Gzip #
mij tweede vraag is wat betekent precies # tekst # deze 2 ingesloten tekens .
deze is mod deflate rules voor htaccess bestand , moet ik deze tekens in htacces ook gebruiken of negeren.
dank u wel
johannes
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:16:22
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/11/2015 10:53:25
Quote Anchor link
Als er # voor staat is het commentaar. In dit geval om het begin en einde van de DEFLATE configuratie aan te geven. Erg correct is het commentaar dus niet.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

26/11/2015 11:00:42
Quote Anchor link
Het hekje wordt gebruikt voor commentaar in configuratiebestanden van Apache.
Je mag het hekje ook gebruiken voor commentaar in PHP:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
# Dit is één regel commentaar.
dit_is_code();

// Dit is één regel commentaar.
dit_is_meer_code();

/* Dit is commentaar
   op meerdere regels
   dat wordt genegeerd. */

dit_is_nog_wat_code();

/**
 * Dit is een kopje
 *
 * Dit is uitgebreider commentaar
 * in een DocBlock op meerdere regels
 * dat NIET wordt genegeerd.
 */

exit;
?>


Het verschil tussen de laatste twee is van belang voor parsers die commentaar omzetten in documentatie, bijvoorbeeld phpDocumentor. In de regel moet het commentaar daarvoor ook op specifieke plaatsen staan, bijvoorbeeld direct boven de definitie van een class of een methode/functie.
 
Johannes davidian

johannes davidian

26/11/2015 11:30:39
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 26/11/2015 10:53:25:
Als er # voor staat is het commentaar. In dit geval om het begin en einde van de DEFLATE configuratie aan te geven. Erg correct is het commentaar dus niet.

dank u wel
johannes



Toevoeging op 26/11/2015 11:31:42:

Ben van Velzen op 26/11/2015 10:53:25:
Als er # voor staat is het commentaar. In dit geval om het begin en einde van de DEFLATE configuratie aan te geven. Erg correct is het commentaar dus niet.

dank u wel
johaannes
 
Peter K

Peter K

26/11/2015 12:40:05
Quote Anchor link
In een PHP.ini bestand is de # deprecated vanaf 5.3.x
Bron: http://php.net/manual/en/migration53.deprecated.php

Ik weet niet of een # dus ook deprecated is voor het gebruik in een .htacces
Weet iemand dit wellicht wel
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/11/2015 12:51:07
Quote Anchor link
PHP en Apache hebben niets met elkaar te maken, en gezien # de enige mogelijkheid is binnen .htaccess lijkt het me sterk dat ze die eruit halen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.