Directory based authentication

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

C# developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ik ben op zoek naar een back-end developer, die met name kennis & ervaring heeft van de programmeertaal C#. Jij gaat aan de slag bij een topspeler in de logistieke sector, die zich behalve met logistiek, ook bezig houdt met softwareontwikkeling. Welke taken komen hierbij kijken? Je gaat desktop- en webapplicaties onderhouden en optimaliseren, waarin je werkt met o.a. C#, ASP.NET, SQL Server en T-SQL. Je hebt regelmatig klantcontact om de wensen in kaart te brengen en te evalueren over de huidige draaiende applicaties. Je implementeert nieuwe functionaliteiten toe aan

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

27/06/2014 09:33:43
Quote Anchor link
Hallo allemaal!
Het is alweer een tijdje geleden, maar ik ben weer met een project bezig waar ik Directory-based authentication nodig heb.

Ik wil een script schrijven dat users en passwords kan toevoegen. Zodat mensen zich kunnen registreren en dat deze gebruikers automatisch opgenomen worden in de authentication

Heeft iemand hier ervaring mee, die mij hierbij kan helpen?
Gewijzigd op 27/06/2014 09:34:48 door Dennis WhoCares
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 16:57:33
 
Bart V B

Bart V B

27/06/2014 09:52:33
Quote Anchor link
Misschien dat je even wat meer uitleg kan geven wat je precies wil bereiken?
Wil je dit doen met php?
uhm... Laravel heeft een http basic auth optie.
http://laravel.com/docs/security#http-basic-authentication
Misschien is dat wat voor je? Je kan hiermee de email en password in een database opslaan.
Dus ook makkelijk een optie maken als een user verwijderd moet worden.
Directory's per user aanmaken zou ik op server nivo doen, dan zit je ook niet met die rechten te pielen per user.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2014 11:56:56
Quote Anchor link
Bart V B op 27/06/2014 09:52:33:
Directory's per user aanmaken zou ik op server nivo doen, dan zit je ook niet met die rechten te pielen per user.


En hoe had je dat gedacht?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/06/2014 12:03:58
Quote Anchor link
Als je een opzet in de vorm http://www.example.com/gebruikersnaam/ bedoelt, is het slechts een kwestie van URL's rewriten naar één centrale index.php en die de controle op /gebruikersnaam/ laten afhandelen.

Kun je meer in detail uitleggen wat je met directory's wilt gaan doen, want we moeten nu een beetje gissen naar wat je precies bedoelt.
 
Bart V B

Bart V B

27/06/2014 12:11:02
Quote Anchor link
@santhe,
Eenvoudig useradd...
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2014 12:14:16
Quote Anchor link
Dus je wilt je site bezoekers toegang geven tot de server?
Smtp, pop3, imap, ssh en noem maar op.
Lijkt mij niet slim.
 
Bart V B

Bart V B

27/06/2014 13:12:54
Quote Anchor link
Nee dat doe je ook niet.
Een simpel bash script laat je alles aanmaken.
Het is vrij eenvoudig. Maar ik weet nog steeds niet wat de ts precies wil.

Toevoeging op 27/06/2014 13:13:22:

Nee dat doe je ook niet.
Een simpel bash script laat je alles aanmaken.
Het is vrij eenvoudig. Maar ik weet nog steeds niet wat de ts precies wil.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/06/2014 13:16:19
Quote Anchor link
Ik weet wel hoe je users aanmaakt.
Maar zodra je een user aanmaakt met useradd heeft ie veel meer rechten op de server dan als je hem met php in een database zet en dus onbekend blijft op de server.
Gewijzigd op 27/06/2014 13:16:54 door - SanThe -
 
Bart V B

Bart V B

27/06/2014 14:10:51
Quote Anchor link
Volgens mij praten we over het zelfde santhe. :)
Het het zal op de een of andere manier wel zo moeten vanuit gaande dat een user ftp rechten een userdir of wat dan ook nodig heeft. Je geeft niet meer rechten dan wat nodig is. Je gaat niet onder 1 user alles laten draaien.
Overigens is het niet zo dat als je een nieuwe user aanmaakt meteen de root rechten meegeeft. Dus al zou de user op ssh kunnen inloggen komt hij nooit verder dan zijn eigen directory. Anders is er iet heel erg mis met het systeem.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

27/06/2014 14:43:20
Quote Anchor link
Wow wat een reacties.
Ik ben met een internal iOS appstore bezig.
Deze moet onze interne iOS apps vertegenwoordigen en distributeren, via onze intranet.
Als voorwaarde om dit te kunnen doen heeft apple het volgende bedacht:
iOS supports over-the-air installation of custom-
developed in-house apps without
using iTunes or the App Store.
Requirements:
• A secure web server that authenticated users can access
• An iOS app in .ipa format, built for release/production with an enterprise
provisioning profile
• An XML manifest file, described in this appendix
• A network configuration that allows the devices to access an iTunes server
at Apple

En :

It’s up to you to design and host the website used to distribute apps. Make sure
that users are authenticated, perhaps using basic auth or directory-based
authentication, and that the website is accessible via your intranet or the Internet.
You can place the app and manifest file in a hidden directory, or in any other
location that’s readable using HTTP or HTTPS.


Ik zit alleen met het authentication gedeelte. De iPhone of iPad moet dus gaan inloggen. Net als op de appstore moet je je apple id invoeren. Dan wordt je geauthentiseerd en kan je de apps installeren.

Hoe kan ik dit het beste en het makkelijkste doen, zodat iedereen zijn/haar eigen account kan registreren, en dat dit nog webbased te beheren is?
Gewijzigd op 27/06/2014 14:44:12 door Dennis WhoCares
 
Bart V B

Bart V B

27/06/2014 14:51:22
Quote Anchor link
Volgens mij ben je dan al een heel eind in mijn eerste suggestie met laravel auth basic. Het registreren is eigenlijk een eitje dan en beheer pagina ook.
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

27/06/2014 15:45:42
Quote Anchor link
Cool ik ga hier zeker naar kijken.
Is dit niet een implementatie van
$_SERVER['PHP_AUTH_USER'] ???

(Ik ben niet zo bekend met laravel)
 
Local Dev

Local Dev

27/06/2014 22:23:10
Quote Anchor link
Ik weet niet precies wat jouw bedoeling is, maar wanneer je iOs apps wilt distribueren moet je gebruik maken van de optie in deze link ( https://developer.apple.com/programs/ios/enterprise/ ), anderzijds is er geen mogelijkheid om apps te distribueren binnen een bedrijf. Tenzij je van plan bent om alle apple devices te jailbreaken?
Gewijzigd op 27/06/2014 22:25:36 door Local Dev
 
Dennis WhoCares

Dennis WhoCares

29/06/2014 13:42:54
Quote Anchor link
Inderdaad willen we onze apps binnen het bedrijf via ons intranet distributeren en we hebben enterprise account.

Voor 1 enkele app gebruiken we configurator om units te testen.
Deze app blijft op deze manier gedaan worden.

Ik zit puur met het authentication gedeelte voor hey distributeren over web van enkele apps die intern bedoeld zijn
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.