do ... while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dh boor

dh boor

20/08/2014 15:39:13
Quote Anchor link
Dag,

hoe kan ik in een do..while-loop twee voorwaarden laten controleren?

Ik heb zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
do
{
doe dingen zolang
}
while (voorwaarde1 && voorwaarde2)
?>


De tweede voorwaarde wordt consequent overgeslagen.
Gewijzigd op 20/08/2014 15:39:48 door Dh boor
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:09:40
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/08/2014 15:48:40
Quote Anchor link
Laat eens de echte controlestructuur zien?

Voor do {...} while (...) geldt sowieso dat de loop altijd minstens één keer wordt uitgevoerd, ongeacht de voorwaarden. De controle volgt namelijk ná de do.
 
Johhny Westra

Johhny Westra

20/08/2014 16:02:20
Quote Anchor link
Kijk hier eens naar:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

//Echo'd net zolang $i tot $i groter is dan 10

$i = 1;
while ($i <= 10) {
    echo $i++;
}


?>
Gewijzigd op 20/08/2014 16:04:03 door Johhny Westra
 
Dh boor

dh boor

20/08/2014 16:30:08
Quote Anchor link
Dat snap ik.
Ik had dat ook nodig dat hij minstens één keer uitvoerde.
Ik heb echter twee voorwaarden. Kan dat in een do-while loop?
Ik kan dat niet echt vinden.
 
Ivo P

Ivo P

20/08/2014 19:17:52
Quote Anchor link
zolang beide voorwaarden nog gelden.

Wat is de situatie waarvan jij zegt dat het ten onrechte stopt of juist doorgaat?
 
Dh boor

dh boor

21/08/2014 06:54:03
Quote Anchor link
Nou, ik ben al verder geholpen met de wetenschap dat het kan,twee voorw.
Nu uitzoeken wat er haakt. Thx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.