$xml = simplexml_load_file();

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij recent jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een erkende werkgever in regio Waalwijk zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Front end developer binnen het onderwijs

Functie Het doel van dit team is om te zorgen dat de studenten altijd op de hoogte zijn van relevante informatie en de mogelijkheid hebben om online vragen te stellen. Hiervoor hebben ze een portal ontwikkeld. De app is echt een greenfield project met een eigen inrichting middels cloud. De ontwikkeling wordt gedaan door gebruik te maken van oa. Javascript, React, CSS, Next.js, GraphQL in een Azure Cloud omgeving. Daarnaast gebruiken ze tooling als Figma, storybook, Jest en Github. De complexiteit in deze rol zit hem in het feit dat data uit verschillende bronsystemen komt waarbij er zowel gekoppeld wordt

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:31:59
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het uitlezen van een xml maar krijg het niet voor elkaar.
Het volgende heb ik:

$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);

foreach($xml->children() as $child)

{
print_r ($child);
}

resultaat:
SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41

Nu wil ik graag de orderdate eruit halen
Wat doe ik fout wanneer ik ondestaand gebruik?

print_r ($child->orderdate);

Ik kan beter vragen wat moet ik wegschrijven.

Alvast bedankt!

Mark
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:38:22
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:38:56
Quote Anchor link
wat voor foutmelding krijg je, danwel, waarom denk je dat je het verkeerde resultaat hebt?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:39:59
Quote Anchor link
Dit is wat ik krijg:

SimpleXMLElement Object ( ) SimpleXMLElement Object ( )
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:41:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo (string)$child->orderdate; ?>


?
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 22:50:48
Quote Anchor link
Dan krijg ik niets terug?
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 22:59:34
Quote Anchor link
geef eens iets meer script.
 
Mark Hijp

Mark Hijp

18/09/2014 23:04:59
Quote Anchor link
$xml = simplexml_load_file($xmlUrl);



foreach($xml->children() as $child)

{
$reference_id = $child->orderid;
$program_name = $child->name;
$user_id = $child->subid;
$created = $child->orderdate;
}
 
Ivo P

Ivo P

18/09/2014 23:58:37
Quote Anchor link
en wat geeft var_dump($created);
de regel voor de }
?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 00:07:54
Quote Anchor link
deel anders even de xml met ons. (Of een verkorte versie daarvan)
 
Mark Hijp

Mark Hijp

19/09/2014 21:10:44
Quote Anchor link
Dit is wat ik binnenkrijg van de xml:

SimpleXMLElement Object ( [orderdate] => 2014-09-06 17:50:41 [commission] => 2.00 [ordernumber] => 123456 [orderid] => 155165171414745 [orderamount] => 10.00 [status] => new
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/09/2014 23:33:58
Quote Anchor link
Sorry Mark. Ik bedoel echt het bestand. Dit is een voorbeeld van een XML bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<weerbericht>
  <weerstation>
    <naam>Amundsen-scott</naam>
    <land>Antarctica</land>
  </weerstation>
  <datumTijd tijdzone="GMT+12">
    <datum>08-sep-2005</datum>
    <localeTijd>10:30 AM</localeTijd>
  </datumTijd>
  <temperatuur eenheid="C">-69</temperatuur>
  <luchtdruk eenheid="hPa">951</luchtdruk>
  <weerbeeld>geheel bewolkt</weerbeeld>
  <wind>
    <richting>N</richting>
    <snelheid eenheid="km/u">16</snelheid>
  </wind>
</weerbericht>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 08:25:53
Quote Anchor link
Ok nu begrijp ik het,zit ik hier toch goed bij beginnen met php.

<response>
<data>
<orders>
<item>
<orderdate> </orderdate>
<ordernumber> </ordernumber>
<status> </status>
</item>
</orders>
</data>
</response>
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 10:43:15
Quote Anchor link
Wat geeft
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<pre>'.print_r($xml,1).'</pre>'; ?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 12:53:47
Quote Anchor link
Dan krijg ik onderstaande:

SimpleXMLElement Object
(
[data] => SimpleXMLElement Object
(
[orders] => SimpleXMLElement Object
(
[item] => SimpleXMLElement Object
(
[orderdate] =>
[commission] =>
[ordernumber] =>
[orderamount] =>
[status] =>
[reason] => SimpleXMLElement Object
(
)

[referer] =>
[subid] => SimpleXMLElement Object
(
)

[linkinfo] =>
[publisher] => SimpleXMLElement Object
(
[name] => SimpleXMLElement Object
(
)

[id] =>
)

[merchant] => SimpleXMLElement Object
(
[name] =>
[id] =>
)
 
Ivo P

Ivo P

21/09/2014 13:36:51
Quote Anchor link
Het is handiger als je degelijke code tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
tags plaatst.
Dat leest wat fijner...


<?php echo $xml->data->orders->item->orderdate; ?>

staat je error reporting aan?

<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

21/09/2014 14:15:49
Quote Anchor link
Nu krijg ik inderdaad de datum te zien.

Moet ik nu zoals onderstaand invullen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->children() as $child)
    
{

    
 $date = $child->data->orders->item->orderdate;
}

?>
Gewijzigd op 21/09/2014 14:16:31 door Mark Hijp
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/09/2014 00:27:12
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
foreach($xml->data->orders as $order)
{

    echo $order->item->orderdate.'<br>';
    echo $order->item->ordernumber.'<br>';
    echo $order->item->status.'<br><br>';
}

?>
 
Mark Hijp

Mark Hijp

22/09/2014 20:35:09
Quote Anchor link
He Frank,

Super bedankt!! Dit werkt.
Alleen wordt het nu twee maal in de database weggeschreven maar dat is een ander probleem die ik moet zien op te lossen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.