Dropdown menu

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »
Jop B

Jop B

21/11/2014 20:03:20
Quote Anchor link
Goede avond,

Ben al tijdje bezig een dropdown menu te maken. Nu lukt 1 dropdown wel maar met meerdere loop ik vast.

In jsfiddle heb ik een opstelling gemaakt zodat jullie kunnen zien wat ik gedaan heb.

http://jsfiddle.net/joppieb/osxng8n8/2/

Wat ik wil is het volgende:

Als je een button aanklikt valt dat menu omlaag, klik je een volgende drop aan dan moet die andere verdwijnen d.m.v. bijvoorbeeld display none.
Het lukt mij niet om dit voor elkaar te krijgen.

Met vriendelijke groet,
Jop
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 13:59:18
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 22:27:50
Quote Anchor link
Dit is nou juist iets dat ik het liefst met een tool doe

zoals bijvoorbeeld http://www.dropdownmenugenerator.com/
Gewijzigd op 21/11/2014 22:28:09 door Frank Nietbelangrijk
 
Jop B

Jop B

23/11/2014 13:26:48
Quote Anchor link
Beste Frank,


Uiteraard kan ik het met een tool doen, maar aangezien ik wil leren programmeren wil ik zoiets zelf kunnen maken.
Als ik een kant en klare code pak weet ik nog niet hoe het nou werkt.

Ik loop nu tegen het probleem dat knop 2 niet terug gaat zoals ik wil en dat als 2 openstaat en ik op knop 1 druk hij deze verwisseld.
http://jsfiddle.net/joppieb/190o0cta/5/
 
Jop B

Jop B

25/11/2014 13:59:24
Quote Anchor link
Dit is wat ik wil:

Bijvoorbeeld 2 div elementen. We noemen deze simpel div 1 en div 2 en krijgen in de css opacity: 0 mee.

Via jquery wil ik een klik functie aanroepen. Als er geklikt word dan word er gekeken of er een div is met opacity 1.
Is dit zo dan moet die oppast 0 krijgen. De div die opacity 0 heeft moet opacity 1 krijgen.
Dus simpel een wisselwerking. word er op de zelfde div geklikt dan moet deze gewoon opactity 1 of 0 krijgen.

Hier mijn fiddle: http://jsfiddle.net/joppieb/190o0cta/6/

Bijvoorbeeld facebook maakt gebruik van toggle. Dit mag uiteraard ook.

Wat ik niet wil is een generator. Zelf wil ik ween wat er nu gebeurt zodat ik van fouten kan leren.


Hoop dat iemand mij kan helpen.

Gr. Jop



Toevoeging op 25/11/2014 15:34:50:

Waarschijnlijk weet ik al waarom het niet werkt zoals ik wil.
De volgende code werk ook niet zoals het zou moeten
De eerste div doet het goed, alleen de tweede niet. Beide hebben ze dezelfde id en class, dat zou toch eigenlijk ook moeten werken? http://jsfiddle.net/joppieb/hfru3owb/1/
Gewijzigd op 25/11/2014 14:23:00 door Jop B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/11/2014 15:44:24
Quote Anchor link
Jop,

Als je wilt dat mensen je code kunnen lezen zodat jij geholpen kunt worden dan moet je minimaal netjes gaan inspringen. Dit is echt les 1 !

Verder ben je aardig op weg. Je maakt al gebruik van $(this), dus je weet hoe je kunt herleiden op welk element er geklikt is. De rest is door jou zelf in te vullen. Laat je niet misleiden door Toggle. In negen van de tien gevallen is de toggle functie niet geschikt. Dit komt omdat de functie iets laat zien als dit verborgen is en het verbergt als het al zichtbaar was. Echter Ben je als programmer hierdoor nooit zeker of je nu iets zichtbaar maakt of juist onzichtbaar.

Toggle doet overigens niets met opacity. toggle, show en hide doen alleen iets met het css display keyword.

show: display:block;
hide: display:none;

In gevallen dat er meerdere div's zijn waarvan er slechts één zichtbaar moet zijn wordt in de regel vaak dit gedaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$('.classname').hide(); // alle div's verbergen
$('#id').show(); // een div met id=".." tonen
// of
$(this).show(); // het element (de div) waarop geklikt is tonen


In werkelijkheid worden dus eerst ALLE elementen verborgen waarna er direct weer één zichtbaar wordt.
(Is geen wet maar het werkt meestal prima)

Als je nou op het ene element wilt kunnen klikken (bijvoorbeeld een button) en een ander element moet daarop reageren (bijvoorbeeld een div) dan zul je iets moeten vinden om de elementen met elkaar te te koppelen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld het data-... attribuut gebruiken. Dit kan zijn: data-id, data-name, data-class, data-email enzovoorts.

zie dit voorbeeldje: http://codepen.io/anon/pen/dPovKK
Gewijzigd op 25/11/2014 16:00:42 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.