echo date w

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Thomas Berm

Thomas Berm

24/03/2015 22:56:37
Quote Anchor link
Hallo,
In dit script wil ik de huidige $schedule in de else echo opnemen van de huidige dag hoe gaat dit in zijn werking.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
$open = "700";
$close = "1730";
$time = date('Gi');
$day = date('w');

if ($time >= $open && $time <= $close) {
    echo '<p style="color:#00ff00;"></p>';
}
else {
    echo '<p style="color:#ff0000;"></p>';
}


$schedule[0] = "800-2000";
$schedule[1] = "800-2000";
$schedule[2] = "800-2000";
$schedule[3] = "800-2000";
$schedule[4] = "800-2000";
$schedule[5] = "800-2000";
$schedule[6] = "800-2000";
$today = $schedule[date('w')];

list($open, $close) = explode('-', $schedule);

$now = (int) date('Gi');

$state = 'Open';

if ($today[0] == 0 || $now < (int) $today[0] || $now > (int) $today[1]) {
  $state = 'Closed';
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:09:03
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/03/2015 23:22:58
Quote Anchor link
Gezien 'w' de dagen nummert van 0 t/m 6 vanaf zondag kunnen we een array maken waarin we de Nederlandse dagen benoemen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
// defineer $dag met dagnummer van de week van vandaag
$dag = date("w");

//defineer dagen
$dagen=array();
$dagen[]="Zondag";
$dagen[]="Maandag";
$dagen[]="Dinsdag";
$dagen[]="Woensdag";
$dagen[]="Donderdag";
$dagen[]="Vrijdag";
$dagen[]="Zaterdag";

// laat de juiste dag zien door deze uit de array te halen.
echo $dagen[$dag];
?>
Gewijzigd op 24/03/2015 23:23:20 door - Ariën -
 
Thomas Berm

Thomas Berm

25/03/2015 11:39:18
Quote Anchor link
De bedoeling is de huidige $schedule weergeven in de echo moet dit met een array
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2015 11:44:02
Quote Anchor link
Ik snap niet wat je precies wilt?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/03/2015 13:32:29
Quote Anchor link
enkel de regel met 'vandaag':

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $schedule[$day];
?>

Alle dagen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach($schedule as $scheduleDay)
{

    echo $scheduleDay . '<br>';
}

?>
 
Thomas Berm

Thomas Berm

01/04/2015 14:25:44
Quote Anchor link
Aar C op 25/03/2015 11:44:02:
Ik snap niet wat je precies wilt?


Van de huidige dag uit de array wil ik de tijd echo geven in de if else lus.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');
$open = "700";
$close = "1730";
$time = date('Gi');
$day = date('w');
$dag = date("w");
$today = $dagen[date('w')];
if ($time >= $open && $time <= $close) {
    echo '$dagen[$dag]';
}
else {
    echo '<p style="color:#ff0000;"></p>';
}


// defineer $dag met dagnummer van de week van vandaag


//defineer dagen

$dagen=array();
$dagen[]="800-2000";
$dagen[]="800-2000";
$dagen[]="800-2000";
$dagen[]="900-2000";
$dagen[]="800-2000";
$dagen[]="800-2000";
$dagen[]="800-2000";

// laat de juiste dag zien door deze uit de array te halen.
echo $dagen[$dag];



list($open, $close) = explode('-', $dagen);

$now = (int) date('Gi');

$state = 'Open';

if ($today[0] == 0 || $now < (int) $today[0] || $now > (int) $today[1]) {
  $state = 'Closed';
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.