edit tekst uit database met SQL op een beveiligde pagina...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reduan kurtaj

reduan kurtaj

07/10/2015 17:56:40
Quote Anchor link
Ik wil graag een kleine CMS maken voor mezelf...
ik heb teksten in me database staan, deze worden weergegeven op me pagina's!
Nu heb ik een pagina gemaakt met een login script, hier worden alle berichten uit de database gehaald en in een textarea geplaatst zodat ik ze kan aanpassen.

maar laat dat laatste 'aanpassen' nou juist net niet lukken..... :(

als ik op edit klik, word ik doorgestuurd naar edit.php, hier krijg ik geen foutmelding of iets alleen maar een wit scherm!!!


Iemand die mij kan helpen? of vertellen wat er mist / misgaat?!?!?!

Mvg,

Reduan

ps, bij voorbaat dank!!!



//test.php
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
// CONNECT TO THE DATABASE
    $DB_NAME = '';
    $DB_HOST = '';
    $DB_USER = '';
    $DB_PASS = '';

    $mysqli = new mysqli($DB_HOST, $DB_USER, $DB_PASS, $DB_NAME);

    if (mysqli_connect_errno()) {
        printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
        exit();
    }

    echo'<h1> All users</h1><br>';
// A QUICK QUERY ON A FAKE USER TABLE
    $query = "SELECT * FROM `categorien` WHERE `categorie_id`";
    $result = $mysqli->query($query) or die($mysqli->error.__LINE__);

// GOING THROUGH THE DATA
    if($result->num_rows > 0) {
        while($row = $result->fetch_assoc()) {
    echo'
    <p>
        <form method="post" action="edit.php">
        <b>Title:</b> '
.$row['categorie_naam']. '</td><br>

        <textarea name="categorie_uitleg">'
.$row['categorie_uitleg'].'</textarea><br />

        <INPUT type="hidden" name="id" value='
.$row['categorie_id'].'>
        <INPUT type="submit" name="edit" value="edit">
        </form>
    </p>
    '
;
        }
    }

    else {
        echo 'NO RESULTS';  
    }


// CLOSE CONNECTION
    mysqli_close($mysqli);
?>

</code>


//edit.php
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
// CONNECT TO THE DATABASE
    $DB_NAME = '';
    $DB_HOST = '';
    $DB_USER = '';
    $DB_PASS = '';
    
    $mysqli = new mysqli($DB_HOST, $DB_USER, $DB_PASS, $DB_NAME);
    
    if (mysqli_connect_errno()) {
        printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
        exit();
    }


$query = "UPDATE `categorien` SET `categorie_uitleg` = '". $_POST['categorie_uitleg']) ."' WHERE categorie_id = $_POST['categorie_id']";
if ($mysqli->query($query) === TRUE) {
    header("Location: test.php");
        echo "Record updated successfully";
}
else {
        echo "Error updating record: " . $query->error;
}


$query->close();
?>

</code>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:32:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2015 19:47:37
Quote Anchor link
Zet foutmeldingen eens aan, en je ziet deze error:

Fatal error: syntax error, unexpected ')' in script.php on line 15
 
Reduan kurtaj

reduan kurtaj

07/10/2015 20:09:10
Quote Anchor link
ik gebruik deze code nu, maar nog steeds een wit scherm!!! en ook als ik die unexpected ')' weg haal
<code>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>

</code>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/10/2015 21:14:39
Quote Anchor link
We gebruiken hier de [code] en [/code] tag ;)

Ik raad aan om dit te gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>


Verder is er SQL-injection in je script mogelijk.
Gewijzigd op 07/10/2015 21:15:12 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.