een database veld gebruiken als een datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 18:48:32
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik heb een veld "datum_eind" wat zo gevuld is: "13-09-2014"
Het volgende veld is dus de 14de

Ik weet niet waar deze tabel nog meer gebruikt wordt dus het aanpassen van deze tabel wil ik liever niet aan beginnen.

Nu wil ik graag een query die zoiets als dit doet, maar dan wel werkt ;)

select * from tabel where 'datum_eind'> DATE(NOW());

Hoop dat iemand mij hierbij kan helpen. Ik kom er niet uit.

Vast bedankt.

Groeten,

Gijs
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 12:37:12
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/09/2014 18:57:15
Quote Anchor link
Welk type heeft deze kolom? een VARCHAR?

Toevoeging op 13/09/2014 19:05:48:

Probeer dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM tabel WHERE STR_TO_DATE(datum_eind,'%d-%m-%Y') > DATE(NOW());
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 19:20:09
Quote Anchor link
Was idd een VARCHAR.

Je oplossing werkt :) heel erg bedankt en weer iets geleerd.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

13/09/2014 20:38:34
Quote Anchor link
Als je een datum in een database wilt zetten moet dat als DATE of DATETIME doen.
Franks oplossing is een workaround voor iets niet op de juiste manier opslaan.
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 20:40:49
Quote Anchor link
ja weet ik, database was er al en als ik hem zomaar aanpas weet ik niet of alle pagina's goed blijven werken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.