een radio button in een chackbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Samuel Bronkhorst

Samuel Bronkhorst

04/10/2015 18:28:07
Quote Anchor link
Hoi iedereen,
Ik wil graag een berekening maken waarbij er 3 waardes bij elkaar worden opgeteld, afhankelijk van of ze zijn aangevinkt (met checkboxen).
deze waardes kunnen ook weer verschillen per checkbox, dat hangt er van af of ze zijn aangeklikt bij de eerste radiobutton of juist de 2e radiobutton.

tot nu toe heb ik dit in mijn body staan:
<form name="calform">

<input type="checkbox" id="groentefruit" name="groentefruit"
checked> Groente en Fruit <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="appel" name="groentefruit"
value="appel" checked>Appel(aantal calorieen) <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="tomaat" name="groentefruit"
value="tomaat" checked>Tomaat(aantal calorieen) <br><br>


<input type="checkbox" id="broodpasta" name="broodpasta"
checked> Brood, Pasta en Peulvruchten <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="rijst" name="broodpasta"
value="appel" checked>rijst(aantal calorieen) <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="pasta" name="broodpasta"
value="tomaat" checked>pasta(aantal calorieen) <br><br>

<input type="checkbox" id="zuivelvlees" name="zuivelvlees"
checked> Zuivel, Vlees, Vis, Ei, Vleesvervangers <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="biefstuk" name="zuivelvlees"
value="appel" checked>biefstuk(aantal calorieen) <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="omelet" name="zuivelvlees"
value="tomaat" checked>omelet(aantal calorieen) <br><br>

<input type="button" name="knop" value="Bereken het totaal aantal calorieen"
onClick="berekencal()">
</form>

daar kan ik dus mee aanklikken welke waardes ik wil en ook aanvinken of ik die waardes wil gebruiken in de totale berekening.

in mijn script staat dit:
function berekencal() {
var bestellingA = 0
var bestellingB = 0
var bestellingC = 0
var bestellingAA = 0
var bestellingBB = 0
var bestellingCC = 0

if(document.calform.appel.checked) {
bestellingA = 1;
} else{
bestellingA = 2;
}

if(document.calform.rijst.checked) {
bestellingB = 10;
} else{
bestellingB = 20;
}

if(document.calform.biefstuk.checked) {
bestellingC = 100;
} else{
bestellingC = 200;
}



if(document.calform.groentefruit.checked) {
bestellingAA = bestellingA
}
else {bestellingAA = 0;
}

if(document.calform.broodpasta.checked) {
bestellingBB = bestellingB
}
else {bestellingBB = 0;
}

if(document.calform.zuivelvlees.checked) {
bestellingCC = bestellingC
}
else {bestellingCC = 0;
}



var caltotaal = (bestellingAA + bestellingBB + bestellingCC);
alert(caltotaal);
}

wat doe ik verkeert en hoe kan ik zorgen dat het wel werkt?

hopelijk kan iemand mij hierbij helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:39:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/10/2015 18:52:29
Quote Anchor link
Zet je code uit je bericht eens tussen code-tags? Dan is het beter leesbaar.
 
Samuel Bronkhorst

Samuel Bronkhorst

04/10/2015 19:14:03
Quote Anchor link
- Aar - op 04/10/2015 18:52:29:
Zet je code uit je bericht eens tussen code-tags? Dan is het beter leesbaar.


hoe kan ik dat doen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/10/2015 19:21:34
Quote Anchor link
[code] en [/code] tags om je code-blokken zetten.
Zie ook: http://www.phphulp.nl/veel-gestelde-vragen/#bbcode
 
Samuel Bronkhorst

Samuel Bronkhorst

04/10/2015 19:29:56
Quote Anchor link
Hoi iedereen,
Ik wil graag een berekening maken waarbij er 3 waardes bij elkaar worden opgeteld, afhankelijk van of ze zijn aangevinkt (met checkboxen).
deze waardes kunnen ook weer verschillen per checkbox, dat hangt er van af of ze zijn aangeklikt bij de eerste radiobutton of juist de 2e radiobutton.

tot nu toe heb ik dit in mijn body staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<form name="calform">

<input type="checkbox" id="groentefruit" name="groentefruit"
checked> Groente en Fruit <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="appel" name="groentefruit"
value="appel" checked>Appel(aantal calorieen) <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="tomaat" name="groentefruit"
value="tomaat" checked>Tomaat(aantal calorieen) <br><br>


<input type="checkbox" id="broodpasta" name="broodpasta"
checked> Brood, Pasta en Peulvruchten <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="rijst" name="broodpasta"
value="appel" checked>rijst(aantal calorieen) <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="pasta" name="broodpasta"
value="tomaat" checked>pasta(aantal calorieen) <br><br>

<input type="checkbox" id="zuivelvlees" name="zuivelvlees"
checked> Zuivel, Vlees, Vis, Ei, Vleesvervangers <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="biefstuk" name="zuivelvlees"
value="appel" checked>biefstuk(aantal calorieen) <br>
&nbsp; &nbsp; <input type="radio" id="omelet" name="zuivelvlees"
value="tomaat" checked>omelet(aantal calorieen) <br><br>

<input type="button" name="knop" value="Bereken het totaal aantal calorieen"
onClick="berekencal()">
</form>

daar kan ik dus mee aanklikken welke waardes ik wil en ook aanvinken of ik die waardes wil gebruiken in de totale berekening.

in mijn script staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
function berekencal() {
var bestellingA = 0
var bestellingB = 0
var bestellingC = 0
var bestellingAA = 0
var bestellingBB = 0
var bestellingCC = 0

if(document.calform.appel.checked) {
bestellingA = 1;
} else{
bestellingA = 2;
}

if(document.calform.rijst.checked) {
bestellingB = 10;
} else{
bestellingB = 20;
}

if(document.calform.biefstuk.checked) {
bestellingC = 100;
} else{
bestellingC = 200;
}



if(document.calform.groentefruit.checked) {
bestellingAA = bestellingA
}
else {bestellingAA = 0;
}

if(document.calform.broodpasta.checked) {
bestellingBB = bestellingB
}
else {bestellingBB = 0;
}

if(document.calform.zuivelvlees.checked) {
bestellingCC = bestellingC
}
else {bestellingCC = 0;
}



var caltotaal = (bestellingAA + bestellingBB + bestellingCC);
alert(caltotaal);
}

wat doe ik verkeert en hoe kan ik zorgen dat het wel werkt?

hopelijk kan iemand mij hierbij helpen.
 
Eddy E

Eddy E

04/10/2015 20:54:30
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon alles op 1 hoop gooien (alles name="bestelling[]") en dan in je verwerking zie je vanzelf wat ze willen. Waarom niet appel én tomaat? Of beide niet?

Als ze er maar 1 van beide mogen kiezen: radio-buttons per groep.
Als ze meer mogen kiezen: checkboxes, maar dan alles op 1 hoop.
Nu wordt het een hoop werk als je er iets bij krijgt (bijvoorbeeld: "sla")?
Dat kan echt gemakkelijker.

Daarbij zegt bestellingB of bestellingBB niets.
 
Samuel Bronkhorst

Samuel Bronkhorst

04/10/2015 21:39:04
Quote Anchor link
Eddy E op 04/10/2015 20:54:30:
Waarom niet gewoon alles op 1 hoop gooien (alles name="bestelling[]") en dan in je verwerking zie je vanzelf wat ze willen. Waarom niet appel én tomaat? Of beide niet?

Als ze er maar 1 van beide mogen kiezen: radio-buttons per groep.
Als ze meer mogen kiezen: checkboxes, maar dan alles op 1 hoop.
Nu wordt het een hoop werk als je er iets bij krijgt (bijvoorbeeld: "sla")?
Dat kan echt gemakkelijker.

Daarbij zegt bestellingB of bestellingBB niets.



Dank voor het reageren.
Ik doe wat in de opdracht van school staat en daar moet je kiezen uit 1 van de 2. Het is ondertussen al gelukt met een vriend van me maar alsnog wil ik jullie bedanken om hier tijd in te stoppen.
dit topic kan worden gesloten
 
Eddy E

Eddy E

04/10/2015 21:53:56
Quote Anchor link
Aha.

Maar bij 'moeten kiezen' uit 1 van de 2 moet je dus geen checkboxes gebruiken.
Gebruik dan een <select> of een <input type="radio">

Doe je leerkracht versteld staan en doe het beter dan de opdracht... Zo geef je meer blijk van ontwikkeling.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.