Een tekst bold en unbold maken met 1 button click in een textarea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anna Smit

Anna Smit

13/10/2015 10:30:37
Quote Anchor link
<script>
}
function boldtext (dikte)
document.getElementById('inhoud').style.fontWeight = bold;
}
</script>

<input type="button" id="yo" value="Bold"
onclick="boldtext(document.getElementById('inhoud').value;">

<textarea id="inhoud" rows="10" cols="50">
</textarea>


Het wil maar niet werken om in mijn tekstvak op de button te drukken en dan de lettertype bold wordt en als ik er nogmaals opdruk unbold wordt. zijn de codes gewoon goed? of zit er een fout in?.. ik troubleshoot al een uurtje hiermee..
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:40:13
 

13/10/2015 10:59:06
Quote Anchor link
Anna, helaas kan een textarea geen html accepteren.
Je kan dus nooit een boldtext in de textarea plaatsen.

Ook is je syntaxt niet correct. Je mist in de html een afsluitend haakje )
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2015 10:59:44
Quote Anchor link
Je eerste accolade staat verkeerd en moet een { zijn. Deze komt na je regel mwt de 'function'.

Verder is een textarea 'plain text' zonder opmaak van de inhoud.
 
Anna Smit

Anna Smit

13/10/2015 11:04:43
Quote Anchor link
Bedankt, ik wil eigenlijk iets maken net als een forum zodat je de schuine woorden krijgt en bold tekst alleen om op de B te drukken van bold en dat gaat dus niet lukken met javascript.. dan moet ik maar even verder puzzelen
 
- SanThe -

- SanThe -

13/10/2015 11:09:47
Quote Anchor link
Die functionaliteit zit in een WYSIWYG editor.
Bijv. http://www.tinymce.com/

Ik weet niet of dat is wat je zoekt.
Gewijzigd op 13/10/2015 11:10:10 door - SanThe -
 

13/10/2015 11:12:01
Quote Anchor link
Anna, kijk een sof je CKeditor CKeditor kan gebruiken.
Dit laat het namelijk wel toe en het mooiste, je hoeft er bijna niets voor te doen.

Dmv de config kan je aangeven welke opties je wel en niet wilt tonen, zo krijg je bijvoorbeeld alleen I, B, U als opties.
Precies wat jij wilt dus!
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/10/2015 11:12:24
Quote Anchor link
Even een duwtje in de goede richting:
http://html5doctor.com/the-contenteditable-attribute/
 

13/10/2015 11:14:46
Quote Anchor link
Leuk dat het kan met HTML5 maar ik denk dat er veel functionaliteit mist omtrent dit soort dingen Maarten.
Het wordt steeds beter maar een volledige WYSIWYG editor kan HTML5 nog niet bieden naar mijn mening.

Wel prijs ik HTML5, maar niet voor een WYSIWYG.
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

13/10/2015 11:21:29
Quote Anchor link
Ooit een WYSIWYG-tutorial opgezocht die gemaakt is met HTML5?
Doet het prima hoor..
 
Anna Smit

Anna Smit

13/10/2015 11:24:05
Quote Anchor link
Hartelijk dank voor jullie help! ik ga alles even bekijken en laat jullie zsm horen of het me gelukt is! :)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

13/10/2015 11:24:40
Quote Anchor link
Ja contenteditable leuk (interessant onderwerp trouwens) maar dan hou je dus HTML over. En kun je dat dan wel veilig in je website plaatsen? Want daarvoor hadden we tot nu toe de bbcodes uitgevonden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/10/2015 11:34:40
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 13/10/2015 11:24:40:
En kun je dat dan wel veilig in je website plaatsen? Want daarvoor hadden we tot nu toe de bbcodes uitgevonden.

Het ligt eraan waar je dat voor wilt gebruiken. Als het publiekelijk is zou ik me vastpinnen op iets van UBB-codes. Maar als het om een afgeschermd administratiepaneel gaat waarbij enkelen er toegang tot hebben zou je wel kunnen overwegen om HTML te kunnen gebruiken (zolang je je redacteuren en schrijvers maar vertrouwd).
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.