eenmalig variabele setten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 15:49:12
Quote Anchor link
Hey mensen,

Ik heb ooit hier iemand een "trucje" zien doen op het forum, alleen ik weet niet meer hoe het werkt.

Stel we hebben een variebel $foo en die is false. Het idee is nu dat je door een foreach loop gaat, en zodra er een match plaatsvindt de variabele $foo op true wordt geset, en daarna niet meer van waarde verandert.

Dus, eerst is $foo false. Dan gaan we loopen. Als er binnen de loop een match is dan is $foo true en verandert niet meer van waarde.

Ik meen dat hier een of ander handigheidje voor was, maar ik weet niet meer hoe.

Iemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 15:46:10
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2014 16:03:27
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$foo
= false;
foreach(..... as $bla)
{

    $foo = ($foo or ($bla == 'Ozzie'));
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:11:17
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie. Ik meen dat het iets anders was. Zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach (blabla) {
  $test = test(); // hier kan dan true of false uitkomen
  $match != $test;
}

?>

Dit werkt dus niet.. maar zo'n soort constructie was het. Als $match dan eenmaal op true geset is, kon ie niet meer false worden.

Het leek dus op zoiets als $match != $test; maar exact weet ik het dus niet meer :(
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2014 16:13:50
Quote Anchor link
Die ken ik niet.
Maar die van mij wordt true als Ozzie is gevonden en blijft dan ook true.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:18:54
Quote Anchor link
Oké, thanks ik zal kijken of ik daar wat mee kan... ik ben sowieso benieuwd/hoop dat iemand die andere nog kent.
 
Wouter J

Wouter J

18/04/2014 16:20:42
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

18/04/2014 16:29:19
Quote Anchor link
"Niet goed gelezen dit zal denk ik niet kloppen."

unset ?
Daarna is de variable niet meer te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function destroy_foo()
{

    global $foo;
    unset($foo);
}


$foo = 'bar';
destroy_foo();
echo $foo;
?>
Gewijzigd op 18/04/2014 16:30:12 door Wouter Van Marrum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/04/2014 16:46:07
Quote Anchor link
Dat klinkt inderdaad als een break, zoals Wouter zegt.

De "truc" is dat je aan break een getal kunt toevoegen voor het aantal loops waaraan je wilt ontsnappen. Daarmee kun je bijvoorbeeld direct een while { foreach { ... } } verlaten.

Voorbeeld van http://stackoverflow.com/questions/588892/can-you-exit-a-loop-in-php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$person
= "Rasmus Lerdorf";
$found = false;

foreach($organization as $oKey=>$department)
{

   foreach($department as $dKey=>$group)
   {

      foreach($group as $gKey=>$employee)
      {

         if ($employee['fullname'] == $person)
         {

            $found = true;
            break 3;
         }
      }
// group
   } // department
} // organization
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:56:48
Quote Anchor link
Thanks, maar dat is allemaal niet wat ik bedoel. Die loop moet gewoon doorgaan, ook als er een match is gevonden. Als de loop helemaal is doorlopen dan wil ik weten of er een match is.

Het was echt iets heel simpels, waardoor $match indien op true gezet, niet meer false kon worden. Maar ja... als jullie het niet weten, dan weet ik het ook niet :-s
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/04/2014 17:03:07
Quote Anchor link
>> Die loop moet gewoon doorgaan, ook als er een match is gevonden. Als de loop helemaal is doorlopen dan wil ik weten of er een match is.

Dan zou je in mijn voorbeeld de break kunnen weghalen: dan werkt het precies zoals je vraagt, alleen duurt het langer.

Maar ik vermoed dat je iets anders zoekt. Kun je een voorbeeld geven?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 20:58:48
Quote Anchor link
Jouw voorbeeld zou inderdaad kunnen ward. Alleen gebruik ik momenteel geen if-statement maar een rechstreekse vergelijking. Ik kan er ook een if-statement van maken, maar dan wordt de code onnodig lang. Ik ga de opmerking van SanThe er wel in verwerken. Komt goed. Dankjulliewel allemaal voor het meedenken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/04/2014 22:40:06
Quote Anchor link
$bool = false;

for ...
$bool |= true/false;

if ($bool)
do iets

???
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 22:44:30
Quote Anchor link
Wat is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$bool
|= true/false;

?>
 
Wouter J

Wouter J

18/04/2014 23:20:38
Quote Anchor link
> Wat is dit?

Iets wat niet werkt als je het test.

Ik weet echt niet wat je zoekt en lees toch vrij veel reacties op dit forum, weet je zeker dat je het goed hebt en je dit echt ergens hebt gelezen?
 
D Vivendi

D Vivendi

18/04/2014 23:21:35
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/04/2014 22:44:30:
Wat is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$bool
|= true/false;

?>



Dat is de Bitwise OR operator.

Het is een beetje gelijk aan `$a += $b;`
Wat eigenlijk dit betekend: $a = $a + $b;

In dit geval hebben we het dan over booleans:
$a |= $b;

Ofwel: $a = $a | $b;

Dus als je dit in een loopje zou doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$a = false;
for($i=0; $i<5; $i++)
{
    $a |= ($i==2 ? true : false );
}


Zeg je dus, $a is altijd false, totdat hij een keer op true wordt ge-set. In dit voorbeeld nadat $i == 2. Elke iteratie na $i = 2 blijft $a dus op true staan.

Demotje: http://codepad.viper-7.com/5uC0WR
Gewijzigd op 18/04/2014 23:22:56 door D Vivendi
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 23:44:04
Quote Anchor link
>> Ik weet echt niet wat je zoekt en lees toch vrij veel reacties op dit forum, weet je zeker dat je het goed hebt en je dit echt ergens hebt gelezen?

Ja, ik weet het zeker :)

Ik denk dat het inderdaad de oplossing van Dos is die ik nu dankzij de uitleg van D Vivendi ook nog eens beter begrijp. Ik ga er even mee stoeien. Thanks! :)

Toevoeging op 18/04/2014 23:59:57:

P.S.

Klopt het ook dat $a geen boolean is, maar 0 of 1?
 
D Vivendi

D Vivendi

19/04/2014 00:07:20
Quote Anchor link
Het is wel een boolean, alleen php print dat als een 0 of 1.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2014 00:10:35
Quote Anchor link
Het lijkt toch echt van niet hoor...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$test
|= true;
var_dump($test);

?>

Dit geeft als resultaat:

int(1)
 
Wouter J

Wouter J

19/04/2014 00:37:25
Quote Anchor link
Bitwise is cijfers, dus het is inderdaad geen boolean meer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2014 00:41:17
Quote Anchor link
Oké. Dan klopt het. Ik initialiseer hem dan ook niet als boolean maar als integer. Dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$match
= 0;
foreach (...) {
  $match |= true/false;
}

?>

Aan het eind van de rit is $match dus een integer van 0 indien geen match, of 1 indien wel een match.

Wel een leuk systeem vind ik. Een leuke "truc" :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.