eenmalig variabele setten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 15:49:12
Quote Anchor link
Hey mensen,

Ik heb ooit hier iemand een "trucje" zien doen op het forum, alleen ik weet niet meer hoe het werkt.

Stel we hebben een variebel $foo en die is false. Het idee is nu dat je door een foreach loop gaat, en zodra er een match plaatsvindt de variabele $foo op true wordt geset, en daarna niet meer van waarde verandert.

Dus, eerst is $foo false. Dan gaan we loopen. Als er binnen de loop een match is dan is $foo true en verandert niet meer van waarde.

Ik meen dat hier een of ander handigheidje voor was, maar ik weet niet meer hoe.

Iemand?
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 18:08:31
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2014 16:03:27
Quote Anchor link
Zoiets?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$foo
= false;
foreach(..... as $bla)
{

    $foo = ($foo or ($bla == 'Ozzie'));
}

?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:11:17
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie. Ik meen dat het iets anders was. Zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
foreach (blabla) {
  $test = test(); // hier kan dan true of false uitkomen
  $match != $test;
}

?>

Dit werkt dus niet.. maar zo'n soort constructie was het. Als $match dan eenmaal op true geset is, kon ie niet meer false worden.

Het leek dus op zoiets als $match != $test; maar exact weet ik het dus niet meer :(
 
- SanThe -

- SanThe -

18/04/2014 16:13:50
Quote Anchor link
Die ken ik niet.
Maar die van mij wordt true als Ozzie is gevonden en blijft dan ook true.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:18:54
Quote Anchor link
Oké, thanks ik zal kijken of ik daar wat mee kan... ik ben sowieso benieuwd/hoop dat iemand die andere nog kent.
 
Wouter J

Wouter J

18/04/2014 16:20:42
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

18/04/2014 16:29:19
Quote Anchor link
"Niet goed gelezen dit zal denk ik niet kloppen."

unset ?
Daarna is de variable niet meer te gebruiken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
function destroy_foo()
{

    global $foo;
    unset($foo);
}


$foo = 'bar';
destroy_foo();
echo $foo;
?>
Gewijzigd op 18/04/2014 16:30:12 door Wouter Van Marrum
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/04/2014 16:46:07
Quote Anchor link
Dat klinkt inderdaad als een break, zoals Wouter zegt.

De "truc" is dat je aan break een getal kunt toevoegen voor het aantal loops waaraan je wilt ontsnappen. Daarmee kun je bijvoorbeeld direct een while { foreach { ... } } verlaten.

Voorbeeld van http://stackoverflow.com/questions/588892/can-you-exit-a-loop-in-php:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
$person
= "Rasmus Lerdorf";
$found = false;

foreach($organization as $oKey=>$department)
{

   foreach($department as $dKey=>$group)
   {

      foreach($group as $gKey=>$employee)
      {

         if ($employee['fullname'] == $person)
         {

            $found = true;
            break 3;
         }
      }
// group
   } // department
} // organization
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 16:56:48
Quote Anchor link
Thanks, maar dat is allemaal niet wat ik bedoel. Die loop moet gewoon doorgaan, ook als er een match is gevonden. Als de loop helemaal is doorlopen dan wil ik weten of er een match is.

Het was echt iets heel simpels, waardoor $match indien op true gezet, niet meer false kon worden. Maar ja... als jullie het niet weten, dan weet ik het ook niet :-s
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

18/04/2014 17:03:07
Quote Anchor link
>> Die loop moet gewoon doorgaan, ook als er een match is gevonden. Als de loop helemaal is doorlopen dan wil ik weten of er een match is.

Dan zou je in mijn voorbeeld de break kunnen weghalen: dan werkt het precies zoals je vraagt, alleen duurt het langer.

Maar ik vermoed dat je iets anders zoekt. Kun je een voorbeeld geven?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 20:58:48
Quote Anchor link
Jouw voorbeeld zou inderdaad kunnen ward. Alleen gebruik ik momenteel geen if-statement maar een rechstreekse vergelijking. Ik kan er ook een if-statement van maken, maar dan wordt de code onnodig lang. Ik ga de opmerking van SanThe er wel in verwerken. Komt goed. Dankjulliewel allemaal voor het meedenken.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

18/04/2014 22:40:06
Quote Anchor link
$bool = false;

for ...
$bool |= true/false;

if ($bool)
do iets

???
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 22:44:30
Quote Anchor link
Wat is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$bool
|= true/false;

?>
 
Wouter J

Wouter J

18/04/2014 23:20:38
Quote Anchor link
> Wat is dit?

Iets wat niet werkt als je het test.

Ik weet echt niet wat je zoekt en lees toch vrij veel reacties op dit forum, weet je zeker dat je het goed hebt en je dit echt ergens hebt gelezen?
 
D Vivendi

D Vivendi

18/04/2014 23:21:35
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 18/04/2014 22:44:30:
Wat is dit?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$bool
|= true/false;

?>



Dat is de Bitwise OR operator.

Het is een beetje gelijk aan `$a += $b;`
Wat eigenlijk dit betekend: $a = $a + $b;

In dit geval hebben we het dan over booleans:
$a |= $b;

Ofwel: $a = $a | $b;

Dus als je dit in een loopje zou doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$a = false;
for($i=0; $i<5; $i++)
{
    $a |= ($i==2 ? true : false );
}


Zeg je dus, $a is altijd false, totdat hij een keer op true wordt ge-set. In dit voorbeeld nadat $i == 2. Elke iteratie na $i = 2 blijft $a dus op true staan.

Demotje: http://codepad.viper-7.com/5uC0WR
Gewijzigd op 18/04/2014 23:22:56 door D Vivendi
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/04/2014 23:44:04
Quote Anchor link
>> Ik weet echt niet wat je zoekt en lees toch vrij veel reacties op dit forum, weet je zeker dat je het goed hebt en je dit echt ergens hebt gelezen?

Ja, ik weet het zeker :)

Ik denk dat het inderdaad de oplossing van Dos is die ik nu dankzij de uitleg van D Vivendi ook nog eens beter begrijp. Ik ga er even mee stoeien. Thanks! :)

Toevoeging op 18/04/2014 23:59:57:

P.S.

Klopt het ook dat $a geen boolean is, maar 0 of 1?
 
D Vivendi

D Vivendi

19/04/2014 00:07:20
Quote Anchor link
Het is wel een boolean, alleen php print dat als een 0 of 1.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2014 00:10:35
Quote Anchor link
Het lijkt toch echt van niet hoor...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$test
|= true;
var_dump($test);

?>

Dit geeft als resultaat:

int(1)
 
Wouter J

Wouter J

19/04/2014 00:37:25
Quote Anchor link
Bitwise is cijfers, dus het is inderdaad geen boolean meer.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/04/2014 00:41:17
Quote Anchor link
Oké. Dan klopt het. Ik initialiseer hem dan ook niet als boolean maar als integer. Dus

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$match
= 0;
foreach (...) {
  $match |= true/false;
}

?>

Aan het eind van de rit is $match dus een integer van 0 indien geen match, of 1 indien wel een match.

Wel een leuk systeem vind ik. Een leuke "truc" :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.