Eenvoudig probleem email

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je hier

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 14:53:38
Quote Anchor link
Het zal wel te stom voor woorden zijn, maar ik kom er niet uit. Onderstaand sendEmail script werkt goed, behalve dat ik de velden telefoonnummer, Straatnaam+Huisnummer en Postcode+Huisnummer niet te zien krijg. Wie kan mij helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
<?php

// Replace this with your own email address
$siteOwnersEmail = '[email protected]';


if($_POST) {

   $fname = trim(stripslashes($_POST['contactFname']));
   $lname = trim(stripslashes($_POST['contactLname']));
   $email = trim(stripslashes($_POST['contactEmail']));
   $tel = trim(stripslashes($_POST['contactTel']));
   $straat = trim(stripslashes($_POST['contactStraat']));
   $postcode = trim(stripslashes($_POST['contactPostcode']));
   $subject = trim(stripslashes($_POST['contactSubject']));
   $contact_message = trim(stripslashes($_POST['contactMessage']));

   // Check First Name
  if (strlen($fname) < 2) {
    $error['fname'] = "Voer uw voornaam in.";
  }

  // Check Last Name
  if (strlen($lname) < 2) {
    $error['lname'] = "Voer uw achternaam in.";
  }

    // Check Postcode
  if (strlen($postcode) ) {
    $error['postcode'] = "Voer uw postcode + woonplaats in.";
  }

   // Check Straat
  if (strlen($straat) ) {
    $error['straat'] = "Voer uw straatnaam + huisnummer in.";
  }

      // Check Tel
       if(preg_match("/^[0-9]{2}-[0-9]{8}$/",$_REQUEST['telnr']) OR preg_match("/^[0-9]{3}-[0-9]{7}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{4}-[0-9]{6}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{10}$/",$_REQUEST['tel']))
        {
  }

  // Check Email
  if (!preg_match('/^[a-z0-9&\'\.\-_\+]+@[a-z0-9\-]+\.([a-z0-9\-]+\.)*+[a-z]{2}/is', $email)) {
    $error['email'] = "Voer een geldig emailadres in.";
  }

  // Check Message
  if (strlen($contact_message) < 15) {
    $error['message'] = "Voer een bericht in, deze moet minimaal 15 tekens bevatten.";
  }

   // Subject
  if ($subject == '') { $subject = "Contact Form Submission"; }

  // Set Name
  $name = $fname . " " . $lname;

   // Set Message
   $message .= "Email from: " . $name . "<br />";
   $message .= "Email address: " . $email . "<br />";
   $message .= "Telefoonnummer: " . $tel . "<br />";
   $message .= "Straatnaam+Huisnummer: " . $straat . "<br />";
   $message .= "Postcode+Huisnummer: " . $postcode . "<br />";
   $message .= "Probleem: <br />";
   $message .= $contact_message;
   $message .= "<br /> ----- <br /> This email was sent from your site's contact form. <br />";

   // Set From: header
   $from =  $name . " <" . $email . ">";

   // Email Headers
  $headers = "From: " . $from . "\r\n";
  $headers .= "Reply-To: ". $email . "\r\n";
   $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
  $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";


   if (!$error) {

      ini_set("sendmail_from", $siteOwnersEmail); // for windows server
      $mail = mail($siteOwnersEmail, $subject, $message, $headers);

    if ($mail) { echo "OK"; }
      else { echo "Iets is fout gegaan. Probeer het opnieuw."; }

  }
# end if - no validation error

  else {

    $response = (isset($error['fname'])) ? $error['fname'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['lname'])) ? $error['lname'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['email'])) ? $error['email'] . "<br /> \n" : null;
    $response .= (isset($error['message'])) ? $error['message'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['postcode'])) ? $error['postcode'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['straat'])) ? $error['straat'] . "<br />" : null;
    $response .= (isset($error['tel'])) ? $error['tel'] . "<br />" : null;

    echo $response;

  }
# end if - there was a validation error

}

?>
Gewijzigd op 16/04/2015 22:18:02 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 13:07:52
 
- wes  -

- wes -

15/04/2015 15:20:18
Quote Anchor link
zet bovenaan je afhandeling eens var_dump($_POST);

wat zie je dan?
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 15:33:38
Quote Anchor link
array(5) { ["contactFname"]=> string(6) "Sander" ["contactLname"]=> string(6) "Sander" ["contactEmail"]=> string(16) "[email protected]" ["contactSubject"]=> string(9) "undefined" ["contactMessage"]=> string(38) "fdsfdsjgnhfadkjan jfa gflg mkf m lfka" } OK
Gewijzigd op 15/04/2015 15:34:22 door Sander Zijnstra
 
Jeffrey van Rossum

Jeffrey van Rossum

15/04/2015 15:53:00
Quote Anchor link
Het zou ook fijn zijn om even de HTML van je formulier te kunnen inzien :)

Wat ik ook niet direct snap is waarom je $_REQUEST voor het telefoonnummer gebruikt en niet gewoon $_POST. Daarnaast gebruik je in die request de ene keer 'tel' en de andere 'telnr'.
Gewijzigd op 15/04/2015 15:55:38 door Jeffrey van Rossum
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

15/04/2015 17:29:20
Quote Anchor link
Dat weet ik ook niet, haha, zo goed is mijn kennis van php dus... copy/paste

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<form name="contactForm" id="contactForm" method="post" action="">

           <fieldset>

                 <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactFname">Voornaam <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactFname" type="text" id="contactFname" placeholder="Voornaam" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactLname">Achternaam <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactLname" type="text" id="contactLname" placeholder="Achternaam" value="" />
                   </div>

                 </div>

                                  <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactStraat">Straat+Huisnummer <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactStraat" type="text" id="contactStraat" placeholder="Straat+Huisnummer" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactPostcode">Postcode+Woonplaats <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactPostcode" type="text" id="contactPostcode" placeholder="Postcode+Woonplaats" value="" />
                   </div>

                 </div>

                 <div class="row">

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactEmail">Email <span class="required">*</span></label>
                 <input name="contactEmail" type="text" id="contactEmail" placeholder="Email" value="" />
                   </div>

                   <div class="six columns mob-whole">
                     <label for="contactTel">Telefoonnummer</label>
                 <input name="contactTel" type="text" id="contactTel" placeholder="Telefoonnummer"  value="" />
                   </div>

                 </div>

                 <div class="row">

                   <div class="twelve columns">
                      <label  for="contactMessage">Bericht <span class="required">*</span></label>
                      <textarea name="contactMessage"  id="contactMessage" placeholder="Uw bericht" rows="10" cols="50" ></textarea>
                   </div>

                 </div>

                 <div>
                    <button class="submit full-width">Verstuur</button>
                    <div id="image-loader">
                       <img src="images/loader.gif" alt="" />
                    </div>
                 </div>

           </fieldset>

         </form>

- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 16/04/2015 22:17:27 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

16/04/2015 01:45:18
Quote Anchor link
stripslashes() zou je niet nodig moeten hebben.
Tenzij je op de een of andere manier magic-quotes hebt weten in te schakelen.


if(preg_match("/^[0-9]{2}-[0-9]{8}$/",$_REQUEST['telnr']) OR preg_match("/^[0-9]{3}-[0-9]{7}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{4}-[0-9]{6}$/",$_REQUEST['tel']) OR preg_match("/^[0-9]{10}$/",$_REQUEST['tel']))


Kennelijk bestaat een telefoonnummer altijd uit 10 cijfers met mogelijk ergens een - erin?
Maar +316123456 is ook een telefoonnummer?
Nog afgezien van buitenlandse nummers...

Maar je dwingt weer niet af dat het eerste cijfer een 0 is....


!preg_match('/^[a-z0-9&\'\.\-_\+]+@[a-z0-9\-]+\.([a-z0-9\-]+\.)*+[a-z]{2}/is',

Zo'n regex is nooit uitputtend. Gelukkig mis aan het einde nog (onbedoeld?) een $ zodat de laatste 2 tekens niet per se letters zijn. (zodat naast .nl en .be ook .com, .info en .vlaanderen geaccepteerd worden)

handiger is echter om gewoon met de ingebouwde filters te werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 
 if(!filter_input(INPUT_POST, 'contactEmail', FILTER_VALIDATE_EMAIL){

    $error['email'] = "Voer een geldig emailadres in.";
  }

?>
 
Sander Zijnstra

Sander Zijnstra

16/04/2015 22:14:28
Quote Anchor link
Dank voor jullie hulp! Het probleem zat hem echter in het feit dat er nog javascript bestand tussen zat waar de nodige toevoegingen in gemaakt moesten worden.
 
Ivo P

Ivo P

17/04/2015 09:55:44
Quote Anchor link
je weet dat je script misbruikt kan worden om spam te versturen aan willekeurige ontvangers?

Jij zet userinput in subject en in het formveld.

Als iemand een newline in zijn voornaam zet, kan hij daarna zelf wat headers toevoegen en dus ook een 1000tal ontvangers.
En na nog 2 newlines zet hij zijn eigen inhoud van de mail.

Zelfde kan hij ook doen door in subject met newlines te spelen.

Controleer uitgebreid of dergelijke velden bevatten wat jij verwacht. En ook niet meer dan dat.
En vooral dat er in de velden als naam, subject en emailadres geen enters staan.

Om voor nog meer zekerheid te gaan, is het ook niet onhandig om een mailclass als phpmailer of swiftmailer te gebruiken. Dergelijke scripts filteren zelf ook op rariteiten in velden als emailadressen en subject.

En bedenk ook dat niet alleen jij betrokken bent bij een lek maiform, maar ook de duizenden ontvangers van spam via jouw site.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.