Email komt als HTML-Broncode te staan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  Flos

Peter Flos

26/11/2014 22:40:34
Quote Anchor link
Goed, ik gebruik het script van SanThe al een tijd, en ziet er als volgt uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$to
= '[email protected]';
$subject = "[Contactformulier] Contactformulier voorbeeld.nl";
$message = "
<html>
<head>
<title>Contactformulier</title>
</head>
<body>
<p>Beste,<br>Het contactformulier op de website http://www.voorbeeld.nl is ingevuld. <br>Hierbij horen de volgende gegevens:<br></p>
Naam: "
.htmlspecialchars(nl2br($_POST['Naam']))."<br>
Email: "
.htmlspecialchars(nl2br($_POST['Email']))."<br>
Onderwerp: "
.htmlspecialchars(nl2br($_POST['Onderwerp']))."<br>
Bericht: "
.htmlspecialchars(nl2br($_POST['Bericht']))."<br>
</body>
</html>
"
;
$website_naam = 'Voorbeeld.nl';
$eigen_emailadres = '[email protected]';
$error_emailadres = '[email protected]';
$naam_verzender = '[email protected]';
$email_verzender = '[email protected]';
$bcc_emailadres = '[email protected]';
// HTML mail? True/False
$html = true;
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . "\r\n" : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';
mail($to,$subject,$message,$headers);
?>


Nu zit ik met een probleem. Op mijn Hotmail account krijg ik de email netjes binnen met opmaak. Op Smartermail krijg ik de email binnen als Plain HTML, zoals het in het script staat. Door een oplettende klant ben ik dat gaan testen en inderdaad: Op Smartermail komt de email binnen als plain HTML. Waar ligt de fout betreffende de HTML? (Dat de emailadressen overal naar voorbeeld.nl gaan is in dit geval logisch, omdat dit de email is die naar ons(beheerders) gaan)

$html staat op true, dus ik heb geen idee wat ik verkeerd doe.

Een andere oorzaak is de instelling, maar ik heb niks aan de instellingen veranderd en andere emails krijg ik wel met opmaak binnen.

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:01:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/11/2014 22:48:42
Quote Anchor link
Een goede tip: maak je HTML-page eens valid met een geldige doctype.
 
Peter  Flos

Peter Flos

26/11/2014 23:10:31
Quote Anchor link
Gedaan, maar maakt helaas geen enkel verschil...
 
- SanThe -

- SanThe -

27/11/2014 01:05:06
Quote Anchor link
Echo $message in een lege php pagina en zie wat W3C-validator er van vindt.
 
Peter  Flos

Peter Flos

27/11/2014 07:50:03
Quote Anchor link
Dan krijg ik het volgende:

This document was successfully checked as HTML5!
Result: Passed, 2 warning(s)

Notes and Potential Issues
Info Using experimental feature: HTML5 Conformance Checker.

The validator checked your document with an experimental feature: HTML5 Conformance Checker. This feature has been made available for your convenience, but be aware that it may be unreliable, or not perfectly up to date with the latest development of some cutting-edge technologies. If you find any issues with this feature, please report them. Thank you.

Info Using Direct Input mode: UTF-8 character encoding assumed

Unlike the “by URI” and “by File Upload” modes, the “Direct Input” mode of the validator provides validated content in the form of characters pasted or typed in the validator's form field. This will automatically make the data UTF-8, and therefore the validator does not need to determine the character encoding of your document, and will ignore any charset information specified.

If you notice a discrepancy in detected character encoding between the “Direct Input” mode and other validator modes, this is likely to be the reason. It is neither a bug in the validator, nor in your document.

Congratulations

The uploaded document was successfully checked as HTML5. This means that the resource in question identified itself as "HTML5" and that we successfully performed a formal validation of it. The parser implementations we used for this check are based on validator.nu (HTML5).

Eerst stond er het deel van de Doctype, na het toevoegen 2 waarschuwingen.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/11/2014 13:03:21
Quote Anchor link
Waarom geen kant en klare class gebruiken, als phpmailer of swiftmailer?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.