email wordt niet ontvangen op outlook.com

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 15:12:30
Quote Anchor link
Goedemiddag,

Sinds vrij kort heb ik een server gehuurd bij strato om een beetje te klooien en omdat dat net zo duur is als drie verschillende hostingpakketen bij een ander.

Eigenlijk lijkt alles wel zon beetje te werken zoals ik zou willen op 1 ding na.

Ik doe elke week een mailing via een zelf geschreven scriptje en dat werkte op een andere server altijd prima. Nu op die van strato komen de mailtjes ook gewoon aan tenzij je een @outlook, @live of hotmail adres hebt.

Weten jullie hoe dit komt?
Is microsoft veel strenger met dns instelligen (SPF)?

Graag hoor ik van iemand hoe dit kan of waar ik kan gaan zoeken, helaas biedt strato niet zo veel opties wat betreft dns instellingen. Maar de domeinen kan ik altijd nog verhuizen naar een ander waar ze wel in te stellen zijn.

Vast bedankt.

Groeten,

Gijs
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 05:02:51
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2014 15:20:08
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 19:13:58
Quote Anchor link
Denk dat ik mijn headers idd iets netter had kunnen opstellen. Maar dat had ik op de andere server ook niet gedaan. en daar werkte het wel. Ik vermoed dat het probleem ergens anders ligt. Voor de zekerheid even getest en ze komen nog steeds niet aan op outlook, op andere mailadressen wel.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2014 19:23:06
Quote Anchor link
Laat de headers eens zien.
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 19:58:12
Quote Anchor link
Ze zijn nu zoals jij ze hebt opgesteld. Maar dan met mijn eigen mailadres.

Het probleem doet zich ook alleen voor bij microsoft diensten en sinds ik ben verhuisd naar een andere hosting omgeving. Op andere mailadressen komt de mail prima binnen.
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2014 22:39:45
Quote Anchor link
- SanThe - op 13/09/2014 19:23:06:
Laat de headers eens zien.
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 22:50:47
Quote Anchor link
// To send HTML mail, the Content-type header must be set


// Geef GELDIGE adressen op
// Een korte benaming voor jouw website
$website_naam = 'naam';
// Jouw eigen geldige emailadres
$eigen_emailadres = '[email protected]';
// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = '[email protected]';
// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'naam';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = '[email protected]';
// Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
$bcc_emailadres = 'geldig_emailadres@geldig_domein.nl';
// HTML mail? True/False
$html = true;

// De headers samenstellen
$headers = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . "\r\n";
$headers .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . "\r\n" : '';
$headers .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2014 23:24:45
Quote Anchor link
Ik zie [email protected] en is de server dan ook domein.nl?
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

13/09/2014 23:50:19
Quote Anchor link
heb de domein naam even veranderd naar domein.nl. maar dit is dus het adres wat ik normaal gebruik om te mailen
 
- SanThe -

- SanThe -

13/09/2014 23:57:43
Quote Anchor link
Maar is dat domein hetzelfde domein als van de server waarvan gemaild wordt?
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

14/09/2014 00:08:38
Quote Anchor link
jep, maar als die headers op een andere server altijd hebben gewerkt dan zouden ze dat nu ook nog moeten blijven doen toch(?)
Gewijzigd op 14/09/2014 00:09:24 door Gijs Jansen
 
- SanThe -

- SanThe -

14/09/2014 00:33:51
Quote Anchor link
Is het SPF record goed ingesteld en is de server DNS correct, dus ook goed werkende resolved DNS?
 
Willem vp

Willem vp

14/09/2014 01:28:21
Quote Anchor link
> is de server DNS correct, dus ook goed werkende resolved DNS?

Let met name op de reverse DNS. De meeste servers doen eerst een reverse lookup op het IP-adres om de hostname te achterhalen. Als daar geen hostname wordt gevonden, kan dat al een reden zijn om mail te weigeren. Vervolgens volgt er een forward lookup op de gevonden hostname. Als daarop een ander IP-adres terugkomt, kun je het helemaal wel schudden.
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

15/09/2014 14:23:47
Quote Anchor link
spf heb ik niet ingesteld. kan niet bij strato. Maar had ik bij mijn vorige hosting omgeving ook niet.

wat betreft de reverse dns week ik niet of dit goed is. Strato heeft dit al zelf ingevuld als iets wat hierop lijkt: h346336236.stratoserver.net

Weet ook niet wat ik hier (reverse dns) zou moeten invullen.

In mijn /etc/hostname file van ubuntu staat iig het zelfde domein (h346336236.stratoserver.net)
 
Willem vp

Willem vp

16/09/2014 08:45:12
Quote Anchor link
> spf heb ik niet ingesteld. kan niet bij strato.

Als ik op hun site kijk, krijg ik de indruk dat dat met elk hosting-pakket zou moeten kunnen.
Dat je het bij je vorige hosting niet had, zegt op zich niets. Het zou kunnen dat Strato (of je vorige hoster) zelf al een SPF-record voor je heeft aangemaakt.

Wat betreft de reverse DNS: het gaat hier over de reverse DNS van de (mail)server die de mail daadwerkelijk aanbiedt bij outlook.com; dat hoeft dus niet per se je eigen server te zijn (sterker nog: meestal zal dat ook niet het geval zijn). Als je de mail verstuurt via smtp.stratoserver.net hoef je je op dat punt geen zorgen te maken, want volgens mij is dat wel goed geconfigureerd.
 
Gijs Jansen

Gijs Jansen

16/09/2014 14:32:00
Quote Anchor link
Strato heeft de rare eigenschap om juist bij dedicated servers de dns mogelijkheden te beperken.
Via mxtoolbox.com blijkt dat ik geen spf heb, dat had ik op de vorige server ook niet.

Na wat moeizaam email contact lijkt het er op dat outlook mijn ip had geblokkeerd. Wellicht dat een voorganger die het ip adres gebruikte viagra wilde verkopen ofzo. Echt transparant is outlook er iig niet over. De blokkade is nu ten dele gedeblokkeerd (wat dat dan ook precies mag inhouden).

over een paar dagen gaat er weer een mailing uit dus zal dan zien of dta iets helpt
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.