Encrypten en Decrypten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerjan Bakker

Gerjan Bakker

19/11/2014 13:47:58
Quote Anchor link
Hallo, ik ben Gerjan en ik zit in 5 havo.
ik heb een examen voor informatica en moet een site maken.
op deze site moet een encrypteren en decrypteren tool staan dus dat je kan encrypteren en decrypteren.
ik heb van mij leraar en functies gekregen maar weet bij god niet wat ik moet doen.
Ontvange code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
public function encrypt($tekst, $geheime_sleutel) {
            $iv_size = mcrypt_get_iv_size(MCRYPT_BLOWFISH, MCRYPT_MODE_ECB);
            $iv = mcrypt_create_iv($iv_size, MCRYPT_RAND);
            $encrypted_string = mcrypt_encrypt(MCRYPT_BLOWFISH, $geheime_sleutel,         utf8_encode($tekst), MCRYPT_MODE_ECB, $iv);
            return base64_encode($encrypted_string
            }
    
         public function decrypt($tekst, $geheime_sleutel) {
            $iv_size = mcrypt_get_iv_size(MCRYPT_BLOWFISH, MCRYPT_MODE_ECB);
            $iv = mcrypt_create_iv($iv_size, MCRYPT_RAND);
            $decrypted_string = mcrypt_decrypt(MCRYPT_BLOWFISH, $geheime_sleutel,         base64_decode($tekst), MCRYPT_MODE_ECB, $iv);
            return trim($decrypted_string, "\0");
        }






Dit is alles wat ik heb gekregen. kan iemand mij helpen met het maken van een encrypt en decrypt tool in mijn php website ! ? ik ben een beginner en snap er geen zak van.

alvast bedankt.
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/11/2014 15:18:40 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:59:51
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2014 14:28:37
Quote Anchor link
En je weet wel wat van HTML af? Heb je ooit geprobeerd een stukje PHP tussen je HTML te schrijven?

Heb je al een pagina gemaakt in HTML?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2014 15:19:26
Quote Anchor link
Gerjan Bakker op 19/11/2014 13:47:58:
Dit is alles wat ik heb gekregen. kan iemand mij helpen met het maken van een encrypt en decrypt tool in mijn php website ! ? ik ben een beginner en snap er geen zak van.

alvast bedankt.

Dan zou ik eerst maar eens hier beginnen:
http://phptuts.nl/view/39/ Ik neem aan dat je al wel bekend bent met HTML?
Gewijzigd op 19/11/2014 15:19:51 door - Ariën -
 
Gerjan Bakker

Gerjan Bakker

19/11/2014 21:43:59
Quote Anchor link
Ja ik ben wel bekend met html.
ik weet daar aardig wat van af.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2014 22:11:49
Quote Anchor link
Dan raad ik aan om eens met de basis van PHP te beginnen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/11/2014 00:17:39
Quote Anchor link
Oke, wat is je plan van aanpak? WAT wil je gaan encrypten / decrypten?

Passwords?

Wil je een login systeem maken? of wil je een tool maken waarin je woorden / zinnen kun encrypten?
 
Gerjan Bakker

Gerjan Bakker

20/11/2014 23:39:47
Quote Anchor link
Het plan is om een encrypt en decrypt tool te maken met een beveiligings sleutel.

Je moet text kunnen encrypten en dat dus met een beveilegings code beveiligen. dan moet iemand anders de rare text weer decrypten met dezelfde sleutel. dit moet allemaal in een handige tool.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 23:53:25
Quote Anchor link
Om je op weg te helpen. Maak een formulier in HTML om een text in te laten vullen, en een geheime sleutel, en laat daar dan de encrypted string uit rammelen ;-)
 
Jan R

Jan R

21/11/2014 08:03:27
Quote Anchor link
Ik snap iets niet.
Je krijgt opdracht van de leraar en je weet absoluut niet wat en hoe????
Ik heb het idee dat het huiswerk hier gemaakt zal worden. Er zal zeker wel iemand willen helpen maar starten moet je zeker zelf doen. Als je het nu niet snapt in je cursus hoe kan je het begrijpen als het verder gaat?

Uw medeleerlingen snappen deze het?

Jan
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

21/11/2014 08:44:41
Quote Anchor link
- Aar - op 20/11/2014 23:53:25:
Om je op weg te helpen. Maak een formulier in HTML om een text in te laten vullen, en een geheime sleutel, en laat daar dan de encrypted string uit rammelen ;-)


Precies, ga alvast beginnen met een simpele layout en een pagina waar een formulier in komt.

Misschien een aardig idee als de gebruikers hun sleutel kunnen downloaden in een text bestand of kunnen emailen vanaf je website? Om er wat meer 'smoel' aan te geven..

Ten aanzien van die functies:
Laat die woorden public maar weg.

Begin met lezen van de Beginnershandleiding PHP

En let met name even op hoofstuk 7.
Gewijzigd op 21/11/2014 09:03:02 door Frank Nietbelangrijk
 
Gerjan Bakker

Gerjan Bakker

21/11/2014 11:04:27
Quote Anchor link
Dank jullie wel, ik heb het bijna voor elkaar en het gaat lukken !!
dank jullie wel voor de hulp !!!

Mvg gerjan
 
Chris PHP

Chris PHP

21/11/2014 11:12:42
Quote Anchor link
Wel een tip, Hash je geheime sleutel sla deze niet in plain text op en/of in plain text uitwisselen in je code
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.