Ervoor zorgen dat het script een willekeurig nummer voor mij uitkiest

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Brayn Silva

Brayn Silva

20/01/2015 11:40:28
Quote Anchor link
Ik heb een hele simpele PHP code waarmee ik ervoor wil zorgen dat het uit zich zelf een getal pakt i.p.v dat ik het zelf invul, een soort dubbelsteen dus eigenlijk.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
        // Variabelen
        $aantal = 11;
        
        if($aantal <=5)
        {

            echo "Ja! Heel erg.";
        }

        elseif ($aantal < 10)
        {

            echo "Meh, het is lastig.";
        }

        else
        {
            echo "Nee, toch niet.";
        }

    ?>


Hoe doe ik dat? Zoals u ziet heb ik er zelf voor gekozen dat $aantal 11 is en daardoor "Nee, toch niet" krijg. Ik wil ervoor zorgen dat het zelf een nummer kiest tussen bijvoorbeeld 1-20
Gewijzigd op 20/01/2015 11:44:03 door Brayn Silva
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:26:51
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2015 11:44:14
Quote Anchor link
Niet zo heel moeilijk te vinden ;-)
Kijk eens naar mt_rand()
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/01/2015 11:50:14
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
/**
 * int mt_rand ( int $min , int $max )
 *
 * @link http://php.net/mt_rand
 */

echo mt_rand(1, 20);
?>

Let er bij dobbelen met 2 dobbelstenen op dat sommige uitkomsten veel vaker voorkomen... De kans op bijvoorbeeld de uitkomst 7 is veel groter dan de kans op de uitkomst 2.
Gewijzigd op 20/01/2015 11:53:12 door Ward van der Put
 
Brayn Silva

Brayn Silva

20/01/2015 11:55:18
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle hulp, dacht niet dat het zo iets simpels kon zijn.

Hoe ik het heb toegepast:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
        // Variabelen
        $aantal = mt_rand(0, 15);
        
        if($aantal <=5)
        {

            echo "Ja! Heel erg.";
        }

        elseif ($aantal < 10)
        {

            echo "Meh, het is lastig.";
        }

        else
        {
            echo "Nee, toch niet.";
        }

    ?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.