Excel: heeft iemand betaald in een maand? En zo ja: hoeveel?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Eddy E

Eddy E

26/08/2015 22:18:55
Quote Anchor link
Ik heb in een leden-administratie van een koor waar ik op zit deze informatie (gefingeerd):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
31-1-2015    C      4,50     NL31 RABO 0001    Arie    Contributie
31-1-2015    C      4,50     NL31 RABO 0002    Bert    Contributie
1-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0003    Corne    Contributie
1-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0004    Dirk    Contributie
1-2-2015    C      4,50     NL31 RABO 0005    Eveline    Contributie
1-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0006    Floris    Contributie
1-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0007    Gerard    Contributie
2-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0008    Henk    Contributie
2-2-2015    C      4,50     NL31 RABO 0009    Iper    Contributie
2-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0010    Jan    Contributie
2-2-2015    C      9,00     NL31 RABO 0011    Klaas    Contributie
2-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0012    Leenderd    Contributie
5-2-2015    C      4,50     NL31 RABO 0013    Manon    Contributie
9-2-2015    D      35,50     NL31 RABO 0014    Arie    Declaraties
11-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0015    Nico    Contributie
11-2-2015    C      5,50     NL31 RABO 0016    Obed    Contributie
12-2-2015    D      38,30     NL31 RABO 0017    Arie    Kosten website
15-2-2015    C      15,00     NL31 RABO 0018    Arie    CD-verkoop
16-2-2015    D      19,49     NL31 RABO 0019    Arie    Declaraties
15-2-2015    C      15,00     NL31 RABO 0020    Arie    CD-verkoop


Maar dan vanaf 1-1-2015 tot aan nu toe (zo'n 500 rijen).
Nu wil geautomatiseerd, op basis van het rekeningnummer (allen IBAN) weten of het rekeningnummer heeft betaald, per maand.

Dus dat ik (liefst ook automatisch, op basis van werkblad "Betaalrekening") een lijst met unieke rekeningnummers krijgt waar kolom F (de soort) = "contributie".
Ik heb 12 kolommen (1 per maand) per rekeningnummer.

Wat moet er in de kruistabel maand/rekeningnummer komen te staan?
Ik ben al bezig geweest met VERT.ZOEKEN(), maar eigenlijk zoek ik gewoon een meerlaagse ALS, maar die wel aan alle voorwaarden voldoet.
En zo ja: wat was het dan per maand?

Iemand dé tip?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 22:44:34
 
Jan R

Jan R

27/08/2015 07:59:30
Quote Anchor link
Eddy,

Je spreekt enerzijds over programmeren en anderzijds over kruistabel. 2 verschillende zaken.

Als ik je goed begrijp kan dit gewoon met een DRAAI tabel in excel.
Selecteer de gegevens
Ga naar tab invoegen en kies draaitabel
Sleep veld c/d naar rapportfilter
sleep de naam naar rijlabels
sleep bedrag naar waarden.
Kies in het rapportfilter voor enkel C
Mijn resultaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Rijlabels    Som van bedrag
Arie     34.50
Bert     4.50
Corne     5.50
Dirk     5.50
Eveline     4.50
Floris     5.50
Gerard     5.50
Henk     5.50
Iper     4.50
JanC     5.50
Klaas     9.00
Leenderd     5.50
Manon     4.50
Nico     5.50
Obed     5.50
Eindtotaal     111.00


Jan

Toevoeging op 27/08/2015 08:00:18:

Voor vernieuwen kan je gewoon rechtsklikken in de draaitabel en kiezen voor 'vernieuwen'
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/08/2015 10:01:54
Quote Anchor link
@Jan: dan mist nog het overzicht per maand. Je hebt nu alleen totalen. En daarbij houd je volgens mij geen rekening met kolom F.
Ben het wel met je eens dat een draaitabel een prima manier zou zijn om het inzichtelijk te maken, maar dan zul je 1 of meer extra kolommen moeten toevoegen (bv. maand)
 
Ivo P

Ivo P

27/08/2015 13:16:25
Quote Anchor link
in de vraag heb je het over rekeningnummers, maar wat als iemand vanaf verschillende bankrekeningen betaalt?

Op naam of ledennnummer is handiger.
 
Eddy E

Eddy E

27/08/2015 18:53:36
Quote Anchor link
Lidnummer komt er inderdaad aan, die ga ik uit de omschrijving halen.
Maar het woord "Draaitabel" was eigenlijk al dé stap in dé juiste richting om verder te gaan.

Dank.

Eigenlijk is het in SQL simpeler:
SELECT SUM(bedrag), rekeningnummer, naam, etc
FROM BLAD:A1-F9999
WHERE rekeningnummer = @rekeningnummer
AND MONTH(@kolom_titel) = MONTH(datum)

Maar goed, Excel is toch handiger omdat het gelijk werkt voor een volgende en ik geen systeem hoef te maken ;)
 
Eddy E

Eddy E

29/08/2015 11:34:47
Quote Anchor link
Allen hartelijk dank voor het meedenken.
Na een uurtje uitproberen met de draaitabel komt er dit uit: helemaal super dus!

Afbeelding
free image hosting

Ik voer dus bar weinig handmatig in: gewoon een .csv van de Rabobank importeren, 1x iets vervangen (. door komma) en even aangeven wat voor categorie betaling het is (in dit geval: allen contributie) en klaar.
Helemaal top!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.