exec() wordt vroegtijdig afgekapt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:03:44
Quote Anchor link
Hoi! In een PHP-scriptje maak ik gebruik van de exec() functie om een .exe te runnen. Ik heb alleen het probleem dat wanneer ik dit scriptje uitvoer, de .exe vroegtijdig afgekapt lijkt te worden. De time limits van zowel mijn server (IIS) en PHP zijn allebei ruim voldoende.

Afbeelding

Via het CMD venster kan ik hem wel volledig laten uitvoeren, zoals je in het bovenstaande plaatje ziet. Tussen de eerste string "www....cles" en de "message sent" zit ongeveer 1 seconde tijd, die PHP niet meepakt. Het result is ook een raar getal (geheugenadres?), terwijl deze normaal 0 of 1 is.

Mijn PHP code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
    
    $result
= 1;
    if(isset($_GET)) {
        //$address = $_GET["address"];
        //unset($_GET["address"]);

        
        $directory = 'C:\inetpub\wwwroot\msmqfak\MQSend.exe';
        $command = escapeshellcmd($directory .' '. $_GET["to"] .' "'. $_GET["title"] .'" '. $_GET["body"]);
        
        $answer = exec($command, $output, $result);
    }

    
    echo '<b>Command: </b>'.$directory .' '. $_GET["to"] .' "'. $_GET["title"] .'" '. $_GET["body"].'<br />'; // Negeer deze even ;)
    echo '<b>Output: </b><br />';
    print_r($output);
    echo '<br />';
    echo '<b>Result: </b>'.$result.'<br />';
    echo '<b>Answer: </b>'.$answer;
    
?>


Hebben jullie een idee? Ik heb op verschillende websites meerdere mogelijkheden langs zien komen, maar daarmee heb ik het niet op kunnen lossen.

Nadere info:
Ik heb laatst als projectje een W2008 R2 server opgezet waar een website (met IIS) op draait. Op deze en een andere server in het active directory domain draait de Microsoft Message Queue. De .exe die ik aanroep genereert een SOAP bericht die hem naar het juiste adres doorstuurt.
Gewijzigd op 28/11/2015 00:05:55 door Matthijs zn Achternaam
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:55:04
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:12:17
Quote Anchor link
Klinkt vooral alsof je je commando niet mag uitvoeren vanuit PHP, wat een afwijkende returnvalue kan opleveren. Helaas zijn returnvalues niet gestandaardiseerd, dus je kan er ook niet echt op zoeken.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:14:42
Quote Anchor link
Het .exe programma gaat gelukkig zelf na of er genoeg permissies zijn om het bericht te verzenden. Deze heb ik er eerder uitgewerkt, dus als het goed is zou dit geen probleem meer moeten zijn.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:22:24
Quote Anchor link
Maar is dat ook zo vanuit je webserver gebruiker? Dat is het belangrijkste.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 00:26:56
Quote Anchor link
Wanneer ik het uitvoer via de browser (webserver gebruiker) en ik heb niet genoeg permissies geeft de output iets zoals "insufficient permissions to send message" weer. Inmiddels heb ik die veranderd en zegt hij dat niet meer, dus ik hoop dat dat wel het geval is.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

28/11/2015 00:44:11
Quote Anchor link
Ik kan ook niet zeggen dat ik ervaring heb met IIS icm PHP, maar het voelt toch aan alsof het een probleem is met permissies, ik zou even moeten nazoeken hoe commando's onder Windows gedraaid worden binnen exec(), maar onder Linux wordt er eerst een shell omheen gestart, waar je uiteraard ook rechten voor moet hebben.

Toevoeging op 28/11/2015 00:44:40:

Je zou ook een poging kunnen doen mbv popen(), misschien kun je daar wat duidelijkere output van krijgen.
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

28/11/2015 01:33:06
Quote Anchor link
Ik zal morgen meer onderzoek gaan doen naar de permissies en popen, bedankt voor je reacties!
 
Matthijs zn Achternaam

Matthijs zn Achternaam

01/12/2015 01:21:12
Quote Anchor link
Na wat meer onderzoek en tekort aan documentatie vanaf de kant van Microsoft heb ik besloten om het anders aan te pakken. De IIS webserver maakt gebruik van een IUSR account. Deze heeft __ergens__ te weinig permissies (zoals je zei). Gezien mijn tekort aan ervaring met Active Directory, de diepte die dit onderwerp in korte tijd induikt en mijn tekort aan tijd doe ik het anders.

Ik ga nu gebruik maken van de Microsoft TaskScheduler, die kan de berichten vanuit een map pollen en versturen als normale gebruiker.

Bedankt voor de hulp!
Gewijzigd op 01/12/2015 01:21:50 door Matthijs zn Achternaam
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.