Extern PHP-script uit PHP/HTML-pagina halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Front end developer binnen de consultancy

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »
Rob Hordijk

Rob Hordijk

27/04/2015 22:20:27
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben niet erg vertrouwd met PHP. Mijn vraag is: hoe maak ik van een PHP-bestand op een PHP/HTML-pagina een werkende externe PHP-file die data doorstuurt naar een mailbox? Dat is minder makkelijk dan het lijkt. Ik heb me een ongeluk gezocht op het web om hierop een antwoord te vinden, maar het resultaat is een blanco pagina met de naam van het PHP-bestand in de URL en geen doorgestuurde info. Ik geef hieronder de code van het niet-werkende bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
    if ($_POST["submit"]) {
        $name = $_POST['name'];
        $email = $_POST['email'];
        $message = $_POST['message'];
        $human = intval($_POST['human']);
        $from = 'Demo Contact Form';
        $to = 'jenaam.nl';
        $subject = 'Message from Contact Demo ';
        
        $body ="From: $name\n E-Mail: $email\n Message:\n $message";

        // Check if name has been entered
        if (!$_POST['name']) {
            $errName = 'Please enter your name';
        }

        
        // Check if email has been entered and is valid
        if (!$_POST['email'] || !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
            $errEmail = 'Please enter a valid email address';
        }

        
        //Check if message has been entered
        if (!$_POST['message']) {
            $errMessage = 'Please enter your message';
        }

        //Check if simple anti-bot test is correct
        if ($human !== 5) {
            $errHuman = 'Your anti-spam is incorrect';
        }


// If there are no errors, send the email
if (!$errName && !$errEmail && !$errMessage && !$errHuman) {
    if (mail ($to, $subject, $body, $from)) {
        $result='<div class="alert alert-success">Thank You! I will be in touch</div>';
    }
else {
        $result='<div class="alert alert-danger">Sorry there was an error sending your message. Please try again later.</div>';
    }
}
    }

?>



Jenaam.nl heb ik vervangen door mijn eigen mailadres. Zou erg blij zijn als iemand mij kan helpen. Vast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 10:39:34
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 22:42:33
Quote Anchor link
Zet bovenaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
?>


Zie je dan foutmeldingen?
 
- SanThe -

- SanThe -

27/04/2015 22:53:04
Quote Anchor link
Rob Hordijk op 27/04/2015 22:20:27:
maar het resultaat is een blanco pagina


Het script heeft ook geen enkele uitvoer naar het scherm zo te zien.
 

27/04/2015 22:53:35
Quote Anchor link
Verander if($_POST['submit']){ door if(isset($_POST['submit'])){ of beter: if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){

En het isook verstandig een else toe te voegen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2015 23:03:43
Quote Anchor link
Doe ook wat met je $result. Deze laat je niet met een 'echo' op het scherm zien.
Gewijzigd op 27/04/2015 23:03:54 door - Ariën -
 

27/04/2015 23:06:57
Quote Anchor link
Wellicht helpt het om even de volledige pagina (tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
en [/code ] tags)te plaatsen.
Dan kunnen we zicht krijgen van wat er allemaal op de pagina gebeurt
Gewijzigd op 27/04/2015 23:09:28 door
 
Ivo P

Ivo P

28/04/2015 04:48:57
Quote Anchor link
De from-header lijkt me niet te kloppen

Laat $from eens weg uit mail()
 
Rob Hordijk

Rob Hordijk

28/04/2015 19:55:09
Quote Anchor link
Dank voor jullie snelle reacties en sorry voor mijn late antwoord, maar ik moest de deur uit. Aar: heb jouw stukje code bovenaan gezet en krijg dan de volgende melding:

Notice: Undefined index: email in /sites/robhordijk.nu/www/bootstrapbay_cf/mailer4.php on line 7 Notice: Undefined index: email in /sites/robhordijk.nu/www/bootstrapbay_cf/mailer4.php on line 22 Notice: Undefined variable: errName in /sites/robhordijk.nu/www/bootstrapbay_cf/mailer4.php on line 36

San The: de uitvoer naar de mailbox (niet naar het scherm) zit in de regel $body ="From: $name\n E-Mail: $email\n Message:\n $message";

WD Freak: Als ik if($_POST['submit']){ vervang door if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ volhardt hij in nietszeggendheid.
Als ik de code tussen tags plaats, zoals jij aangeeft, krijg ik het volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
(php) if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ $name = $_POST['name']; $email = $_POST['email']; $message = $_POST['message']; $human = intval($_POST['human']); $from = 'Demo Contact Form'; $to = '[email protected]'; $subject = 'Message from Contact Demo '; $body ="From: $name\n E-Mail: $email\n Message:\n $message"; // Check if name has been entered if (!$_POST['name']) { $errName = 'Please enter your name'; } // Check if email has been entered and is valid if (!$_POST['email'] || !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL)) { $errEmail = 'Please enter a valid email address'; } //Check if message has been entered if (!$_POST['message']) { $errMessage = 'Please enter your message'; } //Check if simple anti-bot test is correct if ($human !== 5) { $errHuman = 'Your anti-spam is incorrect'; } // If there are no errors, send the email if (!$errName && !$errEmail && !$errMessage && !$errHuman) { if (mail ($to, $subject, $body, $from)) { $result='
Thank You! I will be in touch
'; } else { $result='
Sorry there was an error sending your message. Please try again later.
'; } } }


Ivo: Als ik $From weglaat, verandert dat niets. Het resultaat blijft nihil.

Waarschijnlijk verstandig om de hele code te laten zien, inclusief de html. In deze html zit ook wat php, namelijk htmlspecialchars- en error-regels. Daarbij hoort een uiteenzetting die ik omwille van de beknoptheid achterwege heb gelaten: ik moet drie verschillende formulieren kwijt op één pagina. Om de output te structureren wil ik die afzonderlijk handelen (elk formulier via zijn eigen handler). Een (werkende) handler verwerkt de informatie van het formulier dat op de site staat; de twee overige formulieren worden elk in een eigen modal opgeroepen. Elk formulier stelt zo'n 15 vragen. Het gaat om boekingen bij een taxibedrijf.

De code die ik gebruik is de volgende:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<?php
    if ($_POST["submit"]) {
        $name = $_POST['name'];
        $email = $_POST['email'];
        $message = $_POST['message'];
        $human = intval($_POST['human']);
        $from = 'Demo Contact Form';
        $to = '[email protected]';
        $subject = 'Message from Contact Demo ';
        
        $body ="From: $name\n E-Mail: $email\n Message:\n $message";

        // Check if name has been entered
        if (!$_POST['name']) {
            $errName = 'Please enter your name';
        }

        
        // Check if email has been entered and is valid
        if (!$_POST['email'] || !filter_var($_POST['email'], FILTER_VALIDATE_EMAIL)) {
            $errEmail = 'Please enter a valid email address';
        }

        
        //Check if message has been entered
        if (!$_POST['message']) {
            $errMessage = 'Please enter your message';
        }

        //Check if simple anti-bot test is correct
        if ($human !== 5) {
            $errHuman = 'Your anti-spam is incorrect';
        }


// If there are no errors, send the email
if (!$errName && !$errEmail && !$errMessage && !$errHuman) {
    if (mail ($to, $subject, $body, $from)) {
        $result='<div class="alert alert-success">Thank You! I will be in touch</div>';
    }
else {
        $result='<div class="alert alert-danger">Sorry there was an error sending your message. Please try again later.</div>';
    }
}
    }

?>


<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta charset="utf-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
    <meta name="description" content="Bootstrap contact form with PHP example by BootstrapBay.com.">
    <meta name="author" content="BootstrapBay.com">
    <title>Bootstrap Contact Form With PHP Example</title>
    <link rel="stylesheet" href="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.1/css/bootstrap.min.css">
  </head>
  <body>
      <div class="container">
          <div class="row">
              <div class="col-md-6 col-md-offset-3">
                  <h1 class="page-header text-center">Contact Form Example</h1>
                <form class="form-horizontal" role="form" method="post" action="index.php">
                    <div class="form-group">
                        <label for="name" class="col-sm-2 control-label">Name</label>
                        <div class="col-sm-10">
                            <input type="text" class="form-control" id="name" name="name" placeholder="First & Last Name" value="<?php echo htmlspecialchars($_POST['name']); ?>">
                            <?php echo "<p class='text-danger'>$errName</p>";?>
                        </div>
                    </div>
                    <div class="form-group">
                        <label for="email" class="col-sm-2 control-label">Email</label>
                        <div class="col-sm-10">
                            <input type="email" class="form-control" id="email" name="email" placeholder="[email protected]" value="<?php echo htmlspecialchars($_POST['email']); ?>">
                            <?php echo "<p class='text-danger'>$errEmail</p>";?>
                        </div>
                    </div>
                    <div class="form-group">
                        <label for="message" class="col-sm-2 control-label">Message</label>
                        <div class="col-sm-10">
                            <textarea class="form-control" rows="4" name="message"><?php echo htmlspecialchars($_POST['message']);?></textarea>
                            <?php echo "<p class='text-danger'>$errMessage</p>";?>
                        </div>
                    </div>
                    <div class="form-group">
                        <label for="human" class="col-sm-2 control-label">2 + 3 = ?</label>
                        <div class="col-sm-10">
                            <input type="text" class="form-control" id="human" name="human" placeholder="Your Answer">
                            <?php echo "<p class='text-danger'>$errHuman</p>";?>
                        </div>
                    </div>
                    <div class="form-group">
                        <div class="col-sm-10 col-sm-offset-2">
                            <input id="submit" name="submit" type="submit" value="Send" class="btn btn-primary">
                        </div>
                    </div>
                    <div class="form-group">
                        <div class="col-sm-10 col-sm-offset-2">
                            <?php echo $result; ?>    
                        </div>
                    </div>
                </form>
            </div>
        </div>
    </div>  
    <script src="https://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.11.0/jquery.min.js"></script>
    <script src="https://maxcdn.bootstrapcdn.com/bootstrap/3.3.1/js/bootstrap.min.js"></script>
  </body>
</html>



Deze code is afkomstig van bootstrapbay.com. Ik heb onderzocht dat ik de drie formulieren ook met een enkele handler kan verwerken, maar de foutmeldingen zijn dan niet meer duidelijk en de output is altijd een lijst die ook de informatie van de niet gebruikte formulieren bevat. Dat is verwarrend voor de mensen die met de info moeten werken.

Ben erg benieuwd of jullie mij met deze informatie kunnen helpen. Vast bedankt. Rob




- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 28/04/2015 20:05:59 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/04/2015 20:07:16
Quote Anchor link
Pas lijn 2 aan in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){


Controleer vanaf lijn 64 ook (waar je dus de variabelen met de foutmeldingen toont) ook of die variabelen ook daadwerkelijk aangemaakt zijn. Dit kan met isset.
Gewijzigd op 28/04/2015 20:09:41 door - Ariën -
 
Rob Hordijk

Rob Hordijk

28/04/2015 20:29:46
Quote Anchor link
Krijg weer een blanco pagina. Overigens: bovenstaande code werkt wel. Pas als ik van de php een extern document probeer te maken, werkt hij niet meer.
Hoe moet ik dat met isset doen?

bool isset ( mixed $var [, mixed $... ] )

invoegen in lijn 64 achter

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<p class='text-danger'>$errName</p>";?>
, dus
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "<p class='text-danger'>$errName</p>"; bool isset ( mixed $var [, mixed $... ] )?>


Zoiets?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.