fetch checkbox variable uit db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »
Dieter Martens

Dieter Martens

20/12/2014 15:12:03
Quote Anchor link
Dag allemaal,
Ik ben aan mijn eindwerk aan het werken voor school. Maar ik zit even vast... ik heb een checkbox loop geschreven waar je dingen kan checken, als je submit dan stuur je de variabelen naar een ander script en daar ontvang ik ze en wil ik die variabelen uit de database halen, alleen die.
Dit is mijn eerste script waar je kan checken:
<html>
<head>
<title>Retrieve data from database </title>
</head>
<body>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
        include 'connect.php';
        
    while($row = mysql_fetch_array($dbrrs)) {
        echo "<form method=post action=code.php><input type=checkbox name=inrr[] value=$row[ww]|> &nbsp" . $row['ww'] . "<br>";
    }

    // Close the database connection
    mysql_close();
    
    echo "<input type=submit name=sub value=Volgende>";
    
        // Check for checked options
        if(isset($_POST['sub'])){
            //to run PHP script on submit
            if(!empty($_POST['inrr'])){
                // Loop to store and display values of individual checked checkbox.
                foreach($_POST['inrr'] as $selected){
                    echo $selected.",&nbsp";
                }
            }
        }

        ?>


</form>
</body>
</html>
en hier ontvang je de data en wil ik dus de variabelen in de sql zetten voor alleen deze te ontvangen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?
    include 'connect.php';
// strip en get ww
    if(!empty($_POST['inrr'])){
                // Loop to store and display values of individual checked checkbox.
                foreach($_POST['inrr'] as $selected){
                    $test = $selected;
                    $bn = $test;
                    print_r(explode('|', $bn, 2));
                    //strip van de laatste 3 letters (OR)
                    /*$bn = substr($bn,0,strlen($e)-3);
                    echo $bn;
                    //fetch van db gecheckte ww
                    $dbww = "SELECT * FROM ww WHERE $bn ";
                    $dbwws = mysql_query($dbww);
                    while($row = mysql_fetch_array($dbwws)) {
                        //echo $row['ww'] . " mysql";
                        }*/

                        mysql_close();
                }
            }

    

?>

Het probleem is dus dat ik niet weet hoe ik deze variabelen in een kerrie krijg voor de database
Alvast bedankt, ik hoop dat er me iemand kan helpen
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 14:23:16
 
Unthinking majority

unthinking majority

07/01/2015 23:19:42
Quote Anchor link
Dat is afhankelijk van OOP of procedural.
in ieder geval moet er een variabele toegekend worden aan MySQli
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->variabele = new mysqli("host", "username", "password", "databasenaam");
?>

Bij het uitvoeren van een query
kan er dan bijvoorbeeld gedaan worden
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->variabele->query("use `php`");
?>


zo doe ik het in ieder geval.
en daarbij hoort natuurlijk ook de nodige error handling.
Gewijzigd op 07/01/2015 23:26:24 door unthinking majority
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/01/2015 00:10:22
Quote Anchor link
Niet zo handig om je
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<form method=post action=code.php>

in een while loop te zetten. één keer lijkt mij genoeg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
value=$row[ww]|>

zou dat niet beter kunnen? Omdat je met de HTML attributen constant double qoutes (") gebruikt kun je beter je tekst tussen singel qoutes (') zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    while($row = mysql_fetch_array($dbrrs)) {
        echo '<input type="checkbox" name="inrr[]" value="' . $row['ww'] . '" /> &nbsp;' . $row['ww'] . '<br>';
    }

?>

Achter &nbsp hoort een ;

Waarom gebruik je de ene keer isset() en de andere keer empty() ?

De voorkeur is wat mij betreft isset() omdat een variabele die de waarde 0 heeft door empty als waar beoordeelt zal worden terwijl een variabele met de waarde 0 niet leeg is. Mijn advies dus om empty niet te gebruiken.


Dan even iets meer on topic:

Checkboxen wijken helaas iets van andere formulier velden af. Namelijk worden alle formuliervelden altijd teruggevonden in de $_POST array maar bij een checkbox vindt je deze alleen terug wanneer deze aangevinkt is. Is de checkbox niet aangevinkt krijg je dus niets! terug. Probeer maar:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="checkbox" name="test[]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Dit betekend tevens ook dat wanneer je een array test in de array $_POST wilt hebben je de waarde tussen de [ en ] niet leeg kunt laten omdat je dan nooit meer weet welke er aangevinkt was en welke niet.
Probeer het volgende maar eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[0]" />
    <input type="checkbox" name="test[1]" />
    <input type="checkbox" name="test[2]" />
    <input type="checkbox" name="test[3]" />
    <input type="checkbox" name="test[4]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Tot slot mag het ook met een associatieve array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

?>

<form action="" method="post">
    <input type="checkbox" name="test[auto]" />
    <input type="checkbox" name="test[motor]" />
    <input type="checkbox" name="test[fiets]" />
    <input type="checkbox" name="test[brommer]" />
    <input type="checkbox" name="test[bus]" />
    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>


Toevoeging op 08/01/2015 00:55:39:

Tot slot nog een voorbeeldje Hoe je makkelijk een array krijgt met de aangevinkte checkboxes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

echo '<pre>';
print_r($_POST);
echo '</pre>';

$vervoer = array('auto', 'motor', 'fiets', 'brommer', 'bus');
$checkboxes = array();

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    if(isset($_POST['vervoer']))
    {

        $checkboxes = array_keys($_POST['vervoer']);

        echo 'Aangevinkte checkboxes: <ul>';
        foreach ($checkboxes as $checkbox)
        {

            echo '<li>' . $checkbox . '</li>';
        }

        echo '</ul>';
    }
}


?>

<form action="" method="post">
    <?php
        foreach($vervoer as $voertuig) {
            $checked = '';
            
            if(in_array($voertuig, $checkboxes))
                    $checked = ' checked';
            
            echo '<input type="checkbox" name="vervoer['.$voertuig.']"'.$checked.' />';
        }

    ?>

    <input type="submit" value="Verzenden" />
</form>
Gewijzigd op 08/01/2015 01:00:59 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.