file in root uplauden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian webstars

Fabian webstars

06/10/2015 16:11:55
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een script om files up te loaden in mn root, maar de hele tijd krijg ik de foutmelding: "invalid file"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<!DOCTYPE html>
<head>
<?php
$allowedExts
= array("jpg", "jpeg", "gif", "png", "mp3", "mp4", "wma");
$extension = pathinfo($_FILES['file']['name'], PATHINFO_EXTENSION);
if ((($_FILES["file"]["type"] == "video/mp4")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "audio/mp3")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "audio/wma")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/pjpeg")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/gif")
|| (
$_FILES["file"]["type"] == "image/jpeg"))

&& (
$_FILES["file"]["size"] < 20000)
&&
in_array($extension, $allowedExts))

  {

  if ($_FILES["file"]["error"] > 0)
    {

    echo "Return Code: " . $_FILES["file"]["error"] . "<br />";
    }

  else
    {
    echo "Upload: " . $_FILES["file"]["name"] . "<br />";
    echo "Type: " . $_FILES["file"]["type"] . "<br />";
    echo "Size: " . ($_FILES["file"]["size"] / 1024) . " Kb<br />";
    echo "Temp file: " . $_FILES["file"]["tmp_name"] . "<br />";

    if (file_exists("upload/" . $_FILES["file"]["name"]))
      {

      echo $_FILES["file"]["name"] . " already exists. ";
      }

    else
      {
      move_uploaded_file($_FILES["file"]["tmp_name"],
      "upload/" . $_FILES["file"]["name"]);
      echo "Stored in: " . "upload/" . $_FILES["file"]["name"];
      }
    }
  }

else
  {
  echo "Invalid file";
  }

?>

<title></title>
</head>

<body>
<form action="upload_file.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
<label for="file"><span>Filename:</span></label>
<input type="file" name="file" id="file" >
<br />
<input type="submit" name="submit" value="Submit" >
</form>
<?php var_dump($_FILES); ?>

</body>
</html>

Kan iemand me verder helpen?

Met vriendelijke groet,
Fabian http://web-stars.nl
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:35:42
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

06/10/2015 16:38:10
Quote Anchor link
Misschien heb je geen rechten om naar die map bestanden uploaden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2015 16:40:27
Quote Anchor link
Voorwaarde op lijn 6 t/m 14 loopt uit op FALSE, omdat je bestand er niet aan voldoet.

Wat meldt je vardump dan?
Gewijzigd op 06/10/2015 16:41:48 door - Ariën -
 
Fabian webstars

Fabian webstars

06/10/2015 16:41:39
Quote Anchor link
hoe kan k m true maken @aar ?

Toevoeging op 06/10/2015 16:42:06:

@maarten hij staat op 777

Toevoeging op 06/10/2015 16:42:45:

var_dump: array(1) { ["file"]=> array(5) { ["name"]=> string(19) "Abba - Fernando.mp3" ["type"]=> string(10) "audio/mpeg" ["tmp_name"]=> string(14) "/tmp/phpqK4KT9" ["error"]=> int(0) ["size"]=> int(4085306) } }
 
Marthijn Buijs

Marthijn Buijs

06/10/2015 16:42:52
Quote Anchor link
Dat zal goed moeten zijn lijkt mij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2015 16:43:26
Quote Anchor link
Bekijk eerst de var_dump() of print_r() eens, zodat je de voorwaarde kan bijschaven.

Toevoeging op 06/10/2015 16:44:32:

PHP Maarten op 06/10/2015 16:42:52:
Dat zal goed moeten zijn lijkt mij.

Staat los van de rechten. Het gebruikte mimetype en de extentie komt niet overeen met de array.
Gewijzigd op 06/10/2015 16:45:14 door - Ariën -
 
Fabian webstars

Fabian webstars

06/10/2015 16:47:42
Quote Anchor link
print_r:
Array ( [file] => Array ( [name] => Abba Dancing Queen lyrics.mp3 [type] => audio/mpeg [tmp_name] => /tmp/phpNgrR88 [error] => 0 => 3584152 ) )
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2015 16:48:43
Quote Anchor link
Ja, zie mijn vorige post.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

06/10/2015 16:49:20
Quote Anchor link
Quote:
Het gebruikte mimetype en de extentie komt niet overeen met de array.


audio/mpeg dit klopt niet toch?


Wat bedoel je met mimetype ?

Toevoeging op 06/10/2015 16:53:55:

hey het is bij een foto nu wel gelukt..
Gewijzigd op 06/10/2015 16:52:08 door Fabian webstars
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

06/10/2015 16:55:19
Quote Anchor link
audio/mpeg wordt nu nog dus geweigerd omdat hij nog niet in de de if-voorwaarde staat.
 
Fabian webstars

Fabian webstars

06/10/2015 16:56:36
Quote Anchor link
Bedankt Aar hij werkt
Gewijzigd op 06/10/2015 16:56:58 door Fabian webstars
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.